Yleiset uutiset

18.5.2018 8.00

Arvostetaanko kaikkea työtä? Työlinjalla-podcastin neljäs jakso pureutuu työelämän isoon kuvaan.

Onko töissä kivaa? Mikä tekee työstä merkityksellistä? Miksi pelkästään palkasta puhuminen on väärä lähtökohta ja miten saada ihmiset uskomaan omaan työhönsä?

Neljännessä podcast-jaksossa keskustellaan työn arvostamisesta niin työntekijän kuin organisaationkin näkökulmasta. Aiheesta ovat keskustelemassa Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen ja kirjoittaja-valmentaja Aki Ahlroth.

Keskustelua saadaan aikaiseksi muun muassa siitä, miten työelämä on sidoksissa muuhun elämään ja molemmissa menestyminen vaikuttaa toiseen. Miksi työstä puhutaan liian usein pelkkänä vaihtoehtoisena toimeentulon muotona, vaikka se tarjoaa niin paljon enemmän. Jaksosta voit kuunnella Aki Ahlrothin vinkit siihen, miten voi ylläpitää omaa työmarkkina-arvoa ja miten yritys huolehtii siitä, että saa palkattua oikeat työntekijät. Tärkeäksi nousee myös uuden oppimisen ja kehittymisen suhde työn arvostamiseen. Kannattaako työntekijä palkata tietty positio mielessä vai työntekijän innokkuuden, motivaation ja vahvuuksien kautta. 

Tärkeintä on kuitenkin se, että työelämän iso kuva on positiivinen ja sen pitäisi näkyä enemmän myös julkisuudessa negatiivisten asioiden sijaan. Kuuntele jakso täältä ja jaa ajatuksesi Twitterissä aihetunnisteella #työlinjalla. 

 


Palaa otsikoihin