Ajankohtaista toimialaohjelmissa

26.4.2018 10.30

Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto aloittavat yhteisen tuottavuushankkeen

Teknologiateollisuus ry ja Teollisuusliitto ry haluavat yhdessä tukea yrityksissä tapahtuvaa tuottavuuskehitystä. Liitot ovat aloittamassa Tuottavuutta yhdessä -nimisen tuottavuusohjelman, johon odotetaan mahdollisimman monia yrityksiä eri puolilta maata. Liitot ovat yhtä mieltä siitä, että tuottavuus on keskeinen kilpailukykytekijä ja sen eteen on paljon tehtävissä. Keskeisessä roolissa on hyvä yhteistyö yrityksissä.

Ohjelma starttasi keskiviikkona 25.4.2018 Vantaalla järjestetyllä avausseminaarilla, johon osallistui sekä yritysjohtajia että luottamusmiehiä. Hankkeesta sovittiin syksyllä osana alan työehtosopimusta. Se on ainutlaatuinen ohjelma Suomen työmarkkinoilla.

– Kuten alan työehtosopimuksessa todetaan, tuottavuudesta huolehtiminen on ainoa kestävä tapa taata yritysten menestys, työpaikkojen säilyminen ja uusien syntyminen. Se on toiminnan ja yhteistyön kehittämistä niin, että yritys, asiakkaat ja koko henkilöstö hyötyvät. Hanke ei tähtää työpaikkojen vähentämiseen, eikä sen tarkoituksena ole lisätä työmäärää yrityksissä, tähdentää Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.

Hankkeeseen kuuluu kaksi osa-aluetta: yhteistoiminta ja paikallinen sopiminen sekä Lean-filosofian mukainen johtaminen.

– Yrityksille tarjotaan koulutusta, ja halutessaan ne saavat myös ulkopuolista asiantuntija-apua parhaiden toimintatapojen löytämiseksi. Tueksi haetaan parhaat asiantuntijat kullekin osa-alueelle. Onnistumisen keskeisenä edellytyksenä ovat kuitenkin luottamukselliset suhteet ja koko henkilöstön saaminen mukaan toiminnan kehittämiseen, sanoo varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen Teknologiateollisuudesta.

Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto toteuttavat hankkeen yhteistyössä Työterveyslaitoksen kanssa.

–Työterveyslaitos antaa mielellään oman asiantuntemuksensa tällaisen uudenlaisen hankkeen käyttöön. Laitos saa myös itse arvokasta kokemusta liittojen organisoimasta yritysyhteistyöstä, sanoo Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula.

Tuottavuusohjelman koulutukset ja yrityskohtaiset valmennukset alkavat sen jälkeen, kun yrityksissä on ensin tehty selvitys kehittämiskohteista. Hankkeen nettisivulla (www.tuottavuuttayhdessa.fi) on tarkempaa tietoa ohjelman sisällöstä.


Lisätiedot:

Varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen, Teknologiateollisuus ry, puh. 040 089 4220
Puheenjohtaja Riku Aalto, Teollisuusliitto ry, puh. 0400 711 072
Projektipäällikkö Tapio Toivonen, Teknologiateollisuus ry, puh. 050 380 1790
Projektipäällikkö Mirjami Suikki, Teollisuusliitto ry, puh. 0400 515 941

Lähde: Teknologiateollisuus

Palaa otsikoihin