Uutiset

19.9.2017 #Mitätöissä -kampanja toi esiin lappilaista työarkea

Lappilaista työelämää kehittävä Työelämä 2020 -alueverkosto kokosi keväällä #mitätöissä -kampanjalla tarinoita työn arjesta tämän päivän Lapissa. Lyhyen kampanja-ajan aikana saatiin upeita kertomuksia tämän päivän työelämästä.

Lue lisää

 

18.9.2017 Tutkimus: Vain kolmannes suomalaisista pitää suomalaisia työyhteisöjä erilaisuutta hyväksyvinä

Suomalaisen Työn Liiton teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisilla työyhteisöillä on vielä paljon tekemistä erilaisuuden hyväksymisessä, sillä vain kolmasosa suomalaisista pitää suomalaisia työyhteisöjä pääsääntöisesti erilaisuutta hyväksyvinä.

Lue lisää

 

15.9.2017 Työministeri Lindström ja työmarkkinajohtajat keskustelivat työhyvinvoinnista

Työministeri Jari Lindström tapasi työmarkkinajohtajia perjantaina 15.9.2017 Helsingissä. Keskustelussa haettiin konkreettisia ehdotuksia toimenpiteiksi, joilla hallitus ja työmarkkinaosapuolet voisivat yhdessä edistää työhyvinvointia.

Lue lisää

 

14.9.2017 ICT-alan työn tulevaisuus: luottamusta, vuoropuhelua ja asiakkaan kuuntelua

Megatrendien kokonaisvaikutus on suuri, ja tulevaisuuden suunta ja muutosten vaikutukset eivät ole vielä tiedossa, Paltan työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara muistutti Paltan ja Pron yhteisen ICT-alan työn tulevaisuus -hankkeen seminaarissa 13. syyskuuta.

Lue lisää

 

13.9.2017 Verkostotapaaminen: Parempi työelämä nyt ja tulevaisuudessa

”Kun haluaa olla paras, kannattaa nähdä kehittämiskohteita kaikkialla.” Torstaina 31.8. oli aika toivottaa tervetulleeksi hankkeen uusi kumppani Brossa, kun yritys järjesti verkostotapaamisen muille toimijoille TEM:n auditoriossa.

Lue lisää

 

7.9.2017 Suomen suurin Avoimet ovet -tapahtuma ylistää maamme osaamista

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestettävissä Suomen suurimmissa yhtäaikaisissa avoimissa ovissa on mukana jo yli 100 yritystä. Tervetuloa meille -viikon aikana 9.–15.10. yritykset ympäri Suomen avaavat ovensa ja näyttävät, miten seuraavaa sadan vuoden tarinaa oikein rakennetaan. Avoimiin oviin voivat osallistua kaikki yritykset Suomessa. Tervetuloa meille -viikon takana on Suomalaisen Työn Liitto.

Lue lisää

 

25.8.2017 Made by Finland: Osaaminen, turvallisuus ja yhteistyö Kaakkois-Suomen valtit tulevaisuuteen

Toinen alueellinen Made by Finland -seminaari järjestettiin Kouvolan Kuusankoskella 21.8.2017. Made by Finland -kampanjan tavoitteena on korostaa suomalaisen työelämän vahvuuksia ja jakaa positiivisia yritysesimerkkejä.

Lue lisää

 

24.8.2017 Reumaliitto: "Aina se ei näy päällepäin” -kampanja

Reumaliitto tekee työtä kaikkien reuma- ja muita tuki -ja liikuntaelinsairauksien kanssa elävien hyväksi. Lokakuussa käynnistettävä ”Aina se ei näy päällepäin” -kampanjamme tuo esiin sitä faktaa, että joka viides aikuinen kärsii jossain vaiheessa elämää tuki- ja liikuntaelinoireista ja nämä oireet eivät aina näy päällepäin. Ollaan siis suvaitsevaisia toisia työkavereita kohtaan - näin työnmielekkyys ja työssä jaksaminen säilyvät paremmin. Suvaitsevainen ja kannustava työilmapiiri on hyödyksi sekä työntekijälle, kuin työnantajallekin.

Lue lisää

 

23.8.2017 TEM: Työpaikoista iso osa on ”superduuneja”, joissa työelämä on erinomaista

Vuoden 2016 työolobarometrin loppuraportista käy ilmi, että 23 prosenttia suomalaisista työpaikoista voidaan luokitella ”superduuneiksi”, jotka jyräävät muut työpaikat kaikilla hyvän työelämän mittareilla. ”Ongelmatyöpaikkoja” on taas noin 13 prosenttia.

Lue lisää

 

16.8.2017 Sitra: Yli 50 työpaikkaa kehitti työkaluja uudistumiseen

Tulevaisuuden työpaikka -projekti kokosi yli 50 erilaista työpaikkaa yhteen kehittämään keinoja työpaikkojen uudistumiseen ja muuttuvan työelämän tarpeisiin. Perusajatus projektissa oli, että työpaikat uudistuvat vain ihmisten avulla. Työpaikkojen luomat työkalut on nyt julkaistu kaikkien työyhteisöjen käyttöön.

Lue lisää