Blogit

Työelämä 2020 -hankkeella on viisi blogipalstaa, joissa ilmestyy uusia kirjoituksia säännöllisesti. Kirjoitukset käsittelevät monipuolisesti työelämän kehittämiseen liittyviä aiheita, kuten osaamista, tuottavuutta ja innovointia, luottamusta ja yhteistyötä sekä työhyvinvointia. Blogiemme tarkoitus on levittää tietoa työelämän kehittämisestä ja innostaa kaikki suomalaiset työpaikat mukaan rakentamaan tulevaisuuden työpaikkoja. Kirjoittajat vastaavat itse kirjoituksiensa sisällöistä.

Työelämän muutoksentekijät -blogissa julkaistaan hankkeessa mukana olevien työelämän kehittäjien asiantuntijakirjoituksia työelämän uudistamisesta.

Ilmiöitä työstä -blogissa käsitellään työelämän ilmiöitä eri näkökulmista. Blogit ovat osa WorkUp!-tapahtumakonseptia. 

Kehittyvät toimialat -blogissa jaetaan kokemuksia toimialaohjelmien käynnistämisprosessista, tuloksista ja hyödyistä sekä eri liittojen yhteistyöstä.

Aktiiviset alueverkostot -blogissa alueverkostot nostavat esiin heille ajankohtaisia teemoja ja kertovat toiminnastaan.


Ota yhteyttä!

Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan blogiimme, ota yhteyttä: Pirkko Jukka, etunimi.sukunimi@tem.fi


Blogit

18.4.2018 16.44Luottamukselle pitää antaa mahdollisuus

Professori Kirsimarja Blomqvist kirjoitti Työelämä2020 –blogissa (3.4.2018), että meillä suomalaisilla on hyvä mahdollisuus rakentaa luottamuksesta kansallinen kilpailuetu. Luottamuspääoma on meille vahvuus, mutta sen on myös uudistuttava, hän totesi.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

3.4.2018 10.19Suomalainen luottamuspääoma 2.0

Meillä on onni asua maassa, missä lähtökohtaisesti luotetaan ihmisiin ja instituutioihin.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

3.4.2018 10.14Ruotsalainen johtaminen – maailman parastako?

Pohjoismaat ovat maailman kärkeä useissa yhteiskunnan kehittyneisyyttä, taloudellista menestymistä sekä elämän ja työelämän laatua koskevissa kansainvälisissä vertailuissa. Pohjoismaisen erityislaatuisuuden ja ylivoimaisuuden uskotaan pätevän myös johtamiseen.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

28.3.2018 8.00Vaatiiko työyhteisösi luottamusrakenne remontin vai riittääkö stailaus?

Työyhteisössäni on liuta innostuneita ja tavoitteellisesti työtään tekeviä asiantuntijakoordinaattoreita. Työyhteisömme työntekijät postaavat säännöllisesti Twitteriin ja Facebookiin työnsä yhteyteen #parastyöpaikkaikinä. Koska kaikki toimii myös omasta näkökulmastani hyvin ja tuloksellisesti, jäin pohtimaan jääkö minulta esimiehenä jotain huomaamatta, joten päätin selvittää asiaa tarkemmin.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

23.3.2018 10.56Luottamuksen rakentaminen on keskeistä kehittämistyössä tulosten saavuttamiseksi

Organisaatioiden kehittämisprojekteissa on ensiarvoisen tärkeätä tutkitusti johdon sitoutuminen ja vetovastuun kantaminen, luottamuksen rakentaminen työyhteisön sisällä ja tulevaisuuden uskon luominen. Tämän lisäksi kehitystoimintaan osallistuvien sitouttaminen osallistavalla toimintamallilla jo alusta alkaen kehitystoiminpiteitä suunniteltaessa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

5.3.2018 12.30Vahva luottamus taklaa vanhan maailman puheen

Huomaat muutoksen paikan elämässäsi, tiedät ja tunnet uudistamisen tarpeen ja hyödyn. Otat askeleita kohti uutta, kokeilet, tulee hetkittäisiä onnistumisia - ja törmäyksiä uuden ja vanhan kesken. Homma hidastuu, paluu menneeseen houkuttaa.

Lue lisää | 0 Kommenttia