Tutkimukset ja selvitykset

3.7.2014

Työstressi tulee kalliiksi

Työstressin huomiotta ja hoitamatta jättäminen maksaa paljon enemmän kuin ongelmaan tarttuminen. Tämä käy ilmi Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston juuri julkaistusta raportista, jonka mukaan työperäinen stressi aiheuttaa työnantajalle kustannuksia poissaoloina ja pienentyneenä tuottavuutena.

Työntekijälle puolestaan syntyy kustannuksia sairastumisista ja elämänlaadun heikkenemisestä. Työstressin aiheuttamien kokonaiskustannusten laskemiseen tarvittaisiin kuitenkin uusia ja yksinkertaisempia työkaluja.

Englanninkielinen raportti on ladattavissa Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston sivuilta: Calculating the cost of work-related stress and psychosocial risks 

Stressi hallinnassa! -kampanja käynnissä

Työstressiä kampitetaan parhaillaan Euroopan laajuisella Stressi hallinnassa! -kampanjalla, jota Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto koordinoi. Suomessa kampanjasta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö. Kampanjaan voit osallistua seuraamalla Twitterissä tiliä @STM_stressi ja Facebookissa sivua Stressi hallinnassa.

Tiedote STM:n verkkopalvelussa


Palaa otsikoihin