Ajankohtaista alueverkostoissa

15.1.2019 Lapin DigiStep –hankkeen tuloksia

Lapin ELY-keskuksen Lapin DigiStep -hankkeen (ESR) tarkoituksena on ollut tunnistaa tekijöitä, jotka vaikuttavat alueen pk-yritysten digitalisaation kehittymiseen.

Lue lisää

 

10.12.2018 Konfliktien ratkaisuja ja luottamusta työelämään – kaksi luentotilaisuutta Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan Työelämä 2020 -alueverkosto järjesti loka-marraskuussa Seinäjoella kaksi kahvitilaisuutta, joissa puhujina oli alueen työelämäasiantuntijoita. Tilaisuudet olivat onnistuneita ja saivat hyvää palautetta.

Lue lisää

 

30.11.2018 Kaiken takana on LUOTTAMUS! -seminaari järjestettiin Joensuun Tiedepuistossa

Lokakuun lopussa Joensuun tiedepuistolla järjestettiin suuren suosion saavuttanut Kaiken takana on LUOTTAMUS -seminaari usean tahon yhteistyönä. Iltapäivän tilaisuuden avasi Pohjois-Karjalan Ely-keskuksen ylijohtaja Ritva Saarelainen ja juontajana toimi Liina Mustonen Iskelmä Rexistä.

Lue lisää

 

4.10.2018 Workathlon Mikkeli: Haasteet ratkaisuiksi, ideaalit konkretiaksi

Työelämä 2020 -hankkeen Workathlon-ratkaisuklinikka oli osa Syke-tapahtumaa.

Lue lisää

 

20.8.2018 Laadukkaalla yhteistyöllä kohti syvenevää luottamusta

Pohjois-Savon Työelämä 2020 –alueverkosto ja Business Finlandin Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa ohjelma järjestivät kesäkuussa Iisalmessa Workathlon-ratkaisuklinikan. Työskentelyyn osallistui seitsemän yläsavolaista konepajayritystä, joista kaksi muodostivat kolmen yrityksen verkoston.

Lue lisää

 

5.4.2018 Lapin digitalisaatiota tarkastelevan DigiStep-hankkeen alkukartoitus valmistunut

Joulukuussa 2017 käynnistyneen DigiStep-esiselvityshankkeen tavoitteena on edistää Lapin digitalisaatiota työn tuottavuuden lisäämiseksi sekä kartoittaa keinoja, joilla paikallisia yrityksiä voidaan tukea digitalisaation synnyttämässä työn murroksessa. ESR-rahoitteisessa hankkeessa luodaan tiekartta, jonka avulla tähdätään digitalisaation aiempaa parempaan hyödyntämiseen pienissä ja keskisuurissa lappilaisyrityksissä.

Lue lisää

 

4.4.2018 Pohjois-Pohjanmaan alueverkosto: Luottamus ja yhteistyö työpaikalla -tapahtuma Raahessa

Työelämä 2020 -hankkeen Pohjois-Pohjanmaan alueverkosto päätti ottaa härkää sarvista ja heittäytyä haastavalta tuntuvan luottamus-teeman kimppuun vuoden ensimmäisessä tapahtumassaan.

Lue lisää

 

16.1.2018 Savon Yrittäjät: Osaamiskartoituksilla löydetty kymmeniä piilotyöpaikkoja Pohjois-Savosta

Savon Yrittäjien Yritys oppii ja menestyy -palvelu (YOM) on tehnyt kahden vuoden aikana yli 400 osaamiskartoitusta yrittäjien ja yritysten henkilöstön kanssa ja osaamisvajeet on keskusteltu lähes 900 henkilön kanssa.

Lue lisää

 

7.12.2017 Workathlon Varkaus: Parempaa johtamista, parempaa työelämää

Joukko työelämän kehittäjiä kokoontui marraskuussa Varkauteen vaihtamaan ajatuksia keinoista, joilla Itä-Suomen yrityksissä ja työpaikoilla voidaan vastata työelämän murrokseen. Myös puitteet oli valittu teemaan sopiviksi – ravintola Kaks Ruusua toimii yli satavuotiaassa, alun perin tehdasruokalaksi valmistuneessa uljaassa rakennuksessa, jossa on vuosien mittaan toiminut kansankeittiön ohella muun muassa puusepänverstas, suunnitteluosasto, keskikoulu, poliisiasema ja verotoimisto.

