Yleiset uutiset

7.2.2019 8.37

Johtajat kokosivat vinkit suomalaisen johtamisen parantamiseksi

Yli 70 suomalaista johtajaa on koonnut yhdessä vinkkilistan, jolla pyritään parantamaan suomalaista johtamista. Laaja tutkimus paljasti viime vuonna, että suomalaisessa johtamisessa on kolme kipukohtaa: keskustelun lisääminen työpaikoilla, itseohjautuvuuden tukeminen sekä rohkeampi ajattelu. Johtajien nyt kokoamalla listalla on viisi vinkkiä kunkin haasteen ratkaisemiseksi.

Työ- ja elinkeinoministeriön Suomalaisen johtamisen tila ja tulevaisuus -tutkimuksessa paljastui viime kesänä, että suomalaisessa johtamiskulttuurissa on hyvien piirteiden lisäksi myös paljon parannettavaa. Tutkimuksessa ilmenneisiin haasteisiin tartuttiin heti, ja nyt on koottu 15 konkreettista vinkkiä suomalaisen johtajuuden parantamiseksi. Marras-tammikuun aikana yli 70 suomalaista johtajaa ja johtajuuden asiantuntijaa osallistui konkreettisten vinkkien työstämiseen.

”Tutkimus osoitti, että suomalaisilta johtajilta kaivattaisiin enemmän keskustelua, itsenäisen toiminnan tukemista sekä isompaa ja rohkeampaa ajattelua. Aloimme heti miettiä, miten ne korjattaisiin työpaikkojen arjessa, ja vinkit ovat hyvin konkreettisia”, sanoo Työelämä 2020 -hankkeen johtaja Margita Klemetti.

Huipputiimejä yhdistää hyvä vuorovaikutus

Keskustelukulttuuriin paneutuneessa työpajassa todettiin, että usein huipputiimien suorituskyvyn takaa löytyy nimenomaan hyvä vuorovaikutus. Innovaatioita haetaan yhä useammin yhteiskehittelyn avulla, mikä vaatii keskustelutaitoja. Itseohjautuvuuden avaimet puolestaan nähtiin matalassa hierarkiassa, joka on suomalaisfirmojen erityispiirre. Vinkkien avulla matala hierarkia voidaan kanavoida itseohjautuvuudeksi ja sitä kautta kilpailueduksi. Rohkeudesta puhuttaessa todettiin, että poikkeuksellisten innovaatioiden tekemisessä ei usein ole kysymys uuden teknologian tai asian ymmärtämisestä, vaan koko ajattelutavan pelottomasta muutoksesta.

”Yhteistä kaikille vinkeille on, että kilpailuetu ja taloudellinen tuotto näyttävät vaativan perustakseen pehmeitä arvoja, kuten luottamusta, avoimuutta, läsnäoloa ja keskustelutaitoja, Klemetti sanoo.

vinkit_keskustelukulttuuri

vinkit_itseohjautuvuus

vinkit_rohkeus


Palaa otsikoihin