Uutiset

13.7.2018 Kysely: Kokemus lisää luottamusta ulkomaalaistaustaisiin työntekijöihin

Kolme viidestä suomalaisesta luottaa ulkomaalaistaustaisiin ihmisiin työntekijöinä yhtä paljon kuin suomalaistaustaisiin. Eniten luottavat he, joilla on kokemusta yhteistyöstä.

Lue lisää

 

10.7.2018 Kohti parempaa työelämää SuomiAreenassa? Tutustu näihin!

Ensi viikon SuomiAreenassa kuullaan useita työelämäkeskusteluita. Kokosimme muutamia tärppejä, valitse näistä kiinnostavimmat.

Lue lisää

 

6.7.2018 Kysely: Suomalaiset luottavat toisiinsa työpaikoilla – lähes kolmannes tekisi mielellään töitä robotin kanssa

Neljä viidestä suomalaisesta tuntee luottamusta työpaikkaansa ja sen ihmisiä kohtaan. Esimiehet luottavat laajasti alaisiinsa ja työntekijät toisiinsa, mutta yli kolmannes kokee esimiehen pimittävän heiltä tietoa. Työpaikkojensa puolesta pelkäävät eniten alle kolmekymppiset, mutta miltei kolmannes suomalaisista työskentelisi mielellään robotin kanssa.

Lue lisää

 

20.6.2018 TEM: Raportti: Työntekijöiden osaaminen varmistettava tekoälyaikana

Tekoäly muuttaa laajasti työelämää ja siellä tarvittavia taitoja useimmissa ammateissa. Arviolta noin miljoonan työikäisen ihmisen osaamista on kehitettävä. Siksi jokaiselle työikäiselle on luotava koulutuksen mahdollistava osaamistili tai -seteli.

Lue lisää

 

20.6.2018 Työn kehittämisohjelma vastauksena työn murroksen tuomiin haasteisiin

Työelämä 2020 -verkosto antoi julkilausuman siitä, miten työpaikkoja ja työyhteisöjä voidaan onnistuneesti tukea työn ja teknologian murroksessa.

Lue lisää

 

18.6.2018 Uuden tasa-arvobarometrin tiedot osoittavat, että seksuaalisen häirinnän vastaisen työn on jatkuttava

Sosiaali- ja terveysministeriön tilaama Tasa-arvobarometri 2017 -raportti julkaistiin perjantaina 15.7.

Lue lisää

 

15.6.2018 Työlinjalla –podcastin päätösjaksossa puhutaan itseohjautuvuudesta. Saako vain johtaja keksiä hyviä ideoita?

Mitä itseohjautuvuus vaatii työyhteisöltä? Miten se vaikuttaa asiakastyytyväisyyteen? Mitä tiimi odottaa johtajalta ja millaisiin kulttuurieroihin itseohjautuvuuden suhteen voi törmätä? Entä jos kaikki ohjautuvatkin eri suuntiin ja miten esimies uskaltaa sallia työntekijöiden tehdä virheitä?

Lue lisää

 

8.6.2018 Uskallammeko tai osaammeko palkata erilaisia osaajia? Kuuntele Työlinjalla-podcastin tuore jakso!

Miten suhtaudumme erilaisiin työntekijöihin kuin itse olemme? Mitä hyötyä siitä olisi, että uskaltaisimme palkata erilaisia osaajia? Onko kyse haluttomuudesta vai yrityksen puutteellisesta osaamisesta palkata? Mitä on saavutettava rekrytointi ja miksi se on tärkeää?

Lue lisää

 

1.6.2018 Luotammeko pomoihimme? Kuudennessa #Työlinjalla-jaksossa aiheena johtaminen

Miten nuorten ja vanhojen työntekijöiden odotukset johtajia kohtaan eroavat toisistaan? Miksi johtajiin joko luotetaan tai ei luoteta? Entä mitä hyvä työntekijä-työnantaja suhde edellyttää? Tarvitaanko jatkuvasti uusia johtamisopuksia vai tarvitaanko edes johtajia enää? Ja jos johtajia kuitenkin tarvitaan niin onko kehityskeskustelut jo historiaa?

Lue lisää

 

24.5.2018 Digi, vuorovaikutus ja empatiataidot ovat työn murroksen ytimessä ja niistä keskustellaan viidennessä Työlinjalla-podcastissa

Onko mahdollista olla mukana työelämässä ilman, ettei ota osaa digitalisaatioon? Onko digitalisaatio meitä varten vai olemmeko me digitalisaatiota varten? Mitä käy empatialle tekstipohjaisessa asiakaspalvelussa? Miten tukea työntekijöitä tulevaisuuden taitoja kohti ja miten työntekijä itse voi varautua tulevaisuuteen?

Lue lisää