Lue lisää

 

19.9.2017 #Mitätöissä -kampanja toi esiin lappilaista työarkea

Lappilaista työelämää kehittävä Työelämä 2020 -alueverkosto kokosi keväällä #mitätöissä -kampanjalla tarinoita työn arjesta tämän päivän Lapissa. Lyhyen kampanja-ajan aikana saatiin upeita kertomuksia tämän päivän työelämästä.

Lue lisää


20.6.2017 Kohti parasta työelämää Etelä-Suomessa

Kesäkuisena keskiviikkona joukko työelämän kehittäjiä ja vaikuttajia kokoontui Finlandia-talolle Helsinkiin pohtimaan työelämän murrosta.

Lue lisää

 

31.5.2017 Workathlon24 Joensuu: Unelmista konkretiaa

Tunnelma Utran Uittotuvalla Pielisjoen rannalla oli innokkaan odottava aurinkoisena toukokuun aamuna, kun alkamassa oli Pohjois-Karjalan alueverkoston Workathlon24 Joensuu –ratkaisuklinikkatapahtuma.

Lue lisää

 

2.12.2016 Tulevaisuuden työelämässä tarvitaan intoa, tunteita ja digiä!

Millä toimilla vastataan työelämän murrokseen yrityksissä ja työpaikoilla? Tähän kysymykseen etsittiin vastausta työelämän kehittäjien tapaamisessa "Euroopan paras työelämä Länsi-Suomeen", Jyväskylässä 22.–23.11.2016.

Lue lisää


17.10.2016 Kainuulainen yrittäjä sai arvokkaita vinkkejä Nordic Business Forumista

Nordic Business Forum 2016 järjestettiin hiljattain Helsingissä, ja se nähtiin nyt myös ensimmäistä kertaa Kajaanin pääkirjastolla. Live stream -tapahtuma toi pohjoismaiden suurimman business-seminaarin luennot kuultaviksi paikallisille toimijoille.

Lue lisää

 

4.10.2016 Pohjoisessa otettiin koppia työelämän kehittämisestä

Työelämän murros oli syyskuun lopulla teemana, kun pohjoissuomalaisia yrityksiä ja työelämän kehittäjiä kokoontui Rovaniemelle kuulemaan asiantuntijoiden puheenvuoroja, verkostoitumaan ja pohtimaan ratkaisuja työelämän kehittämiseen.

Lue lisää


7.10.2016 Work&Life Café: osaamisen kohtauspaikka - verkostoista voimaa ”Verkoston luominen lähtee kohtaamisesta”

Lokakuun Work&Life Cafén teemana oli osaamisten tunnistaminen ja verkostojen merkitys työelämässä. Heli Tuulenmäki (Competence Design Oy) & Kaisa Välivehmas (Helsingin yrittäjät) alustivat aiheeseen, mutta iltapäivän sisällöstä vastasivat osallistujat. Paikalla oli kourallinen aktiivisia keskustelijoita. Kaikilla oli näkemyksensä ja kokemuksensa. Work&Life Cafessa tärkeintä on keskustelu. Järjestäjinä olemme iltapäivissä päätyneet somettamisessa minimiin, jotta voimme kaikki keskittyä läsnäolemiseen, vuorovaikutukseen sekä verkostoitumiseen.

Lue lisää

 

7.6.2016 Haasteita ja unelmia Kymenlaaksosta työelämäviisaille

Kotkassa käynnistettiin Työelämä 2020 Kymenlaakson alueverkoston toiminta 30. – 31.5.2016 pidettävällä tapahtumalla. Päivien aikana työelämäviisaille heitetiin ratkaistavaksi kolmen kymenlaaksolaisen yhteisön esittämä haaste, kuultiin tuottavuuden ja työhyvinvoinnin yhteyksistä, sekä perustettiin Kymenlaakson työelämän kehittäjien verkosto.

