Uutiset

7.2.2019 Johtajat kokosivat vinkit suomalaisen johtamisen parantamiseksi

Yli 70 suomalaista johtajaa on koonnut yhdessä vinkkilistan, jolla pyritään parantamaan suomalaista johtamista. Laaja tutkimus paljasti viime vuonna, että suomalaisessa johtamisessa on kolme kipukohtaa: keskustelun lisääminen työpaikoilla, itseohjautuvuuden tukeminen sekä rohkeampi ajattelu. Johtajien nyt kokoamalla listalla on viisi vinkkiä kunkin haasteen ratkaisemiseksi.

Lue lisää

 

7.2.2019 Työlinjalla-podcastin 2. kausi alkaa, kuuntele ensimmäinen jakso!

Keväällä 2018 työelämäkeskustelua piristänyt Työlinjalla-sarja palaa uusin toisen kauden jaksoin.

Lue lisää

 

6.2.2019 Suomen innostavimmat työpaikat 2018

Suomen innostavimmat työpaikat palkittiin jo neljättä kertaa Finlandia-talossa 5.2.2019. Aamupäivän aikana päästiin kuulemaan mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja innostavan työyhteisön rakentamisesta ja vaikuttumaan suomalaisista menestystarinoista.

Lue lisää

 

Blogit

23.1.2019 15.14Isompi ja rohkeampi ajattelu

“Suomalainen johtaja on maanläheinen; hän ei pönötä eikä leuhki”, todettiin yhdeksi suomalaisen johtajuuden vahvuudeksi keväällä 2018 julkaistussa Suomalaisen johtamisen tila ja tulevaisuus -selvityksessä. Toisaalta, johtamisessa tällainen asenne voi johtaa turhan matalaan ambitiotasoon. 

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

10.1.2019 13.59Kaikilla työntekijöillä on arvokas perhe

Perheystävällinen työpaikka saa parhaat työntekijät. Paitsi, että hyvinvoiva työntekijä pyrkii tekemään parasta mahdollista jälkeä, hän myös nukkuu yönsä hyvin ja on valmis joustamaan itsekin. Perheystävällisyys ei ole vain kaunista sanahelinää vaan sen on todettu lisäävän myös muun muassa turvallisuutta. Liian pitkät tai raskaat työpäivät uhkaavat molempia – niin läheisiä kuin työntekoa. Perheen tulee olla etu 2010-luvun työpaikoilla. 

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

13.12.2018 11.22Matalahierarkkisuudesta kilpailuetu: 5 vinkkiä itseohjautuvuuden lisäämiseen

Työelämä 2020 -hankkeen suomalaisen johtamisen projekti saa jatkoa kolmen työpajan muodossa. Toinen työpaja käsitteli matalahierarkkisuutta kilpailuetuna.

Lue lisää | 0 Kommenttia