Work Up! Robotti työkaverina

Robottien kehitys muuttaa työtämme, työssä oppimista, työn yhteisöllisyyttä, suhdettamme koneisiin ja koko maailmankuvaamme. Katso 23.5.2017 järjestetyn Robotti työkaverina -seminaarin tallenteesta mitä alan asiantuntijat ajattelevat muutoksesta. Ohjelmassa oli kaksi paneelikeskustelua. Ensimmäisessä tarkasteltiin robottien kehitystä ja ihmisen ja robottien vuorovaikutusta yleisesti eri näkökulmista. Toinen keskittyi ihmisen ja robottien vuorovaikutukseen hyvinvointipalveluissa.

Työelämä 2020 järjesti Robotti työkaverina -seminaarin yhteistyössä Tekesin, STTK:n, Superin ja Tehyn kanssa.

workuplogot


Lue lisää aiheesta!

Ilmiöitä työstä -blogipalstallamme julkaistaan Work Up! -tapahtumiin liittyviä kirjoituksia.


2.5.2017 12.17Mekaaniset hevoset

Robotti-sana alkaa olla jo yleiskieltä, mutta silti jokaisella tuntuu olevan siitä oma, subjektiivinen käsityksensä. Niillä, jotka ovat työkseen tekemisissä vaikkapa hakurobottien tai teollisuusrobottien kanssa, on erilaisia mielikuvia kuin niillä, joiden kosketus robotteihin on ollut tykkänään fiktioiden varassa. Tyypillinen fiktioon perustuva mielikuva robotista on metallista valmistettu, ihmisen muotoinen olento, joka liikehtii ja puhuu konemaisesti – esimerkkinä vaikkapa Tähtien Sota -elokuvasarjan komediallinen metallihovimestari 3PO.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

13.4.2017 12.34Robotti työkaverina?

Kaikista mekaanisista ja automatisoiduista laitteista ihmismieltä kiehtovat todennäköisesti eniten robotit. Ajatus keinotekoisista ihmisistä on ikivanha. Se ulottuu niin kreikkalaiseen mytologiaan kuin kalevalaiseen tarustoon.

Lue lisää | 0 Kommenttia


workup17_robotti_banneri