Ilmiöitä työstä

Ilmiöitä työstä -blogissa käsitellään työelämän ilmiöitä eri näkökulmista. Blogit ovat osa Work Up! -tapahtumakonseptia. Kirjoittajat vastaavat itse kirjoituksiensa sisällöistä.
26.5.2016 14.10

Mitä tapahtuu työmaailmalle?

Lindroos
Työelämän muutoksen keskellä työnantajat raportoivat kasvavista vaikeuksista löytää osaajia – sekä perinteisiin ammatteihin että nopeasti teknologisoituville toimialoille. Samalla yritysjohtajat tuskailevat henkilöstön alhaisen sitoutumisen kanssa.
Elämme nopeaa muutosta, jossa voi kysyä, vieläkö vanhalle ja uudelle löytyy leikkauspisteitä tai mikä onkaan tulevaisuuden työmaailma. Tuleeko työstä vain ”keikkojen huutokauppaa”, jossa pärjäävät ne, joilla on erityisosaamista ja kyky nopeasti omaksua uusimmat trendit, mutta myös valmius elää jatkuvassa epävarmuudessa ja epätietoisuudessa toimeentulosta? Ajaako yksityisyrittäjyys ja keikkailu perinteisen palkkasuhteisen työn ohi? Jos yritykset ennen tarjosivat työuria, onko suuntaus se, että tarjolla on “vain duunia ja tarvittaessa tilattavia yksittäisiä työtehtäviä”? Kuka tulee vastaamaan yksilön osaamisen kehittymisestä? Ilmassa on paljon kysymyksiä ilman hyviä vastauksia.

Muutokset harvoin etenevät ennusteiden mukaan, ja uusien ilmiöiden valtavirtaistuminen voi olla huomattavasti nopeampaa, kuin uskallamme ajatella. Milloin työmaailman merkittävät instituutiot heräävät mukaan keskusteluun, jossa nykymallin hienosäädön sijasta aletaan toden teolla pohtia uutta työmaailmaa?

Näemme työmaailman muutosten vaikutukset organisaatioihin lähietäisyydeltä päivittäin. Samalla visioimme tulevaa ja sitä, mitä työmaailman kasvavat ilmiöt ja ratkaisumallit tarkoittavat työntekijöille ja työnantajille ja viime kädessä koko yhteiskuntaan.

Mika Wilén
Iikka Lindroos

Mika Wilén on ManpowerGroupin markkinointi- ja viestintäjohtaja ja
Iikka Lindroos toimitusjohtaja. ManpowerGroup työllistää yli 3,4 miljoonaa ihmistä vuodessa.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi