Uutiset

19.9.2018 Seitsemäs Work Up! -seminaari kokosi ennätysyleisön keskustelemaan tekoälyn etiikasta

Yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa 14.9. järjestetyn seminaarin aiheena oli tekoäly ja etiikka, joka on yksi syksyn isoja puheenaiheita.

Lue lisää

 

12.9.2018 OKM Selvitys: Työlakien velvoitteiden tunnistamisessa ja toimeenpanossa puutteita elokuva- ja teatterialoilla

Selvitys häirinnästä ja muusta epäasiallisesta kohtelusta elokuva- ja teatterialoilla luovutettiin kulttuuriministeri Sampo Terholle 12. syyskuuta.

Lue lisää

 

23.8.2018 Nuori mieli työssä: Onnistumisen iloa ja alakuloa – S-ryhmä tutki nuorten työhyvinvointia ja odotuksia työelämälle

S-ryhmä toteutti alkuvuonna tutkimuksen, jolla selvitettiin, mitä alle 25-vuotiaat kaupan ja matkailu- ja ravitsemisalan työntekijät odottavat työelämältä. Lisäksi kartoitettiin nuorten työkykyä ja -hyvinvointia. Tutkimuksesta vastasi Työterveyslaitos. Nyt julkistettavien tulosten mukaan nuorille tärkeintä on työskentely kannustavassa työyhteisössä hyvän esimiehen ohjauksessa sekä mahdollisuus työn ja muun elämän yhteensovittamiseen. 39 % vastanneista oli kokenut alakuloa tai masentuneisuutta viimeisen kuukauden aikana.

Lue lisää

 

20.8.2018 Laadukkaalla yhteistyöllä kohti syvenevää luottamusta

Pohjois-Savon Työelämä 2020 –alueverkosto ja Business Finlandin Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa ohjelma järjestivät kesäkuussa Iisalmessa Workathlon-ratkaisuklinikan. Työskentelyyn osallistui seitsemän yläsavolaista konepajayritystä, joista kaksi muodostivat kolmen yrityksen verkoston.

Lue lisää

 

13.7.2018 Kysely: Kokemus lisää luottamusta ulkomaalaistaustaisiin työntekijöihin

Kolme viidestä suomalaisesta luottaa ulkomaalaistaustaisiin ihmisiin työntekijöinä yhtä paljon kuin suomalaistaustaisiin. Eniten luottavat he, joilla on kokemusta yhteistyöstä.

Lue lisää

 

10.7.2018 Kohti parempaa työelämää SuomiAreenassa? Tutustu näihin!

Ensi viikon SuomiAreenassa kuullaan useita työelämäkeskusteluita. Kokosimme muutamia tärppejä, valitse näistä kiinnostavimmat.

Lue lisää

 

6.7.2018 Kysely: Suomalaiset luottavat toisiinsa työpaikoilla – lähes kolmannes tekisi mielellään töitä robotin kanssa

Neljä viidestä suomalaisesta tuntee luottamusta työpaikkaansa ja sen ihmisiä kohtaan. Esimiehet luottavat laajasti alaisiinsa ja työntekijät toisiinsa, mutta yli kolmannes kokee esimiehen pimittävän heiltä tietoa. Työpaikkojensa puolesta pelkäävät eniten alle kolmekymppiset, mutta miltei kolmannes suomalaisista työskentelisi mielellään robotin kanssa.

Lue lisää

 

20.6.2018 TEM: Raportti: Työntekijöiden osaaminen varmistettava tekoälyaikana

Tekoäly muuttaa laajasti työelämää ja siellä tarvittavia taitoja useimmissa ammateissa. Arviolta noin miljoonan työikäisen ihmisen osaamista on kehitettävä. Siksi jokaiselle työikäiselle on luotava koulutuksen mahdollistava osaamistili tai -seteli.

Lue lisää

 

20.6.2018 Työn kehittämisohjelma vastauksena työn murroksen tuomiin haasteisiin

Työelämä 2020 -verkosto antoi julkilausuman siitä, miten työpaikkoja ja työyhteisöjä voidaan onnistuneesti tukea työn ja teknologian murroksessa.

Lue lisää

 

18.6.2018 Uuden tasa-arvobarometrin tiedot osoittavat, että seksuaalisen häirinnän vastaisen työn on jatkuttava

Sosiaali- ja terveysministeriön tilaama Tasa-arvobarometri 2017 -raportti julkaistiin perjantaina 15.7.

Lue lisää