Work Up! Robotti työkaverina

Kiitos kaikille 23.5. seminaarin osallistuneille. Tapahtuman tallenne löytyy täältä.


Work Up! Robotti työkaverina -seminaarissa tiistaina 23.5. klo 12-15 Kulttuurikeskus Korjaamolla pohdittiin yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa, miten robottien kehitys muuttaa työtämme, työssä oppimista, työn yhteisöllisyyttä, suhdettamme koneisiin ja koko maailmankuvaamme. Ohjelmassa oli kaksi paneelikeskustelua. Ensimmäisessä tarkasteltiin robottien kehitystä ja ihmisen ja robottien vuorovaikutusta yleisesti eri näkökulmista. Toinen keskittyi ihmisen ja robottien vuorovaikutukseen hyvinvointipalveluissa.

Robotti työkaverina -seminaari järjestettiin yhteistyössä Tekesin, STTK:n, Superin ja Tehyn kanssa.

workuplogot


Lue lisää aiheesta!

Ilmiöitä työstä -blogipalstallamme julkaistaan Work Up! -tapahtumiin liittyviä kirjoituksia.


2.5.2017 12.17Mekaaniset hevoset

Robotti-sana alkaa olla jo yleiskieltä, mutta silti jokaisella tuntuu olevan siitä oma, subjektiivinen käsityksensä. Niillä, jotka ovat työkseen tekemisissä vaikkapa hakurobottien tai teollisuusrobottien kanssa, on erilaisia mielikuvia kuin niillä, joiden kosketus robotteihin on ollut tykkänään fiktioiden varassa. Tyypillinen fiktioon perustuva mielikuva robotista on metallista valmistettu, ihmisen muotoinen olento, joka liikehtii ja puhuu konemaisesti – esimerkkinä vaikkapa Tähtien Sota -elokuvasarjan komediallinen metallihovimestari 3PO.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

13.4.2017 12.34Robotti työkaverina?

Kaikista mekaanisista ja automatisoiduista laitteista ihmismieltä kiehtovat todennäköisesti eniten robotit. Ajatus keinotekoisista ihmisistä on ikivanha. Se ulottuu niin kreikkalaiseen mytologiaan kuin kalevalaiseen tarustoon.

Lue lisää | 0 Kommenttia


workup17_robotti_banneri