Yleiset uutiset

10.7.2018 9.19

Kohti parempaa työelämää SuomiAreenassa? Tutustu näihin!

Ensi viikon SuomiAreenassa kuullaan useita työelämäkeskusteluita. Kokosimme muutamia tärppejä, valitse näistä kiinnostavimmat.

Koko SuomiAreenan-ohjelman löydät täältä. (suomiareena.fi). Keskustelutilaisuuksien linkit vievät järjestävien organisaatioiden verkkosivuille. 

Maanantai 16.7.

Oma tilaisuutemme, jonka järjestämme yhdessä Työterveyslaitoksen, Suomalaisen Työn Liiton ja Business Finlandin kanssa sattuu heti SuomiAreena -viikon alkuun. Puuvillan kauppakeskuksessa maanantaina 16.7. klo 13 järjestettävän Uutisstudion isäntänä toimii Peter Nyman ja luottamuspuhetta työstä kuullaan Margita Klemetiltä, Katriina Vallilta, Teresa Kemppi-Vasamalta sekä Ali Giraylta
>> Uutisstudio: Luottamuspuhetta työstä

Samaan aikaan klo 13. Eetunaukion lavalla keskustellaan yrittäjien työssä jaksamisesta STM:n, TEM:n, Työterveyslaitoksen ja Suomen Yrittäjien tilaisuudessa. Lavalle nousevat muun muassa ministerit Lintilä ja Saarikko.
>> Yrittäjien työssä jaksaminen – kestävän kasvun avain?

SuomiAreenan rannassa vietetään maanantaina Sitran ja S-Ryhmän päivää ja keskustellaan kuluttajien ja yritysten fiksuista ratkaisuista ilmastohuumorilla höystettynä. Päivä kulkee nimellä ”Tulevaisuuskattauksia” ja klo 15.00 keskustelujen aiheena on tulevaisuuden työelämä ja uusi sukupolvi.
>> Uusi sukupolvi murtaa käsitykset työelämästä – mutta muuttuuko työnantaja ja rakenteet

Tiistai 17.7.

Akavan järjestämässä keskustelutilaisuudessa kysytään: Mistä puhumme, kun puhumme uudesta osaamisesta, työelämästä ja sosiaaliturvasta? Klo 16-17 Antinkatu 5:n lavalle nousevat Akavan asiantuntijoiden lisäksi muun muassa Etlan Mika Maliranta ja Aktian pääekonomisti Heidi Schauman
>> Työelämä, jossa työllistyt aina ja turvatusti – myytti vai totuus?

Keskiviikko 18.7.

Konfliktit töissä ja vapaa-ajalla ovat aiheena CMI:n ja Perheyritysten liiton tilaisuudessa Puuvillan kauppakeskuksessa keskiviikkona klo 13.00. Luvassa on kolme näyteltyä kohtausta konfliktitilanteista. 
>> Riita poikki! Näin opit ratkaisemaan konflikteja kotona, töissä ja maailmalla

Torstai 19.7.

Torstaina SuomiAreenan rannan valtaa Lounais-Suomen ihme. Positiivista rakennemuutosta käsitellään useista eri kulmista, ja klo 11.20 neljä yritysjohtajaa ja yrittäjää kertoo kokemuksiaan yrittämisestä ja asumisesta Suomessa. Keskustelu pidetään englanniksi. Keskustelun avaa ministeri Lintilä ja mukana ovat mm. Bruce Oreck ja SuperShe Islandin perustaja Kristina Roth
>>Mitä te tääl teette? How on earth did you end up here?

Invalidiliiton ”Napakymppi! Osatyökykyiset mahtavana mahdollisuutena” -keskustelutilaisuus järjestetään SuomiAreenassa  klo 11.30–12.30 Porin kaupungintalon pihalla. Keskusteluissa mukana mm. presidentti Tarja Halonen ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.  
>> Napakymppi! Osatyökykyiset mahtavana mahdollisuutena

Työturvallisuusalan toimijat ovat koonneet SuomiAreenalle voimansa turvallisuuden puolesta ja järjestävät #turvallisuustehtävä-kisan. Mitä pitäisi tehdä jokaisen turvallisuusosaamisen vahvistamiseksi? Perinteisen paneelikeskustelun sijaan turvallisuustehtävässä kilpailee kaksi joukkuetta. Järjestäjinä ovat ovat Kemianteollisuuden Responsible Care –ohjelma, Stora Enso, Työturvallisuuskeskus, Tukes, STM ja Opetushallitus. Puuvillan kauppakeskus torstaina klo 13.00
>> #Turvallisuustehtävä: riittääkö osaaminen kotona ja työpaikoilla?

Kilpailuasetelma on myös Satakunnan Yrittäjien tilaisuudessa Antinkatu 5:ssä.  Klo 13.00 TV:stä tutussa kilpailussa asetetaan vastakkain kaupunki ja maaseutu ja kysytään kuinka Suomi saadaan kasvuun? Mukana ovat mm. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja kauppias Sampo Kaulanen.
>> Stadi vs. Lande: Kasva Suomi! Kuinka Suomi saadaan kasvuun?

Torstaina oman tilaisuutensa järjestävät myös Neuroliitto, Aivoliitto ja Parkinsonliitto. Kaupungintalon pihalla klo 17.30 keskustellaan työikäisten aivosairauksista ja mukana keskusteluissa mm. MS-tautia sairastava viestinnän asiantuntija Anu Valli sekä aivoinfarktin sairastanut urheilutoimittaja Kaj Kunnas. 
>> Aivosairaudet iskevät kipeästi työikäisiin - lovi syvenee yhteiskunnan kukkarossa


SuomiAreena järjestetään Porissa 16.-20.7.2018. Monia keskusteluja voi seurata myös MTV:n Katsomo-palvelun kautta. Tapahtuman verkkosivuilta saat tarkempaa tietoa ohjelmasta ja mm. lavojen sijainneista: suomiareena.fi

 

Palaa otsikoihin