26.06.2017 / Tarinoita työpaikoilta

Lapin Kansa: Digityö haltuun tiimissä

Antinkulman kiinteistössä aivan Rovaniemen keskustassa taulut ovat löytäneet seinille ja ihmiset työpisteilleen, mutta vastikään tapahtuneen muuton jäljet ovat vielä näkyvissä. Alakerrassa, vain parin askeleen päässä kaupungin pääkadulta, tulijaa vastassa on Lapin Kansan asiakaspalvelu. Yläkerran avarassa monitoimitilassa työtään tekevät lehden toimitus ja ilmoitusmyynti.

1.6.2017 8.30 / Innostava johtaminen
Käskevästä kyselevään organisaatioon
Kelan kaltainen iso organisaatio tarvitsee yhtenäistä johtajuutta, työkulttuurin kehittämistä, hyvää strategiaa ja delegointia, jossa korostuu jokaisen työntekijän valtuutus itsensä johtamiseen.
29.5.2017 8.00 / Aktiiviset alueverkostot
Työelämän laadusta kilpailuetu

Kainuu näyttäytyy valtakunnallisissa tilastoissa huonosti voivana alueena. Kainuulaisista yli kolmasosa on huolissaan siitä, etteivät he jaksa työelämässä eläkeikään asti. Noin kolmannes kokee myös oman työkuntonsa välttäväksi tai huonoksi. Suomi menettää joka vuosi noin 24 miljardia euroa työkyvyttömyyden vuoksi ja työikäisten terveydenhoitomenoina. Kainuun osuus tästä on keskimäärin noin 1–2 prosenttia. Tämä tekee noin 240–480 miljoonaa euroa vuodessa. 


Parasta työelämää rakennetaan yhdessä jokaisen työpanosta arvostaen ja hyödyntäen.
Margita Klemetti
Työelämä 2020 -hankehankejohtaja


Videot

Euroopan parhaan työelämän arvot ovat sinnikkyys, luottamus, rohkeus ja työn tarkoituksen ymmärtäminen. Ne ohjaavat toimintaamme ja asenteitamme paitsi töissä myös vapaa-ajalla. Hyvä työ on enemmän kuin pelkkää työtä. Hyvät arvot tekevät työstä ihmisen mittaista.
Lisää Työelämä 2020 -videoita YouTubessa