Tutkimukset ja selvitykset

19.12.2017 12.49

Mitä pienet edellä sitä suuremmat perässä

Yhteisölliset työtilat ovat olleet viime vuosina kasvava ilmiö. Itseohjautuvissa työtiloissa työskentelevät ovat usein luovien alojen ammattilaisia. Näistä työtiloista on kantautunut positiivinen viesti työelämään. Ihmiset työskentelevät niissä innokkaasti, edistävät uusia ideoitaan, saavat tukea toisilta ammattilaisilta ja kokevat hyvinvointia.

Yhteisöllisen työtilan idea on levinnyt myös suurempiin yrityksiin ja organisaatioihin sekä oppilaitoksiin. Myös niissä halutaan synnyttää uusia verkostoja ja tukea yhteistyötä. Ratkaisut eivät kaikkia miellytä, sillä turvalliseksi koettu työhuone muuttuu yllättäen yhteisölliseksi tilaksi, jossa pitää toisten kanssa selvitä. Toiset siis purnaavat ja toiset löytävät synergiasta uusia mahdollisuuksia.
 
Työterveyslaitoksessa on parhaillaan meneillään tutkimushanke Muutosten lähteillä – Siltoja uuteen työhön. Hankkeessa tarkastellaan Tampereella Tampellan kiinteistössä toimivien organisaatioiden yhteisen tilan ja työn kehittämistä. Pirkanmaan liitto, Business Tampere ja Visit Tampere, Pirkanmaan Jätehuolto, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä sekä Suomen Itämeri-Instituutti työskentelevät Tampellassa jaetussa toimitilassa. Hankkeen tavoitteena on selvittää organisaatioiden välisen yhteistyön ja yhteisöllisyyden sekä työntekijöiden hyvinvoinnin muutoksia hankkeessa järjestettävien toiminnallisten kokeilujen myötä. Työsuojelurahasto rahoittaa tutkimushanketta.


Lisätietoa yhteisöllisistä työtiloista löytyy lokakuussa 2016 järjestetyn Work Up -seminaarin koosteesta verkkosivuiltamme.

Palaa otsikoihin