Yleiset uutiset

17.1.2019 Mike Cherry saapuu Suomeen puhumaan pienyrittäjyydestä

Iso-Britannian pienyritysyhdistyksen (FSB) puheenjohtaja Mike Cherry saapuu ensi viikolla Suomeen Työelämä 2020 -hankkeen kutsumana. Cherry on pääpuhujana tiistaina 22.1. järjestettävässä Work Up! -tilaisuudessa, jonka aiheena on pienyrittäjyys ja yhteisöt.

Lue lisää

 

9.11.2018 Suosittu Elements of AI -tekoälykurssi nyt myös suomeksi

Teknologiayhtiö Reaktorin ja Helsingin yliopiston kehittämän Elements of AI -verkkokurssin voi suorittaa nyt myös suomen kielellä. Alun perin toukokuussa englanniksi julkaistu kaikille avoin ja maksuton verkkokurssi on saanut jo satatuhatta ihmistä ympäri maailman tutustumaan tekoälyn alkeisiin.

Lue lisää

 

1.11.2018 Työelämä 2020 -hanke haastaa työpaikat tunniksi luottamuksen äärelle

Luottamustunti-verkkotyökalu on helppo tapa ottaa työtiimin keskinäinen luottamus puheenaiheeksi ja löytää sitä vahvistavia toimintatapoja

Lue lisää

 

9.10.2018 UusioUra – Rekrytointi- ja uravalmennustapahtuma yli 45 -vuotiaille!

Keski-iän ylittäneiden työllistymistä pidetään haasteena, vaikka monet tutkimukset paljastavat, että siinä iässä ihmiset ovat erittäin motivoituneita ja sitoutuneita työntekijöitä. Tämä ikäryhmä kokee usein itsensä unohdetuksi ja monet työttömäksi jääneet alistuvatkin ajatukseen ”en työllisty enää ikinä”.

Lue lisää

 

19.9.2018 Seitsemäs Work Up! -seminaari kokosi ennätysyleisön keskustelemaan tekoälyn etiikasta

Yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa 14.9. järjestetyn seminaarin aiheena oli tekoäly ja etiikka, joka on yksi syksyn isoja puheenaiheita.

Lue lisää

 

10.7.2018 Kohti parempaa työelämää SuomiAreenassa? Tutustu näihin!

Ensi viikon SuomiAreenassa kuullaan useita työelämäkeskusteluita. Kokosimme muutamia tärppejä, valitse näistä kiinnostavimmat.

Lue lisää

 

20.6.2018 TEM: Raportti: Työntekijöiden osaaminen varmistettava tekoälyaikana

Tekoäly muuttaa laajasti työelämää ja siellä tarvittavia taitoja useimmissa ammateissa. Arviolta noin miljoonan työikäisen ihmisen osaamista on kehitettävä. Siksi jokaiselle työikäiselle on luotava koulutuksen mahdollistava osaamistili tai -seteli.

Lue lisää

 

20.6.2018 Työn kehittämisohjelma vastauksena työn murroksen tuomiin haasteisiin

Työelämä 2020 -verkosto antoi julkilausuman siitä, miten työpaikkoja ja työyhteisöjä voidaan onnistuneesti tukea työn ja teknologian murroksessa.

Lue lisää

 

18.6.2018 Uuden tasa-arvobarometrin tiedot osoittavat, että seksuaalisen häirinnän vastaisen työn on jatkuttava

Sosiaali- ja terveysministeriön tilaama Tasa-arvobarometri 2017 -raportti julkaistiin perjantaina 15.7.

Lue lisää

 

15.6.2018 Työlinjalla –podcastin päätösjaksossa puhutaan itseohjautuvuudesta. Saako vain johtaja keksiä hyviä ideoita?

Mitä itseohjautuvuus vaatii työyhteisöltä? Miten se vaikuttaa asiakastyytyväisyyteen? Mitä tiimi odottaa johtajalta ja millaisiin kulttuurieroihin itseohjautuvuuden suhteen voi törmätä? Entä jos kaikki ohjautuvatkin eri suuntiin ja miten esimies uskaltaa sallia työntekijöiden tehdä virheitä?