Lue lisää

 

10.5.2016 Kainuussa tuplattiin myyntiä tuotteistamalla

Kajaanissa järjestetty Tuloksen Tuplaus päivä kokosi 70 osallistujaa kainuulaisista yrityksistä. Tilaisuuden toteutti Kainuun Työelämä 2020 alueverkosto yhdessä ESR rahoitteisen Kasvua Kainuuseen -hankkeen kanssa.

Lue lisää

 

Work&Life Cafe: Rohkeus ja motivaatio työelämässä – Miksi et toteuttaisi unelmaasi?

Work&Life Cafén huhtikuun teemana oli rohkeus ja motivaatio työelämässä. Miten tunnistamme vahvuutemme ja rohkeasti hyödynnämme niitä työelämän eri tilanteissa?

Lue lisää

 

21.3.2016 Work&Life Café: Tiedätkö, mitä yrityksesi osaa?

Osaamisen johtamisella tarkoitetaan tulevaisuuden perustana olevan osaamisen varmistamista. Yrityksen osaamisen taso olisi hyvä pystyä mittaamaan. Näin kertoi Taina Hanhinen Työelämä2020 -hankkeen Uudenmaan alueverkoston maaliskuun Work&Life Caféssa.

Lue lisää

 

Palkkaan ja johdan tunnetta

Tunnetta, tietoa, taitoa ja tahtoa - parasta antia tehtävään. Työntekijällä tulisi olla tehtävään parempaa osaamista kuin pomolla. Siinä ovat tiivistettynä uuden ajan työnantajan ajatukset työntekijän roolista tänään. Työelämä 2020 Uudenmaan alueverkoston ensimmäisessä Work & Life Cafessa keskusteltiin muutoksen johtamisesta ja nykypäivän työelämästä.

Lue lisää

 

16.11.2015 Perheystävällisistä käytännöistä yritysten kilpailuvaltti?

Millainen on perheystävällinen työpaikka? Onko sellaisen luominen mahdollista ja onko se ylipäätään kannattavaa? Voivatko ihmiset paremmin perheystävällisillä työpaikoilla?

Lue lisää

 

11.11.2015 Osaavaa työvoimaa osatyökykyisistä

Järvenpäässä vietettiin Monimuotoiset työyhteisöt yrityksen kilpailutekijänä -teemailtaa. Tilaisuudessa kuultiin mm. yrittäjien kokemuksia osatyökykyisten palkkaamisesta ja saatiin tietoa eri tukimuodoista.

Lue lisää

 

2.11.2015 Päivä Johtajana Kaakossa ylitti monen odotukset

Lokakuussa järjestettiin Päivä Johtajana Kaakossa -tempaus, johon lähti mukaan lähes 70 kaakkoissuomalaista johtajaa, päällikköä, esimiestä tai yrittäjää, jotka ottivat 17–24-vuotiaan nuoren päiväksi mukaansa tutustumaan johtajuuteen ja yrittäjyyteen sekä omiin organisaatioihinsa.

Lue lisää


19.8.2015 Päivä Johtajana Kaakossa -tempauksessa 67 johtajaa haluaa nuoren päiväksi mukaansa

Päivä Johtajana Kaakossa -tempaus käynnistettiin keväällä 2015 hakemalla kaakkoissuomalaisia johtajia ja yrittäjiä mukaan tempaukseen. Johtajia pyydettiin tarjoamaan 17–24-vuotiaalle nuorelle mahdollisuus tulla päiväksi tutustumaan heidän työhönsä ja toimialaansa sekä johtamiseen ja vastuukantamiseen työelämässä.

Lue lisää

 

13.8.2015 Onko arkesi aktiivinen ja iltasi iloinen Etelä-Savon yrittäjä?

Hyvä fyysinen kunto on työkyvyn perusta ja työkyky on yrityksen tuottavuuden kivijalka. Aktiivisempaan arkeen kannustavaan hankkeeseen etsitään nyt mukaan yrityksiä! Sama yritys voi olla mukana 1 – 2 vuotta. Yritykset voivat tulla mukaan porrastetusti ja toimenpiteet ajoittuvat yrityskohtaisesti.

