Tutkimukset ja selvitykset

25.4.2017 13.29

Huolestuttava tutkimustulos: Suomesta puuttuu kannustava ilmapiiri

Vain 44 prosenttia suomalaista on sitä mieltä, että Suomessa on kannustava ilmapiiri, joka mahdollistaa kunnianhimoistenkin tavoitteiden toteutumisen. Tulos käy ilmi Suomalaisen Työn Liiton teettämästä tutkimuksesta.

Suomalaisten mielestä ilmapiiri Suomessa voisi olla nykyistä kannustavampi, vaikka Suomi yleisesti ottaen tarjoaa hyvät mahdollisuudet unelmien toteuttamiseen. Yli 60 prosenttia vastaajista koki suomalaisen yhteiskunnan mahdollistavan omien unelmien toteutumisen. Tätä mieltä olivat erityisesti nuoret, opiskelijat ja johtavassa asemassa olevat työtekijät.  

– Tulos paljastaa, että on vielä paljon tehtävää, jotta me kaikki voisimme uskoa suomalaiseen yhteiskuntaan haaveittemme toteutumisen mahdollistajana. Yhteiskuntamme tarjoaa kyllä kaikki menestymisen edellytykset, mutta yleinen asenneilmapiiri ei kannusta käyttämään niitä. Ratkaisuna tähän tarvitsemme enemmän itseluottamusta, toistemme tukemista ja kannustusta sekä tervettä ylpeyttä niistä asioista, jotka ovat Suomessa hyvin, pohtii Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Lähes kaikki suomalaiset (97% vastaajista) olivat samaa mieltä siitä, että yhdessä tekeminen ja jakaminen sekä toisten ihmisten auttaminen työpaikalla luovat uusia ideoita ja hyvinvointia. Vastaavasti 95 prosenttia suomalaisista uskoo parempaan hyvinvointiin, kun jokainen kantaa oman kortensa kekoon ja toimii vastuullisesti yhteiskunnassa.

Tutkimustiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton tilaamaan Made by Finland -kampanjatutkimukseen. Taloustutkimuksen tekemä kyselytutkimus toteutettiin helmikuussa 2017 ja siihen vastasi 2 219 iältään 18–79-vuotiasta suomalaista. Suomalaisen Työn Liiton, sen jäsenten ja yhteistyöorganisaatioiden yhteinen Made by Finland -kampanja juhlistaa suomalaista työtä ja sen menestystarinoita. Mukana on yli 80 yritystä ja organisaatiota. Seuraa Made by Finlandia ja osallistu keskusteluun Twitterissä #madebyfinland.

Lähde: Suomalaisen Työn Liitto, tiedote 25.4.3017


Palaa otsikoihin