Lue lisää

 

8.6.2018 Uskallammeko tai osaammeko palkata erilaisia osaajia? Kuuntele Työlinjalla-podcastin tuore jakso!

Miten suhtaudumme erilaisiin työntekijöihin kuin itse olemme? Mitä hyötyä siitä olisi, että uskaltaisimme palkata erilaisia osaajia? Onko kyse haluttomuudesta vai yrityksen puutteellisesta osaamisesta palkata? Mitä on saavutettava rekrytointi ja miksi se on tärkeää?

Lue lisää

 

1.6.2018 Luotammeko pomoihimme? Kuudennessa #Työlinjalla-jaksossa aiheena johtaminen

Miten nuorten ja vanhojen työntekijöiden odotukset johtajia kohtaan eroavat toisistaan? Miksi johtajiin joko luotetaan tai ei luoteta? Entä mitä hyvä työntekijä-työnantaja suhde edellyttää? Tarvitaanko jatkuvasti uusia johtamisopuksia vai tarvitaanko edes johtajia enää? Ja jos johtajia kuitenkin tarvitaan niin onko kehityskeskustelut jo historiaa?

Lue lisää

 

24.5.2018 Digi, vuorovaikutus ja empatiataidot ovat työn murroksen ytimessä ja niistä keskustellaan viidennessä Työlinjalla-podcastissa

Onko mahdollista olla mukana työelämässä ilman, ettei ota osaa digitalisaatioon? Onko digitalisaatio meitä varten vai olemmeko me digitalisaatiota varten? Mitä käy empatialle tekstipohjaisessa asiakaspalvelussa? Miten tukea työntekijöitä tulevaisuuden taitoja kohti ja miten työntekijä itse voi varautua tulevaisuuteen?

Lue lisää

 

23.5.2018 Luottamusfoorumissa pohdittiin luottamusta menestystekijänä

Työelämä 2020 –hanke järjesti osana luottamuksen teemavuottaan johdolle ja esimiehille tarkoitetun Luottamusfoorumin 22.5. Helsingissä.

Lue lisää

 

18.5.2018 Arvostetaanko kaikkea työtä? Työlinjalla-podcastin neljäs jakso pureutuu työelämän isoon kuvaan.

Onko töissä kivaa? Mikä tekee työstä merkityksellistä? Miksi pelkästään palkasta puhuminen on väärä lähtökohta ja miten saada ihmiset uskomaan omaan työhönsä?

Lue lisää

 

11.5.2018 Työlinjalla-podcastin kolmas jakso: miten jaksamme töissä tänään ja tulevaisuudessa

Kertooko työuupumus enemmän yksilöstä vai organisaation työkulttuurista? Kenen täytyy puuttua, kun työtehtäviä täytyy vähentää? Mitkä ovat työuupumuksen merkkejä ja kuinka varhaisessa vaiheessa esimies voi esittää huolensa työntekijän jaksamisesta?

Lue lisää

 

4.5.2018 Työlinjalla -podcastin toisessa jaksossa pohditaan, miten organisaatiokulttuuri käännetään ehkäisemään epäasiallista käytöstä

Pitäisikö ilmoitus epäasiallisesta käytöksestä tehdä omalla nimellä vai nimettömänä? Mitä roolia julkisuus näyttelee työyhteisöjen ongelmien ratkaisuissa? Miten voitaisiin ennakkoon tunnistaa riskitilanteet, jotka voivat johtaa konfliktitilanteisiin?

Lue lisää

 

3.5.2018 Workathlon24Kuopio: Sparraus kirkastaa unelmia

Kiinnostavia ja kauaskantoisia näköaloja avautui sekä pohjoissavolaisiin maisemiin että työelämään unelmiin ja haasteisiin, kun Workathlon24 Kuopio -ratkaisuklinikka kutsui Puijon huipulle yritysten ja työelämän kehittämisen edustajia huhtikuussa. Tapahtuman järjesti Pohjois-Savon Työelämä 2020 -alueverkosto yhteistyössä Työelämä 2020 -hankkeen, Team Finlandin ja Business Finlandin kanssa.

