Aktiiviset alueverkostot

Aktiiviset alueverkostot -blogissa Työelämä 2020 -alueverkostot nostavat esiin heille ajankohtaisia teemoja ja kertovat toiminnastaan.
8.9.2017 8.15

Hyvän työelämän sanomaa innostavasti verkostoissa

Minna_Tarja_Tuija_ESavo
Etelä-Savossa on pitkät verkostotyön perinteet. Työelämän laatua, tuottavuutta ja työhyvinvointia tsempataan maakunnassa Työelämä 2020 -hankkeessa ja Etelä-Savon työpaikkojen työhyvinvointiverkostossa sekä hankkeissa.

Parhaat kiertoon

Hyvien käytäntöjen kerääminen ja jakaminen on yksi kantava teema käytännön verkostotyössämme Etelä-Savossa. Vapaaehtoinen verkostotyö vaatii myös innostuneita talkoolaisia.

Verkostotyö on parhaimmillaan sitä, että luodaan yhdessä talkoilla tapahtuma, joka pysäyttää hetkeksi innostumaan ja innostamaan uusille ideoille ja joka antaa virtaa kuin varkain. Verkostotyö on myös suunnitelmallista ja pitkäjänteistä työtä, jota tehdään vuosiksi eteenpäin ja jota johdetaan aktiivisesti. Sen avulla konkretisoidaan sekä valtakunnallisia että alueellisia strategioita ja tavoitteita. Parhaimmillaan verkostotyössä yhdistyvät suunnitelmallisuus, innostuneisuus ja luovuus.

Tunteet tarttuvat!

Innostuminen on tunne, joka saa työn tuottamaan ja tekijänsä nauttimaan. Verkostot ovat pääasiassa luonteeltaan vapaaehtoisia yhteenliittymiä, ja jokaisella toimijalla on oltava oma tunteen palo osallistua ja viedä asiaa eteenpäin. Verkosto ei suinkaan ole kahvikerho, vaan talkoohenkistä työtä yhteiseksi hyväksi. Välillä kahvitellaankin, ja siihen ja tapahtumien järjestämiseen tarvitaan sekä tekijöitä että pientä pesämunaa ja vastuutettuja ihmisiä. Innostus ja tekemisen meininki ovat kantavia voimia.

Työkaverille myönteistä sanottavaa

Innostusta synnyttävät uudet tuttavuudet ja oivallukset, inspiroivat puhujat, hyvät tarinat, avoimet keskustelut, iloisen energisoivat ihmiset ja lämmin tunnelma. Kun työn arjessa on osallisuutta, taukoliikuntaa, henkilöstötuottavuuden mittaamista, ideoita työhyvinvoinnin parantamisesta, niin into edistää pieninkin teoin omaa ja työkaverin hyvinvointia lisääntyy. Sanotaan sitten vaikka vain jotain kannustavaa työkaverille!

Tavoitteenamme on tehdä asiat niin, että itselläkin riittää intoa. Käytännöllisiä juttuja yhdessä tekemällä hyvän työelämän ilosanoma etenee.

Paikallista ja käytännöllistä

Meidän mielestä verkostotyössä tärkeitä asioita ovat paikallisuus ja käytännönläheisyys. Maakunnassa tekeminen pitää kohdistaa paikallisille organisaatioille ja yrityksille - sekä yksityisille että julkisille. Hyviä käytäntöjä jaetaan, opitaan toisilta ja annetaan itsekin omaa osaamista. Myös vertaistuki on ensiarvioista. Sitä saa ja voi antaa pienelläkin panostuksella. Se onnistuu etenkin, jos ihmiset haluavat oppia tuntemaan toisiaan paremmin ja siitä syntyy luottamus.

Uskomme, että meitä kaikkia Etelä-Savon työelämäverkoston aktiivisia toimijoita yhdistää halu tehdä oman alueen työelämästä piirun verran parempaa askel kerrallaan. Haluamme tehdä hyvää muille. Siksi teemme talkootyötä, jaamme omaa osaamistamme ja kokemustamme. Samalla saamme itse vastavuoroisesti runsaasti voimaa yhdessä tekemisestä - verkostoenergiasta. Vertaisverkossa voi myös jakaa huolet ja murheet luottamuksellisesti ja aina on tarjolla olkapää, johon nojata. Eikä meillä turhaan halailla aina, kun tavataan!

Mikä on sinun oma juttusi? Mikä on päivän pieni hyvä tekosi työssä?


Tarja Kyllönen, Minna Lehesvuori ja Tuija Toivakainen

Kirjoittajat kuuluvat Etelä-Savon alueverkostoon

Palaa otsikoihin | 1 Kommentti | Kommentoi

8.9.2017 12.24
Työhyvinvoinnin puolesta
Hyvä avaus!
Hienoa Tarja, Minna ja Tuija! Hieno avaus Etelä-Savon verkostosta. Täällä sitä osataan ja toisiamme tuetaan. Etelä-Savo on hyvä paikka asua ja tehdä töitä!