banneri


Work Up! x HDW Tekoäly ja etiikka

14.9. klo 9-12
Bio Rex, Mannerheimintie 22-24

Seuraava Work Up! -seminaari järjestetään yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa. Tilaisuuden aiheena on tällä kertaa “Tekoäly ja etiikka” ja keynote-puhujina ovat Minna Mustakallio Futuricelta sekä filosofi Maija-Riitta Ollilla. Teemaa käsitellään niin työelämän kuin muotoilunkin näkökulmasta. 

Paneelikeskusteluissa kuullaan alan asiantuntijoiden näkemyksiä teemasta. Keskustelemassa ovat keynote-puhujien lisäksi Jaana Leikas (VTT), Jaakko Särelä (Reaktor) sekä Petri Lattu (Nordkapp). Tällä kertaa puhujat perehtyvät muun muassa haasteellisiin kysymyksiin tekoälyn ympärillä ja siihen, miten se tulee muuttamaan työelämää.

Tekoälyn muokatessa työn luonnetta on kehitettävä työvoiman valmiutta muutokseen parantamalla työn organisointia, esimiestyötä ja työyhteisöjen sosiaalista toimivuutta. Eettiset näkökulmat vaikuttavat yritysten liiketoimintaan esimerkiksi arvojen kannalta, mikä selviää TEM:n Tekoälyajan työ -raportista. "Arvoista, joiden mukaan tekoälyä kehitetään ja hyödynnetään, voi tulla jatkossa yritysten brändiarvoon vaikuttavia tekijöitä". Raportissa on oma luku "Tekoälyteknologian hyvä soveltaminen ja etiikka", johon kannattaa tutustua ennen seminaaria. 

Tapahtuma on maksuton, ilmoittaudu tästä 31.8 mennessä: https://hdw.gruppo.fi/online-applications/index.php/726662

Voit seurata tapahtumaa myös verkkolähetyksen kautta, linkki tulossa myöhemmin! Verkkolähetyksen seuraaminen ei vaadi ilmoittautumista.

#workup18
OHJELMA


9.00    
Seminaari alkaa 
Lyhyesti tekoälystä, juontaja Erik Bäckman

TEEMA 1: Työn muotoilu tekoälyn keinoin 
Keynote-puheenvuoro: Minna Mustakallio, Futurice

Paneelikeskustelu: keskustelijoina Minna Mustakallio                Futurice),  Jaakko Särelä (Reaktor), Petri Lattu (Nordkapp) ja  Jaana Leikas (VTT)

10.20   

Tauko

10.40   

TEEMA 2: Eettiset kysymykset tekoälyn suunnittelussa

Keynote-puheenvuoro: Maija-Riitta Ollila

Paneelikeskustelu: keskustelijoina Maija-Riitta Ollila, Jaakko   Särelä, Petri Lattu ja Jaana Leikas

12.00     

Seminaari päättyy