Lue lisää

 

27.4.2018 Työlinjalla Pekka Sauri: Uusi podcast-sarja työelämästä ja työn murroksesta

Työ- ja elinkeinoministeriön koordinoima Työelämä 2020 -hanke ja Henkilöstöjohdon ryhmä -Henry ry ovat aloittaneet uuden työelämää ja työn murrosta käsittelevän podcast-sarjan. Sarjaa juontaa Helsingin yliopiston työelämäprofessori Pekka Sauri, jonka suomalaiset muistavat Yölinja-ohjelmasta.

Lue lisää

 

27.4.2018 Näin löydät ja kuuntelet Työlinjalla-podcastin jaksoja

Olethan jo huomannut uuden podcast-sarjamme Työlinjalla Pekka Sauri. Jos podcastit eivät ole ennakkoon tuttuja, lue alta ohjeet kuunteluun! Podcastit ovat mukava matkaseura esimerkiksi työmatkoille tai lenkille.

Lue lisää

 

22.3.2018 Perhemyönteiset edelläkävijät: Tasa-arvovaltuutettu kannustaa työnantajia kehittämään perhevapaakäytäntöjä

Tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara käynnisti tasa-arvon päivänä 19.3. henkilöstöalan asiantuntijoille suunnatun kampanjan, joka kannustaa työnantajia kehittämään perhevapaisiin liittyviä hyviä käytäntöjä.

Lue lisää

 

8.3.2018 Ministerit ja työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajat vetoavat työpaikkojen vaikuttajiin seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi

Ministeri Lindströmin, Saarikon ja Mattilan sekä työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajien yhteisessä viestissä kehotetaan työpaikkoja varmistamaan, että käytännöt seksuaaliseen häirintään puuttumiseksi ovat ajan tasalla ja kaikkien työntekijöiden tiedossa.

Lue lisää

 

27.2.2018 Hyvän alustatalouden työn tehtävälista

Työn teettäminen digitaalisten alustojen välityksellä on yleistymässä ja voi muuttaa työelämää radikaalisti. Alustalouden työn käytännöt ja tällaisen työn sääntely ovat kaikkialla vielä vakiintumattomia. Tarttumalla innovatiivisesti alustatalouden mahdollisuuksiin voitaisiin rikastaa työkulttuuria, parantaa työelämän laatua ja osallistaa ihmisiä työelämään.

Lue lisää

 

15.2.2018 Tuottavuus paranee, kun sähläys vähenee

Helmikuun Työelämä 2020 -verkostotapaamisessa kuultiin Työtehoseuran asiantuntijoiden ja yritysten kokemuksia työn tuottavuuden kehittämisestä. Viherpojat Oy:ssä ja Koneyrittäjien liiton jäsenyrityksissä tuottavuutta on onnistuttu parantamaan johtamis- ja vuorovaikutusosaamisen avulla.

Lue lisää

 

14.2.2018 Työelämä 2020 -verkoston vuosi potkaistiin käytiin

Työelämä 2020 -verkoston työelämätoimijat kokoontuivat eilen Kick Off -tilaisuuteen, jossa käytiin läpi hankkeen suuntaviivoja tulevalle vuodelle ja kuultiin verkostoon kuuluvien organisaatioiden tämän vuoden kärkiviesteistä.

Lue lisää

 

5.2.2018 Millaista on suomalainen johtaminen nyt ja tulevaisuudessa?

Suomalainen johtaminen on suoraa, selkeää, rehellistä, ratkaisukeskeistä ja epähierarkista. Siinä muutamia luonnehdintoja suomalaisesta johtamistavasta, joita kuultiin Työelämä 2020 järjestämässä johtamisen työpajassa maanantaina 5.2. kun Paasitorniin kokoontui viitisenkymmentä johtamisen asiantuntijaa keskustelemaan suomalaisen johtamisen ominaispiirteistä ja tulevaisuudesta.

