Uutiset

22.5.2018 Tutkimus: Suomalainen johtaja tuntee prosessit, mutta ei osaa motivoida

Suomessa on tehty ensimmäinen laaja-alainen verkostotutkimus siitä, millaista suomalainen johtajuus on. Tutkimuksen mukaan suomalaisen johtajan asiaosaaminen ja luottamus prosesseihin ovat omaa luokkaansa, eikä hän pönötä tai korosta hierarkioita. Samaan aikaan tutkimustuloksissa korostuu suomalaisjohtajien kykenemättömyys innostaa alaisia.

Lue lisää

 

18.5.2018 Arvostetaanko kaikkea työtä? Työlinjalla-podcastin neljäs jakso pureutuu työelämän isoon kuvaan.

Onko töissä kivaa? Mikä tekee työstä merkityksellistä? Miksi pelkästään palkasta puhuminen on väärä lähtökohta ja miten saada ihmiset uskomaan omaan työhönsä?

Lue lisää

 

11.5.2018 Työlinjalla-podcastin kolmas jakso: miten jaksamme töissä tänään ja tulevaisuudessa

Kertooko työuupumus enemmän yksilöstä vai organisaation työkulttuurista? Kenen täytyy puuttua, kun työtehtäviä täytyy vähentää? Mitkä ovat työuupumuksen merkkejä ja kuinka varhaisessa vaiheessa esimies voi esittää huolensa työntekijän jaksamisesta?

Lue lisää

 

4.5.2018 Työlinjalla -podcastin toisessa jaksossa pohditaan, miten organisaatiokulttuuri käännetään ehkäisemään epäasiallista käytöstä

Pitäisikö ilmoitus epäasiallisesta käytöksestä tehdä omalla nimellä vai nimettömänä? Mitä roolia julkisuus näyttelee työyhteisöjen ongelmien ratkaisuissa? Miten voitaisiin ennakkoon tunnistaa riskitilanteet, jotka voivat johtaa konfliktitilanteisiin?

Lue lisää

 

3.5.2018 Workathlon24Kuopio: Sparraus kirkastaa unelmia

Kiinnostavia ja kauaskantoisia näköaloja avautui sekä pohjoissavolaisiin maisemiin että työelämään unelmiin ja haasteisiin, kun Workathlon24 Kuopio -ratkaisuklinikka kutsui Puijon huipulle yritysten ja työelämän kehittämisen edustajia huhtikuussa. Tapahtuman järjesti Pohjois-Savon Työelämä 2020 -alueverkosto yhteistyössä Työelämä 2020 -hankkeen, Team Finlandin ja Business Finlandin kanssa.

Lue lisää

 

27.4.2018 Työlinjalla Pekka Sauri: Uusi podcast-sarja työelämästä ja työn murroksesta

Työ- ja elinkeinoministeriön koordinoima Työelämä 2020 -hanke ja Henkilöstöjohdon ryhmä -Henry ry ovat aloittaneet uuden työelämää ja työn murrosta käsittelevän podcast-sarjan. Sarjaa juontaa Helsingin yliopiston työelämäprofessori Pekka Sauri, jonka suomalaiset muistavat Yölinja-ohjelmasta.

Lue lisää

 

27.4.2018 Näin löydät ja kuuntelet Työlinjalla-podcastin jaksoja

Olethan jo huomannut uuden podcast-sarjamme Työlinjalla Pekka Sauri. Jos podcastit eivät ole ennakkoon tuttuja, lue alta ohjeet kuunteluun! Podcastit ovat mukava matkaseura esimerkiksi työmatkoille tai lenkille.

Lue lisää

 

26.4.2018 Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto aloittavat yhteisen tuottavuushankkeen

Teknologiateollisuus ry ja Teollisuusliitto ry haluavat yhdessä tukea yrityksissä tapahtuvaa tuottavuuskehitystä. Liitot ovat aloittamassa Tuottavuutta yhdessä -nimisen tuottavuusohjelman, johon odotetaan mahdollisimman monia yrityksiä eri puolilta maata. Liitot ovat yhtä mieltä siitä, että tuottavuus on keskeinen kilpailukykytekijä ja sen eteen on paljon tehtävissä. Keskeisessä roolissa on hyvä yhteistyö yrityksissä.

Lue lisää

 

5.4.2018 Lapin digitalisaatiota tarkastelevan DigiStep-hankkeen alkukartoitus valmistunut

Joulukuussa 2017 käynnistyneen DigiStep-esiselvityshankkeen tavoitteena on edistää Lapin digitalisaatiota työn tuottavuuden lisäämiseksi sekä kartoittaa keinoja, joilla paikallisia yrityksiä voidaan tukea digitalisaation synnyttämässä työn murroksessa. ESR-rahoitteisessa hankkeessa luodaan tiekartta, jonka avulla tähdätään digitalisaation aiempaa parempaan hyödyntämiseen pienissä ja keskisuurissa lappilaisyrityksissä.

Lue lisää

 

4.4.2018 Pohjois-Pohjanmaan alueverkosto: Luottamus ja yhteistyö työpaikalla -tapahtuma Raahessa

Työelämä 2020 -hankkeen Pohjois-Pohjanmaan alueverkosto päätti ottaa härkää sarvista ja heittäytyä haastavalta tuntuvan luottamus-teeman kimppuun vuoden ensimmäisessä tapahtumassaan.

Lue lisää