Ajankohtaista alueverkostoissa

20.8.2018 15.25

Laadukkaalla yhteistyöllä kohti syvenevää luottamusta

Pohjois-Savon Työelämä 2020 –alueverkosto ja Business Finlandin Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa ohjelma järjestivät kesäkuussa Iisalmessa Workathlon-ratkaisuklinikan. Työskentelyyn osallistui seitsemän yläsavolaista konepajayritystä, joista kaksi muodostivat kolmen yrityksen verkoston.

Verkostojen haasteet liittyivät kansainvälistymiseen. Muun muassa vientiin ja sen kasvattamiseen liittyviä askelia pohtivat RD Technology Center, Ratesteel ja Debomix sekä Metallityö Vainio, Ysako ja Suomi Valimo. Kolmas toimija, vieremäläinen Toolfac toi mukanaan sparrausklinikalle tiedonkulkuun liittyviä haasteita. 

Päivän aluksi kuultiin professori Seppo Torvisen puheenvuoro, jossa hän analysoi laadukkaan yhteistyön merkitystä luottamuksen rakentamisessa. Suomen johtavana tuotantotekniikan asiantuntijana Torvinen totesi, että tuotteiden laatuun kiinnitetään yleisesti paljon huomiota, mutta toiminnan laatu verkostoissa jää usein määrittelemättä. 

Torvisen mukaan ideoiva, kokeileva ja määrätietoinen kehittäminen lähellä asiakasta tuottaa laatua ja kustannustehokkuutta. Verkoston toimijoiden yhteistyöllä tekemä toiminnan kehittäminen vaatii vahvaa keskinäistä luottamusta, joka rakentuu vähitellen. 

Yläsavolaisten yritysten ”luottokonsultti” Heikki Passiniemi totesi tilaisuuden yhteenvedossaan, että henkilöstö ei voi olla taka-alalla globaalin kilpailukyvyn kehittämisessä johdon määritellessä toimintatapoja. Kansainvälisen toiminnan avaaminen vaatii johdon ja henkilöstön yhteistyötä. Yhteinen vahva tahto ja halu kehittää antaa virtaa työskentelylle 

Seuraava Workathlon –ratkaisuklinikka järjestetään osana Mikkelin SYKE-yritystapahtumaa 5.9.2018

Lisätietoja Pohjois-Savon alueverkostosta: 
Kirsti Paajanen,
Ylitarkastaja, Pohjois-Savon ELY-keskus, 
0295 026 084, kirsti.paajanen@ely-keskus.fiPalaa otsikoihin