Work Up! Älykkäät palvelut ja palvelutyö


Älykkäistä palveluista toivotaan uutta liiketoimintaa ja kasvua. Liiketoimintaympäristössä tapahtuvat jatkuvat muutokset sekä kilpailun kiristyminen ja kansainvälistyminen edellyttävät suomalaisilta yrityksiltä parempaa ketteryyttä kehittää uusia palvelutuotteita ja omaksua uutta teknologiaa ja toimintamalleja. Digitalisaatio tarjoaa mahdollisuuksia linkittää yhteen teollisuuden ja palvelut ja luoda uusia, asiakkaan erilaisiin käyttäytymismalleihin perustuvia skaalautuvia palveluita yli toimialarajojen globaaleille markkinoille. Palveluiden digitalisaatio haastaa yrityksiä ja julkista sektoria miettimään myös työelämään kohdistuvia muutoksia: ajattelutavan muutosta, työn teon tapoja, osaamisen kehittämistä ja työntekijöiden urapolkuja sekä työtehtävien uudistamista. 

Älykkäistä palveluista ja palvelusektorin muutoksesta keskusteltiin tammikuussa 2018 WorkUp! Älykkäät palvelut ja palvelutyö -seminaarissa. Tälle sivustolle on kerätty seminaarin ja siitä seuranneen keskustelun aineisto.

tehtavalista_alykkaatpalvelut

Lue koko artikkeli älypalveluiden kehittämisen toimenpide-ehdotuksista. Mistä syntyy palveluiden äly?


Älypalvelut ovat jo täällä ja vaikuttavat tapaamme liikkua, asua, kuluttaa ja tehdä töitä. Palveluiden nopea kehitys muuttavat työn tekemistä merkittävästi ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia esimerkiksi työn mielekkyyden näkökulmasta. Mutta mistä palveluiden äly syntyy ja mitä älypalvelut oikein ovat? 

Kiinnostaako aihe? Katso Work Up! Älykkäät palvelut ja palvelutyö -seminaarin tallenne täältä.

Seminaarin ohjelmassa oli Helsingin yliopiston professori Mika Pantzarin puheevuoro "Dr. Uberin vastaanotolla" sekä kaksi paneelikeskustelua. Lue lisää ohjelmasta.

Lue seminaarista kirjoitettu uutinen.

15.1.2018 10.16Älykkäät palvelut ja alustatalous liiketoiminnan uudistajana

Kilpailukyvyn jatkuva kehittäminen ja älykäs erikoistuminen markkinoilla edellyttävät jatkuvaa uusien tuotteiden ja palveluiden sekä liiketoimintamallien innovointia.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

12.1.2018 9.46Toisille meistä "hyvää päivää" on "muovikassi"

On helppo uskoa, että älykäs teknologia tulee yhä enemmän osaksi fyysistä ympäristöämme. Kotiovelta meidät noutavat robottiautot eivät toki heti huomenna tööttäile malttamattomana pihalla, mutta monet muut älykkäät palvelut ovat ympärillämme ennen sitä ja nopeammin kuin hoksaammekaan. Tätä voi kysyä vaikka Siriltä.

Lue lisää | 0 Kommenttia