Yleiset uutiset

24.5.2018 9.44

Digi, vuorovaikutus ja empatiataidot ovat työn murroksen ytimessä ja niistä keskustellaan viidennessä Työlinjalla-podcastissa

Onko mahdollista olla mukana työelämässä ilman, ettei ota osaa digitalisaatioon? Onko digitalisaatio meitä varten vai olemmeko me digitalisaatiota varten? Mitä käy empatialle tekstipohjaisessa asiakaspalvelussa? Miten tukea työntekijöitä tulevaisuuden taitoja kohti ja miten työntekijä itse voi varautua tulevaisuuteen?

Työlinjalla Pekka Sauri -podcastin viidennessä jaksossa keskustellaan digitalisaatiosta, vuorovaikutuksesta ja empatiakyvystä. Keskustelemassa ovat aivotutkija Katri Saarikivi ja OP Ryhmän henkilöstöjohtaja Outi Taivainen.

Keskustelua saadaan aikaiseksi niin siitä, miten digitaalisen työkalun käyttäminen kannattaa opetella, jos siitä on apua työtehtävissä kuin myös siitä, millaisia tulevaisuuden työorganisaatioiden tulisi olla. Outi Taivainen vertaa digitalisaation tuloa Venäjän kaupan romahtamiseen, kun Suomi suuntasi Eurooppaan niin yrityksissä ei annettu tarpeeksi mahdollisuuksia opetella englantia. Nyt ollaan samanlaisen tarpeen äärellä.

Työntekijälle tulee antaa mahdollisuuksia oppia ja toisaalta työntekijällä tulee itsellään olla motivaatiota.  Jos ihminen näkee, että jossakin on järkeä, niin silloin hän haluaa opetella sitä. Jos ei näe tai osaa hahmottaa tulevaisuutta, niin silloin motivaatiota on hankala löytää.

Mikä ratkaisuksi? Sen saat selville kuuntelemalla podcastin

TEM_etusivu


Palaa otsikoihin