Yleiset uutiset

30.1.2017 8.54

Made by Finland -kampanja kysyy: Mistä voimme olla erityisen ylpeitä?

Kun Suomi täyttää 100 vuotta, on aika juhlia myös suomalaista työtä. Työelämä 2020 -hanke on mukana Made by Finland -kampanjassa, jossa nostetaan esiin suomalaisen työn onnistumistarinoita ja kutsutaan kaikki suomalaiset pohtimaan, miten suomalainen työ menestyy myös seuraavat sata vuotta.

Made by Finland kokoaa yhteen työn tekijät ja työelämän asiantuntijat. Työelämä 2020, Suomalaisen Työn Liitto, TEKES ja Työterveyslaitos tarkastelevat ja kehittävät juhlavuonna kotimaista työelämäämme: Miten Suomessa ja suomalaisilla työpaikoilla tehdään töitä? Mistä meidän kannattaa olla erityisen ylpeitä?

Kampanja pyrkii alleviivaamaan juuri suomalaisen työn menestystekijöitä ja monipuolista osaamista ja kutsuu suomalaiset jakamaan suomalaisen työn tarinoita.

– Haluamme nostaa esiin inspiroivia tarinoita suomalaisen työn tekijöistä. Kannustamme työyhteisöjä tunnistamaan vahvuutensa ja niiden pohjalta kehittämään toimintaansa, jotta suomalaiset työpaikat menestyisivät myös jatkossa, kertoo hankejohtaja Margita Klemetti Työelämä 2020 -hankkeesta.

Kampanja pitää sisällään muun muassa monipuolisia tapahtumia ja suomalaista työtä käsittelevän selvityksen.

– Suomalainen työelämä on monilla mittareilla Euroopan parasta. Kampanjan tarkoituksena on herättää keskustelua ja varmistaa, että teemme hyvää työtä myös tulevaisuudessa, Klemetti kertoo.

Tulevaisuuteen tähtää myös kampanjan käynnistäjä, ohjaaja Klaus Härön Seuraavat sata vuotta -lyhytelokuva, joka kertoo neljä tarinaa suomalaisen työn tulevaisuudesta lasten haaveiden kautta. Lyhytelokuva on nähtävissä kampanjasivuilla.

Lisätietoa kampanjasta: www.madebyfinland.fi

Voit seurata Made by Finlandia Facebookissa ja osallistua keskusteluun somessa tunnisteella #madebyfinland.

Lisätietoja:
hankejohtaja Margita Klemetti, Työelämä 2020, p. 0295 047 032 tai etunimi.sukunimi@tem.fi


MBF-Suomi100-kaikki-RGB-nettiPalaa otsikoihin