Lue lisää

 

29.1.2018 Vuoden ensimmäisessä Work Up! -seminaarissa puhuttiin älypalveluista ja niiden syntymisen edellytyksistä

Tiistaina 23.1. Scandic Parkissa järjestetyssä Work Up! Älykkäät palvelut ja palvelutyö -seminaarissa käytiin keskustelua palvelujen älykkyydestä ja ideoitiin, millaisilla palveluilla Suomi voisi tulevaisuudessa menestyä kansainvälisillä markkinoilla.

Lue lisää

 

19.1.2018 ”Vaikka koko maailmaa ei voida pelastaa kello viiteen mennessä, me saamme kuitenkin pientä muutosta aikaan” – Järjestötyössä arvot ovat arjessa mukana

Vuoden ensimmäisessä Työelämä 2020 -verkostotapaamisessa kuultiin kannustavia esimerkkejä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja arvotyöstä järjestöissä ja mietittiin mitä annettavaa kolmannella sektorilla on työelämän kehittämiseksi.

Lue lisää

 

18.12.2017 TEM: Ministerit kutsuivat järjestöt yhteistyöhön: Seksuaalinen häirintä kitkettävä työpaikoilta

Ministerit Jari Lindström, Annikka Saarikko ja Pirkko Mattila kokosivat eduskuntaryhmien, työmarkkinajärjestöjen ja muiden keskeisten sidosryhmien edustajat etsimään ratkaisuja seksuaaliseen häirintään työpaikoilla. Eduskuntatalossa 18.12.2017 järjestetyssä pyöreän pöydän keskustelussa haettiin konkreettisia toimenpiteitä, joilla hallitus, työmarkkinajärjestöt ja muut sidosryhmät voivat edistää häirintävapaata työelämää Suomessa.

Lue lisää

 

11.12.2017 TEM: Ministerit Lindström, Saarikko ja Mattila kutsuvat työmarkkinajärjestöt keskustelemaan seksuaalisesta häirinnästä

Työministeri Jari Lindström, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila kutsuvat työmarkkinajärjestöjen sekä muiden keskeisten sidosryhmien edustajat pyöreän pöydän keskusteluun seksuaalisesta häirinnästä työpaikoilla.

Lue lisää

 

17.11.2017 Ratkaisu 100 -haastekilpailu ratkesi: Tekoäly kertoo mitä Suomi osaa ja Positiivinen CV kaivaa nuorten piilevän osaamisen esiin

Sitran Ratkaisu 100 -haastekilpailun voittajat on valittu. Miljoonan euron palkinto jaettiin puoliksi kahdelle kilpailussa kisaavalle ratkaisulle. 500 000 euron rahoituksen saavat tekoälyn osaamisen tunnistamiseen valjastava Headai sekä nuorten piilevien vahvuuksien tunnistamisen Positiivinen CV.

Lue lisää

 

17.11.2017 Made by Finland: Rohkeilla ideoilla ja uudistumiskyvyllä kohti tulevaa

Viimeinen alueellinen Made by Finland -seminaari järjestettiin keskiviikkoa 15.11. Jyväskylässä Valmetin Rautpohjan tiloissa. Suomi 100 -vuoden kunniaksi lanseerattu kampanja kutsuu kaikki pohtimaan, miten suomalainen työ menestyy myös seuraavat sata vuotta. Seminaarisarjan viimeisessä tilaisuudessa keskusteltiin siitä, mitä luovuus ja rohkeus ovat ja miten niitä voidaan hyödyntää työelämässä.

Lue lisää

 

8.11.2017 Suomen paras kesätyönantaja -palkinto Eteralle

Etera on palkittu vuoden 2017 Suomen parhaana kesätyönantajana. Voittajan valitsi Akavan opiskelijoiden raati, jonka puheenjohtajana toimi työministeri Jari Lindström.

Lue lisää

 

3.11.2017 TEM: Työmotivaatio on työnantajalle tärkeämpää kuin 100-prosenttinen työkyky

Suurin osa yrityksistä pitää työmotivaatiota tärkeimpänä kriteerinä ja ominaisuutena, vaikka työnhakijana on osatyökykyinen henkilö. Vamma tai sairaus ei siis ole ratkaiseva tekijä uusia työntekijöitä palkattaessa. Selvityksen perusteella vaikuttaa siltä, että asenteet osatyökykyisyyttä kohtaan ovat muuttumassa myönteisimmiksi.

