Uutiset

14.12.2018 Samapalkkaisuusohjelman arviointi suosittaa konkreettisia toimenpiteitä sukupuolten palkkaeron kaventamiseksi

Hallituksen ja työmarkkinakeskusjärjestöjen samapalkkaisuusohjelma 2016-2019 on lopuillaan. Marraskuussa saatiin tuloksia työ- ja virkaehtosopimusten sukupuolivaikutusten arvioinnista ja 14.12. julkistettiin samapalkkaisuusohjelman 2016-2019 kokonaisarviointi.

Lue lisää

 

10.12.2018 Konfliktien ratkaisuja ja luottamusta työelämään – kaksi luentotilaisuutta Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan Työelämä 2020 -alueverkosto järjesti loka-marraskuussa Seinäjoella kaksi kahvitilaisuutta, joissa puhujina oli alueen työelämäasiantuntijoita. Tilaisuudet olivat onnistuneita ja saivat hyvää palautetta.

Lue lisää

 

30.11.2018 Kaiken takana on LUOTTAMUS! -seminaari järjestettiin Joensuun Tiedepuistossa

Lokakuun lopussa Joensuun tiedepuistolla järjestettiin suuren suosion saavuttanut Kaiken takana on LUOTTAMUS -seminaari usean tahon yhteistyönä. Iltapäivän tilaisuuden avasi Pohjois-Karjalan Ely-keskuksen ylijohtaja Ritva Saarelainen ja juontajana toimi Liina Mustonen Iskelmä Rexistä.

Lue lisää

 

14.11.2018 Selvitys: Suomi on turvallinen ja varma maa harjoittaa liiketoimintaa

Ulkomaalaistaustaisista johtajista jopa 95 prosenttia on sitä mieltä, että Suomi on turvallinen ja varma maa harjoittaa liiketoimintaa. Suomalaisen työelämän vahvuuksina pidetään turvallista ja tasa-arvoista työympäristöä, joustavia työaikoja sekä työn ja muun elämän yhteensovittamisen onnistumista. Kehitettävää on etenkin eri kulttuureista tulevien työntekijöiden vahvuuksien hyödyntämisessä ja kommunikoinnissa.

Lue lisää

 

9.11.2018 Suosittu Elements of AI -tekoälykurssi nyt myös suomeksi

Teknologiayhtiö Reaktorin ja Helsingin yliopiston kehittämän Elements of AI -verkkokurssin voi suorittaa nyt myös suomen kielellä. Alun perin toukokuussa englanniksi julkaistu kaikille avoin ja maksuton verkkokurssi on saanut jo satatuhatta ihmistä ympäri maailman tutustumaan tekoälyn alkeisiin.

Lue lisää

 

1.11.2018 Työelämä 2020 -hanke haastaa työpaikat tunniksi luottamuksen äärelle

Luottamustunti-verkkotyökalu on helppo tapa ottaa työtiimin keskinäinen luottamus puheenaiheeksi ja löytää sitä vahvistavia toimintatapoja

Lue lisää

 

31.10.2018 TEM Työolobarometri 2017: Avoimuus ja tasapuolinen kohtelu kehittyneet hyvään suuntaan. Kuormitusta aiheuttavat kiire ja töiden epätasainen jakautuminen

Työolobarometri kertoo, että palkansaajien kokemukset työelämän laadusta olivat vuonna 2017 monilta osin viime vuosia myönteisempiä. Työllisyyden ja oman työpaikan taloudellisen tilanteen odotetaan menevän entistä parempaan suuntaan. Arviot työn ja työnteon mielekkyyden muutoksista ovat myönteisempiä kuin pitkään aikaan.

Lue lisää

 

30.10.2018 Syksyn luottamusfoorumissa keskusteltiin luottamuksen merkityksestä yhteistoiminnallisessa kehittämisessä

Työmarkkinatoimijoille suunnatussa syksyn Luottamusfoorumissa nähtiin lavalla mm. valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala.

Lue lisää

 

15.10.2018 Valtioneuvoston tulevaisuusselonteko on keskustelunavaus ratkaisujen löytämiseksi työn murroksen haasteisiin

Tulevaisuusselonteon 2. osa annettiin eduskunnalle 11.10.2018. Työn sisältöihin ja kehittämiseen otetaan kantaa erityisesti kahdessa toimenpide-ehdotuksessa.

Lue lisää

 

9.10.2018 UusioUra – Rekrytointi- ja uravalmennustapahtuma yli 45 -vuotiaille!

Keski-iän ylittäneiden työllistymistä pidetään haasteena, vaikka monet tutkimukset paljastavat, että siinä iässä ihmiset ovat erittäin motivoituneita ja sitoutuneita työntekijöitä. Tämä ikäryhmä kokee usein itsensä unohdetuksi ja monet työttömäksi jääneet alistuvatkin ajatukseen ”en työllisty enää ikinä”.

Lue lisää