Lue lisää

 

21.5.2015 Toimintapäivästä potkua työpaikkojen kehittämiseen

Keski-Pohjanmaalla käynnistyy uudenlainen yhteistyömalli alueen työpaikkojen kehittämistoiminnan aktivoimiseksi. Ensimmäinen alueellinen toimintapäivä järjestetään Kokkolassa 21.5.2015. Jatkossa yhteistyömallia on tarkoitus hyödyntää myös muilla alueilla.

Lue lisää

 

19.3.2015 Alueverkostojen vertaisoppimistilaisuudet alkoivat

Alueverkostojen ensimmäinen vertaisoppimistilaisuus järjestettiin maaliskuun alussa. Tilaisuuteen oli mahdollista osallistua ympäri Suomea videoyhteyden välityksellä.

Lue lisää

 

Lapin alueverkosto: Työelämän kehittäminen on meidän yhteinen asia

Lapin työelämän laadun ja tuottavuuden parantamiseksi on perustettu Työelämä 2020 -hankkeen Lapin alueverkosto. Tavoitteena on, että työpaikat saavat kehittämisessä tarvitsemansa tuen ja palvelut aikaisempaa helpommin.

Lue lisää

 

Verkostotyö on mielekäs tapa kehittää työelämää

Kaksi kolmasosaa Työelämä 2020 -hankkeen alueverkostoista pitää verkostotyötä mielekkäänä tapana toimia ja kehittää työelämää. Toimijoiden keskinäinen luottamus on hyvällä tasolla ja toimijoiden roolit selkeitä ja mielekkäitä. Tiedot käyvät ilmi Työelämä 2020 -hankkeen alueverkostojen erillisselvityksestä.

Lue lisää

 

Parasta ennen 2020 - tunteiden voimalla!

Mikkelin kesäpäivät -tapahtuma juhlisti 35-vuotista taivaltaan viime viikonloppuna teemalla Parasta ennen 2020. Kesäpäivien kumppanina olivat Työelämä 2020 -hankkeen Etelä-Savon alueverkosto ja Liideri. Paikalle oli kerääntynyt toistasataa kuulijaa, ei vain kuuntelemaan vaan myös osallistumaan kysymysten, kommenttien ja vilkkaiden keskustelujen kautta.

Lue lisää


Härmän mallilla haetaan Etelä-Pohjanmaalle Suomen parasta työelämää

Työelämä 2020 -hankkeen aluetapahtumassa Seinäjoella keskusteltiin eilen vilkkaasti työhyvinvoinnista. Seminaariin oli kerääntynyt laaja joukko alueen yrityksien ja organisaatioiden edustajia.

Lue lisää

 

18.3.2014 Tuottavuus ja innostuksen merkitys herättivät keskustelua Kuopiossa

Työelämän laadun vahvistaminen on yhä keskeisempi osa työn houkuttavuuden ja tuottavuuden parantamista, todettiin Kuopiossa järjestetyssä Työelämä 2020 –seminaarissa. Seminaarissa oli saapunut noin 60 työpaikkojen kehittämisestä kiinnostunutta. Seminaarissa allekirjoitettiin myös Pohjois-Savon alueverkoston ja hankkeen välinen yhteistyölupaus.

Lue lisää

 

24.1.2014 Kuusi alueverkostoa allekirjoittanut yhteistyölupauksen

”Yhteistyötä lisäämällä laatua ja tuottavuutta Hämeeseen” on Hämeen alueverkoston juuri allekirjoitetun yhteistyölupauksen missio. Avaintavoitteiksi kirjattiin työelämän laadun näkyvyyden lisääminen ja tuottavuuden parantaminen toiminnan vaikuttavuutta lisäämällä. Lisäksi alueverkoston jäsenet kirjasivat lupaukseen, että haluavat toimia sitoutuneesti ja muita innostaen.

Lue lisää