Uutiset

14.11.2018 Selvitys: Suomi on turvallinen ja varma maa harjoittaa liiketoimintaa

Ulkomaalaistaustaisista johtajista jopa 95 prosenttia on sitä mieltä, että Suomi on turvallinen ja varma maa harjoittaa liiketoimintaa. Suomalaisen työelämän vahvuuksina pidetään turvallista ja tasa-arvoista työympäristöä, joustavia työaikoja sekä työn ja muun elämän yhteensovittamisen onnistumista. Kehitettävää on etenkin eri kulttuureista tulevien työntekijöiden vahvuuksien hyödyntämisessä ja kommunikoinnissa.

Lue lisää

 

9.11.2018 Suosittu Elements of AI -tekoälykurssi nyt myös suomeksi

Teknologiayhtiö Reaktorin ja Helsingin yliopiston kehittämän Elements of AI -verkkokurssin voi suorittaa nyt myös suomen kielellä. Alun perin toukokuussa englanniksi julkaistu kaikille avoin ja maksuton verkkokurssi on saanut jo satatuhatta ihmistä ympäri maailman tutustumaan tekoälyn alkeisiin.

Lue lisää

 

1.11.2018 Työelämä 2020 -hanke haastaa työpaikat tunniksi luottamuksen äärelle

Luottamustunti-verkkotyökalu on helppo tapa ottaa työtiimin keskinäinen luottamus puheenaiheeksi ja löytää sitä vahvistavia toimintatapoja

Lue lisää

 

31.10.2018 TEM Työolobarometri 2017: Avoimuus ja tasapuolinen kohtelu kehittyneet hyvään suuntaan. Kuormitusta aiheuttavat kiire ja töiden epätasainen jakautuminen

Työolobarometri kertoo, että palkansaajien kokemukset työelämän laadusta olivat vuonna 2017 monilta osin viime vuosia myönteisempiä. Työllisyyden ja oman työpaikan taloudellisen tilanteen odotetaan menevän entistä parempaan suuntaan. Arviot työn ja työnteon mielekkyyden muutoksista ovat myönteisempiä kuin pitkään aikaan.

Lue lisää

 

30.10.2018 Syksyn luottamusfoorumissa keskusteltiin luottamuksen merkityksestä yhteistoiminnallisessa kehittämisessä

Työmarkkinatoimijoille suunnatussa syksyn Luottamusfoorumissa nähtiin lavalla mm. valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala.

Lue lisää

 

15.10.2018 Valtioneuvoston tulevaisuusselonteko on keskustelunavaus ratkaisujen löytämiseksi työn murroksen haasteisiin

Tulevaisuusselonteon 2. osa annettiin eduskunnalle 11.10.2018. Työn sisältöihin ja kehittämiseen otetaan kantaa erityisesti kahdessa toimenpide-ehdotuksessa.

Lue lisää

 

9.10.2018 UusioUra – Rekrytointi- ja uravalmennustapahtuma yli 45 -vuotiaille!

Keski-iän ylittäneiden työllistymistä pidetään haasteena, vaikka monet tutkimukset paljastavat, että siinä iässä ihmiset ovat erittäin motivoituneita ja sitoutuneita työntekijöitä. Tämä ikäryhmä kokee usein itsensä unohdetuksi ja monet työttömäksi jääneet alistuvatkin ajatukseen ”en työllisty enää ikinä”.

Lue lisää

 

4.10.2018 Workathlon Mikkeli: Haasteet ratkaisuiksi, ideaalit konkretiaksi

Työelämä 2020 -hankkeen Workathlon-ratkaisuklinikka oli osa Syke-tapahtumaa.

Lue lisää

 

25.9.2018 Finanssialan suuri osaamistarvekysely: Finanssialalla on tulevaisuudessa osattava johtaa itseään

Itsensä johtamiseen liittyvät asiat ovat finanssialan ammattilaisten mielestä tärkeimmät tulevaisuuden finanssityössä tarvittavat taidot. Tulos selvisi Finanssiakatemian kyselyssä, johon vastasi noin 650 alalla työskentelevää ammattilaista, opiskelijaa ja opetushenkilökuntaa. Kysely on yksi tapa ennakoida tulevaa ja sitä, miten henkilöstöä ja alan opiskelijoita pitäisi kouluttaa.

Lue lisää

 

19.9.2018 Seitsemäs Work Up! -seminaari kokosi ennätysyleisön keskustelemaan tekoälyn etiikasta

Yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa 14.9. järjestetyn seminaarin aiheena oli tekoäly ja etiikka, joka on yksi syksyn isoja puheenaiheita.

Lue lisää