Ilmiöitä työstä

Ilmiöitä työstä -blogissa käsitellään työelämän ilmiöitä eri näkökulmista. Blogit ovat osa Work Up! -tapahtumakonseptia. Kirjoittajat vastaavat itse kirjoituksiensa sisällöistä.
2.10.2017 10.14

Work Up!: Nocart valmistaa uusiutuvaa energiaa kaikille

vesa_korhonen_pieni
Maailmassa elää tällä hetkellä sähköttä yhtä paljon ihmisiä, kuin silloin, kun sähkö otettiin käyttöön. Pitäisikö asialle tehdä jotain?
Pitää!

Cleantech-toiminnan vetureina toimivat taito ja innostus nähdä ja toteuttaa asioita ei totutulla tavalla. Mutta samalla liiketoiminnassa on vahvasti kyse arvovalinnoista.

Mitäpä, jos isossa mittakaavassa sijoittaisimme yhteisen tulevaisuuden kehittämiseen murto-osan esimerkiksi ydinvoima-, öljy- tai sotateollisuuteen käytettävistä varoista? Esimerkiksi, mitä olisi mahdollista saada aikaiseksi syrjäseutujen elinolosuhteiden ja toimintamahdollisuuksien parantamiseksi?

Perustamani Nocart fokusoituu hajautettujen, uusiutuvaan energiaan perustuvien energiaratkaisujen tuomiseen ihmisille, joilla sähkö on laadultaan heikkoa tai sitä ei ole lainkaan.

Nocartin rooli on varmistaa edullista, luotettavaa, kestävää ja uudenlaista energiaa kaikille. Autamme mm. tekemään auringosta sähköä valtavan sokeriruokoplantaasin tarpeisiin Shangombossa Länsi-Sambiassa. Maan presidentti Lungu uskoo toimintamme tukevan paikallista elinkeinoa ja tuovan paikallisille lisää työpaikkoja.

Sähkön merkitys on alueellisen kehittämisen ja kehittymisen kannalta oleellinen tekijä. Uusiutuvan energian mahdollisuudet ovat siksi pelkästään Afrikassa valtavat. Markkinapotentiaali on vuosittain 300 miljardia euroa. Mantereita on maailmassa kuusi.

Yrityksemme missio on kantaverkkojen ulkopuolisen maailman sähköistäminen. Ei sen suurempi eikä pienempi, eikä monimutkaisempi. Mukaan mission toteuttamiseksi tarvitaan vain yhteistä tahtoa ja monenlaista osaamista.

Kysynkin, onko poliittinen tahto, riskinottokyky ja rahoitusmekanismit valmiita, jotta voimme lähteä talkoisiin? Olemmeko valmiita toimimaan yhdessä ei totutulla tavalla ja rakentamaan maailmasta kaikille paremman paikan?

Work Up! Miten kasvua kiertotaloudesta? -seminaarissa torstaina 12.10. klo 12.30-15.30 keskustellaan kiertotalouden mahdollisuuksista kestävän kasvun vauhdittajana. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Vesa Korhonen

Vesa Korhonen on perustamansa Nocart Oy:n pääomistaja ja toimitusjohtaja. Ennen Nocartia Vesa loi uraansa ABB:n ja Schneider Electric Finlandin palveluksessa. Vuonna 2015 Nocart nousi 20 lupaavimman suomalaisyrityksen joukkoon ja valittiin maassamme lupaavimmaksi energia-alan yhtiöksi.

workup_kiertotalous_banneri2Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi