Tutkimukset ja selvitykset

1.2.2017 10.22

Työyhteisöviestinnällä hyvinvointia

Työelämä muuttuu, viestintäteknologia kehittyy, työyhteisöviesti etsii uutta suuntaa. Viestintä on nykyään tärkeä työyhteisötaito. Viestinnän vaikutukset ja ymmärryksen lisääminen työyhteisön asioihin ja toimintaympäristön muutoksista ovat tärkeitä haasteita. Avoimella ja vuorovaikutteisella työyhteisöviestinnällä voidaan myös luoda työhyvinvointia ja parantaa työturvallisuutta ja siten vaikuttaa tuottavuuteen. Työturvallisuuskeskus TTK:n uudistama Työyhteisöviestinnällä hyvinvointia -verkkojulkaisu välittää tietoa ja hyviä käytäntöjä työyhteisöviestinnän uusista suuntauksista nykytyöelämässä.

Työyhteisöviestinnällä hyvinvointia -verkkojulkaisun tavoitteena on välittää tietoa työyhteisöviestinnän uusista suuntauksista. Asiantuntijana on toiminut työyhteisöviestintää laajasti tutkinut professori Elisa Juholin. Mukana on myös kolme työpaikkaesimerkkiä hyvistä käytännöistä, joissa viestinnällä on parannettu työhyvinvointia ja työturvallisuutta - erityisesti tieto- ja asiantuntijatyössä. Työpaikkaesimerkit ovat Accenturelta, ABB:ltä ja Stora Enson Veitsiluodon tehtaalta. Julkaisu on uudistettu Työturvallisuuskeskus TTK:n viestinnän asiantuntijan Eija Åbackin toimesta ja tekstin on toimittanut journalisti Kari Rissa.

 

Lue lisää
Työturvallisuuskeskuksen sivuilta, jossa linkki Työyhteisöviestinnällä hyvinvointia -verkkojulkaisuun (pdf), Kari Rissa (toim.), TTK 2016

Palaa otsikoihin