Yleiset uutiset

25.8.2017 14.06

Made by Finland: Osaaminen, turvallisuus ja yhteistyö Kaakkois-Suomen valtit tulevaisuuteen

Toinen alueellinen Made by Finland -seminaari järjestettiin Kouvolan Kuusankoskella 21.8.2017. Made by Finland -kampanjan tavoitteena on korostaa suomalaisen työelämän vahvuuksia ja jakaa positiivisia yritysesimerkkejä.

Suomalaisella yhteiskunnalla ja sitä kautta työelämällä on kiistattomia vahvuuksia, mutta julkisen keskustelun valossa on selvää, että voisimme olla niistä enemmän ylpeitä ja muistaa ne useammin. Kampanja pohjautuukin työelämäbrändiin, jonka mukaisesti Suomen työelämävahvuuksia ovat osaaminen, turvallisuus ja yhteistyö.

Tilaisuuden avannut työministeri Jari Lindström osoitti puheessaan myös Kaakkois-Suomesta löytyvän nämä vahvuudet. Hänen mukaansa alueella pitäisikin olla enemmän ylpeyttä omasta tekemisestä ja kääntää rakennemuutos positiiviseksi vahvuudeksi. Ministerin mukaan kaakkoissuomalaiset voisivat ottaa oppia esimerkiksi Pohjanmaalta, jossa tekeminen koetaan helpommin menestyksekkääksi myös tekijöiden toimesta. Kaakkois-Suomen vahva osaaminen, turvalliset työympäristöt ja hyvä yhteistyö takaavat kyllä sen, että alue menestyy hyvin tulevaisuudessa.


Photo 21.8.2017 13.46.00
Seminaarissa oli mukana livekuvittaja Linda Saukko-Rauta

Menestyvät esimerkit

Yritysesimerkit jatkoivat omalta osaltaan seminaarin teemaa. Stevecon kehittämis- ja laatupäällikkö Laura Hasko puhui työstä satamassa. Työ on täynnä haastavia olosuhteita, vaaditaan turvallisuutta ja osaavaa työvoimaa. Haasteista on osattu satamassa tehdä vahvuuksia, sillä Kotka-Haminan satama on Suomen tärkein vientisatama.


Photo 21.8.2017 13.46.09

Stora Enson henkilöstöpäällikkö Aila Jutila kertoi, miten Anjalankosken tehtailla osaamisesta huolehditaan, työntekijöitä osallistetaan ja otetaan kaikki mukaan ideointiin. Lean-ohjelmien avulla kaikki tietävät miten oma työ vaikuttaa kokonaisuuteen ja miten voi itse vaikuttaa toiminnan kehittämiseen. Yhteistyön osalta tehdään paikallisia sopimuksia, kuten röökitön ruukki ja 12 tunnin työvuorokokeilut. Turvallisuudessa tärkeää on tapaturmattomaan tehtaaseen pyrkiminen.
 

Photo 21.8.2017 14.36.06

Lisäksi Dust Control Systemsin toimitusjohtaja Ilkka Korhonen puhui kotimaisen työn haasteista sekä Klikinsäästäjän toimitusjohtaja Lauri Skön tarjosi vinkit sosiaalisen median haltuunottamiseen. Livekuvittamisesta vastasi Redanredan ja Linda Saukko-Rauta, kaikki livekuvat on nähtävissä täällä.

Jumilompolosta Avaralaan

Iltapäivän puhujan André Nöel Chakerin esityksestä ei vauhtia puuttunut. Andrén opit kuulijoille tiivistettynä olivat, että tärkeintä on huomata, ettei täydellisyys ole läheskään niin arvokasta kuin positiivinen ainutlaatuisuus. Tulevaisuutta kohti mentäessä pitäisi välttää jäämästä asumaan Jumilompoloon vaan siirtää toiminta Avaralaan.
 


Photo 21.8.2017 16.23.16

Tapahtuman päätti tehdaskierros Ravintola Koskelan naapuriin UPM:n paperitehtaalle. Turvallisuus, osaaminen ja yhteistyö olivat näkyvissä sielläkin. Tehdasympäristössä turvallisuussäännöt ovat tärkeitä, ja yhteistyötä tehdään saumattomasti niin koneiden kuin esimerkiksi kuljetusyritystenkin kanssa.

Seuraavaksi MBF-kiertue suuntaa Kuopioon. Savon avaimia menestykseen pohditaan yhdessä yritysten ja huippupuhujien kanssa tiistaina 26.9.2017. Ilmoittautuminen on käynnissä.


Palaa otsikoihin