Lue lisää

 

26.10.2017 Made by Finland: Digiloikka onnistuu, kun henkilöstö ja asiakkaat otetaan huomioon

Neljäs Made by Finland -kampanjan aluetapahtuma järjestettiin tiistaina 24.10. Tampereella. Suomi 100 -vuoden kunniaksi lanseeratun kampanjan tavoitteena on korostaa suomalaisen työelämän vahvuuksia ja jakaa positiivisia yritysesimerkkejä. Kampanja perustuu Työelämä 2020 -hankkeen työelämäbrändityöhön, jonka mukaan Suomen vahvuuksia ovat osaaminen, turvallisuus ja yhteistyö.

Lue lisää

 

16.10.2017 Viime viikon Work Up! -tapahtumassa keskusteltiin kiertotalouden kasvumahdollisuuksista

Mitä BCK-alan yritykset oikein ovat, ja syntyykö tulevaisuuden talouskasvu niiden liiketoiminnasta? Muun muassa näitä kysymyksiä lähdettiin selvittämään asiantuntijoiden voimin torstaina 12.10. Scandic Parkissa järjestetyssä Work Up! -seminaarissa.

Lue lisää

 

10.10.2017 Reumaviikko alkaa 8.10. - Yli miljoona työikäistä kärsii tuki- ja liikuntaelinoireista

Yli miljoona työikäistä suomalaista kärsii tuki- ja liikuntaelinoireista. Selkä- ja niskakivuista oli viimeisen kuukauden kuluessa kärsinyt joka kolmas työikäinen. Polvikipuja taas oli potenut joka neljäs.

Lue lisää

 

9.10.2017 Monikulttuurisuudessa menestyneet yritykset palkittiin

Helsingin seudun kauppakamarin, Keskuskauppakamarin ja työ- ja elinkeinoministeriön keväällä 2017 järjestämään Menestyvä monikulttuurinen yritys -kilpailuun osallistuneita yrityksiä palkittiin gaalassa 5.10.

Lue lisää

 

4.10.2017 Made by Finland menestystarinat: Tehdään Savossa, myydään maailmalla

Kuopiossa järjestetyssä kolmannessa Made by Finland -alueseminaarissa kuultiin jälleen yritysten menestystarinoita

Lue lisää

 

3.10.2017 S-ryhmä tarttuu nuorten työkykyisyyden ja työelämään kiinnittymisen haasteisiin

S-ryhmän Nuori Mieli Työssä -ohjelma kokoaa eri alojen asiantuntijoita ja nuoria työntekijöitä yhteen. Kolmivuotinen, usean kumppanin yhteistyöhanke tuottaa tietoa ja työkaluja nuorten työkykyisyyden ja työelämään kiinnittymisen tukemiseksi, yhdessä nuorten kanssa.

Lue lisää

 

3.10.2017 Suomen laatupalkinto Helsingin kaupungin tarkastusvirastolle: tavoitteena maailman toimivin kaupunki

Helsingin kaupungin tarkastusvirasto palkittiin toimintansa kehittämisessä parhaiten menestyneenä suomalaisorganisaationa. Julkinen sektori on pärjännyt vahvasti viime vuosien EFQM-arvioinneissa, mikä on arviointiryhmän mukaan osoitus korkeasta kunnianhimosta ja halusta kehittää toimintaa ulkopuolisen arvioinnin avulla.

Lue lisää

 

15.9.2017 Työministeri Lindström ja työmarkkinajohtajat keskustelivat työhyvinvoinnista

Työministeri Jari Lindström tapasi työmarkkinajohtajia perjantaina 15.9.2017 Helsingissä. Keskustelussa haettiin konkreettisia ehdotuksia toimenpiteiksi, joilla hallitus ja työmarkkinaosapuolet voisivat yhdessä edistää työhyvinvointia.

