Workathlon-tapahtumat

Workathlon on ratkaisuklinikka, jossa työpaikat saavat maksutta avukseen Työelämä 2020 -verkoston asiantuntijat ratkaisemaan työelämän unelmia. Ratkaisujen tarpeet nousevat työpaikkojen omasta toiminnasta ja ne voivat liittyä esimerkiksi muutoksiin työssä, työhyvinvointiin, digitalisoituvaan ympäristöön, osaavan työvoiman saantiin tai melkein mihin vain työelämäteemaan. Tavoitteena on auttaa työpaikkoja kehittymään niiden omista tarpeista lähtien.

Workathlonissa sparrataan ja ratkotaan 3-4 etukäteen valittua työpaikkakohtaista unelmaa tai kehittämishaastetta. Työskentely perustuu työpaikkojen ja alueellisten sekä valtakunnallisten Työelämä 2020 -työelämätoimijoiden panokselle. Haasteita ja unelmia ratkotaan yhteisessä työpajassa ja ratkaisut esitetään yleisölle. Ideana on yhteistoiminnallinen ongelmanratkaisu, vertaistuki ja muilta oppiminen. 

Seuraava Workathlon järjestetään Varkaudessa 4.10.2018 

Lisätiedot: 
Nuppu Rouhiainen, Business Finland
etunimi.sukunimi@businessfinland.fi

Kirsti Paajanen, Pohjois-Savon ELY-keskus 
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fiAjankohtaista:

20.8.2018 Laadukkaalla yhteistyöllä kohti syvenevää luottamusta

Pohjois-Savon Työelämä 2020 –alueverkosto ja Business Finlandin Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa ohjelma järjestivät kesäkuussa Iisalmessa Workathlon-ratkaisuklinikan. Työskentelyyn osallistui seitsemän yläsavolaista konepajayritystä, joista kaksi muodostivat kolmen yrityksen verkoston.

Lue lisää

 

7.12.2017 Workathlon Varkaus: Parempaa johtamista, parempaa työelämää

Joukko työelämän kehittäjiä kokoontui marraskuussa Varkauteen vaihtamaan ajatuksia keinoista, joilla Itä-Suomen yrityksissä ja työpaikoilla voidaan vastata työelämän murrokseen. Myös puitteet oli valittu teemaan sopiviksi – ravintola Kaks Ruusua toimii yli satavuotiaassa, alun perin tehdasruokalaksi valmistuneessa uljaassa rakennuksessa, jossa on vuosien mittaan toiminut kansankeittiön ohella muun muassa puusepänverstas, suunnitteluosasto, keskikoulu, poliisiasema ja verotoimisto.

Lue lisää

 

20.6.2017 Kohti parasta työelämää Etelä-Suomessa

Kesäkuisena keskiviikkona joukko työelämän kehittäjiä ja vaikuttajia kokoontui Finlandia-talolle Helsinkiin pohtimaan työelämän murrosta.

Lue lisää

 

31.5.2017 Workathlon24 Joensuu: Unelmista konkretiaa

Tunnelma Utran Uittotuvalla Pielisjoen rannalla oli innokkaan odottava aurinkoisena toukokuun aamuna, kun alkamassa oli Pohjois-Karjalan alueverkoston Workathlon24 Joensuu –ratkaisuklinikkatapahtuma.

Lue lisää