Lue lisää


13.9.2017 Verkostotapaaminen: Parempi työelämä nyt ja tulevaisuudessa

”Kun haluaa olla paras, kannattaa nähdä kehittämiskohteita kaikkialla.” Torstaina 31.8. oli aika toivottaa tervetulleeksi hankkeen uusi kumppani Brossa, kun yritys järjesti verkostotapaamisen muille toimijoille TEM:n auditoriossa.

Lue lisää

 

7.9.2017 Suomen suurin Avoimet ovet -tapahtuma ylistää maamme osaamista

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestettävissä Suomen suurimmissa yhtäaikaisissa avoimissa ovissa on mukana jo yli 100 yritystä. Tervetuloa meille -viikon aikana 9.–15.10. yritykset ympäri Suomen avaavat ovensa ja näyttävät, miten seuraavaa sadan vuoden tarinaa oikein rakennetaan. Avoimiin oviin voivat osallistua kaikki yritykset Suomessa. Tervetuloa meille -viikon takana on Suomalaisen Työn Liitto.

Lue lisää

 

25.8.2017 Made by Finland: Osaaminen, turvallisuus ja yhteistyö Kaakkois-Suomen valtit tulevaisuuteen

Toinen alueellinen Made by Finland -seminaari järjestettiin Kouvolan Kuusankoskella 21.8.2017. Made by Finland -kampanjan tavoitteena on korostaa suomalaisen työelämän vahvuuksia ja jakaa positiivisia yritysesimerkkejä.

Lue lisää

 

24.8.2017 Reumaliitto: "Aina se ei näy päällepäin” -kampanja

Reumaliitto tekee työtä kaikkien reuma- ja muita tuki -ja liikuntaelinsairauksien kanssa elävien hyväksi. Lokakuussa käynnistettävä ”Aina se ei näy päällepäin” -kampanjamme tuo esiin sitä faktaa, että joka viides aikuinen kärsii jossain vaiheessa elämää tuki- ja liikuntaelinoireista ja nämä oireet eivät aina näy päällepäin. Ollaan siis suvaitsevaisia toisia työkavereita kohtaan - näin työnmielekkyys ja työssä jaksaminen säilyvät paremmin. Suvaitsevainen ja kannustava työilmapiiri on hyödyksi sekä työntekijälle, kuin työnantajallekin.

Lue lisää

 

23.8.2017 TEM: Työpaikoista iso osa on ”superduuneja”, joissa työelämä on erinomaista

Vuoden 2016 työolobarometrin loppuraportista käy ilmi, että 23 prosenttia suomalaisista työpaikoista voidaan luokitella ”superduuneiksi”, jotka jyräävät muut työpaikat kaikilla hyvän työelämän mittareilla. ”Ongelmatyöpaikkoja” on taas noin 13 prosenttia.

Lue lisää

 

16.8.2017 Sitra: Yli 50 työpaikkaa kehitti työkaluja uudistumiseen

Tulevaisuuden työpaikka -projekti kokosi yli 50 erilaista työpaikkaa yhteen kehittämään keinoja työpaikkojen uudistumiseen ja muuttuvan työelämän tarpeisiin. Perusajatus projektissa oli, että työpaikat uudistuvat vain ihmisten avulla. Työpaikkojen luomat työkalut on nyt julkaistu kaikkien työyhteisöjen käyttöön.

Lue lisää

 

10.8.2017 Tutkimus: Suomi on turvallinen maa työskennellä – perheen ja työn yhteensovittamisessa vielä kehitettävää

Työnantajat ja työntekijät ovat lähes yksimielisiä siitä, että suomalaisilla työpaikoilla on turvallista työskennellä. Sen sijaan jopa kolmannes työikäisistä näkee ongelmia työn ja muun elämän yhteensovittamisessa. Tiedot käyvät ilmi TEM:n Työelämä 2020 -hankkeen, Suomalaisen Työn Liiton, Tekesin ja Työterveyslaitoksen teettämästä selvityksestä.

Lue lisää

 

19.7.2017 BestBoss on opetuspeli työelämän laadun johtamiseen

Työelämän laadun ja tuottavuuden välisestä yhteydestä on valmistunut opetuspeli kaikkien käyttöön.

Lue lisää

 

Seuraavat