Yleiset uutiset

17.11.2017 10.20

Made by Finland: Rohkeilla ideoilla ja uudistumiskyvyllä kohti tulevaa

Viimeinen alueellinen Made by Finland -seminaari järjestettiin keskiviikkoa 15.11. Jyväskylässä Valmetin Rautpohjan tiloissa. Suomi 100 -vuoden kunniaksi lanseerattu kampanja kutsuu kaikki pohtimaan, miten suomalainen työ menestyy myös seuraavat sata vuotta. Seminaarisarjan viimeisessä tilaisuudessa keskusteltiin siitä, mitä luovuus ja rohkeus ovat ja miten niitä voidaan hyödyntää työelämässä.

Tilaisuuden juontaja Anneli Tuuran ja Valmet Technologies Oy:n paikallisjohtaja Timo Pirisen saatesanat toivottivat vieraat tervetulleiksi, minkä jälkeen Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Pasi Patrikaisen aloituspuheenvuoro viritti vieraat päivän teemaan, luovuuteen ja rohkeuteen.

Patrikainen muistutti, ettei ole vain yhtä tapaa olla luova ja että me kaikki voimme myös kehittää omaa luovuuttamme. Yksilöiden tueksi Patrikainen peräänkuulutti ympäristöä, joka synnyttäisi rohkeutta kertoa syntyneistä ideoista. Juuri julkisten toimijoiden roolina Patrikainen näkeekin luovuuden mahdollistamisen: sen, että normien kannalta mahdottomilta vaikuttavia ideoita ei tyrmättäisi saman tien, vaan pyrittäisiin etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja niiden toteuttamiseksi.
Redanredan JKL 1
Timo Pirinen jatkoi kertomalla Valmetin ja Rautpohjan tehtaan monista vaiheista. Pirisen mukaan luovuutta ja rohkeutta tarvitaan bisnespotentiaalin hyödyntämiseen ja uudistumiseen. Uudistuminen onkin ollut olennainen osa tehtaan historiaa sen koko olemassaolon ajan: Rautpohjan tehdas aloitti toimintansa 1930-luvulla Valtion tykkitehtaana, minkä jälkeen siellä on valmistettu sotakorvauksia Neuvostoliitolle ja paperikoneita Suomen vauhdilla kasvaneen metsäteollisuuden tarpeisiin. Markkinoiden muuttuessa paperikoneista on siirrytty yhä etenevissä määrin kartonkikoneisiin.

Kilpailun lisääntyessä muutos on tarkoittanut käytännössä esimerkiksi asiakkaille turhasta, ”liian hienosta” teknologiasta luopumista.

– Tämä on ollut muuntautumisen paikka myös henkilöstölle, Pirinen myöntää.

Perinteistä ja pitkästä historiasta huolimatta Valmet katsoo eteenpäin. Megatrendit ja lean-filosofia on jo otettu osaksi yrityksen toimintaa, ja esimerkiksi kysyntä IoT-ratkaisuille kasvaa jatkuvasti.

Redanredan JKL 2

Ei sooloilua, vaan yhteistyötä


Jyväskylä Big Bandin kapellimestari Ilkka Mäkitalon puheenvuoro tarjosi erilaisen näkökulman luovuuteen ja sen johtamiseen. Jyväskylä Big Band pyrkii Mäkitalon sanoin ainutkertaisuuteen, onhan yhtyeen toiminnan ytimessä sen jäsenten intohimo musiikkiin.

Mäkitalo vertasi jazz-yhtyeitä hyvin toimiviin organisaatioihin: omaan suoritukseen keskittyminen ei riitä, vaan jokaisen pitää miettiä, miten saisi muut instrumentit kuulostamaan mahdollisimman hyvältä. Jos kokonaisuus ei toimi, kapellimestarin tehtävänä on keskeyttää soitto ja kysyä: otetaanko hei uusiksi?

Redanredan JKL 3

Markkinoinnin parissa pitkään työskennellyt Silenta Group Oy:n toimitusjohtaja Heidi Neuvosen kokemukset täydensivät Mäkitalon ajatuksia. Ideat eivät Neuvosen mukaan synny pakottamalla, mutta eivät myöskään sattumalta. Siksi pohjatyö ja oman alan tuntemus on ratkaisevaa, samoin yhteistyön tärkeyden ymmärtäminen: jos haluaa toteuttaa ideansa, pitää tietää ketä lähestyä sen kanssa.

Sinnikkyys, intuitioon luottaminen ja uskallus palata ohi kiitäneisiin ajatuksiin ovat olleet apuna ideointityössä. Neuvonen vinkkaa hyödyntämään tietoisesti myös alitajuntaa.

– Anna aivoille tehtävä ja mene nukkumaan, niin aamulla sinulla on ratkaisu.

Neuvonen ei kuitenkaan halua ajatella omaa luovuuttaan vain työn näkökulmasta, onhan luovuus ollut olemassa jo ennen työelämään siirtymistä, ja sillä on myös keskeinen tehtävänsä työstä palautumisessa.

Redanredan JKL 4

Sirkushuveja ja määrätietoista työskentelyä


Lounaan jälkeen Gofore Oy:n kulttuurista ja osaamisista vastaava johtaja Erkki Salminen kertoi, mitä erilaisuus ja ainutlaatuisuus tarkoittavat organisaation arjessa. Samoin kuin Jyväskylä Big Bandissa, myös Goforella johtaminen nähdään innostumisen mahdollistamisena ja esteiden poistamisena. Yrityksessä pyritään itseohjautuvuuteen läpinäkyvyyden lisäämisellä ja turhan manageroinnin poistamisella: työntekijöiden päätöksentekokykyyn luotetaan, kun heille on tarjolla riittävästi informaatiota.

Goforella on selvitetty yrityksen omien työntekijöiden innostuksen syntyvän työkulttuurista, työn vaikuttavuudesta ja tekemisen uutuusarvosta. Salminen haluaakin korostaa, että varsinkin it-alasta puhuttaessa työn määrätietoisuus ja kurinalaisuus jäävät usein hauskanpidon varjoon, vaikka molempia tarvitaan tasapainon ylläpitämiseksi.

Yksilöllinen johtaminen tarkoittaa Salmisen mukaan sen ymmärtämistä, että 300 henkilön organisaatiossa on aina 300 yksilöä. Sisäisen palvelumuotoilun avulla onkin pyritty huomioimaan henkilöstön tarpeet ja säilyttämään organisaation matala hierarkia kasvun keskelläkin.

– Henkilöstö koostuu erilaisista yksilöistä, aivan kuten asiakaskuntakin, Salminen tuumailee.

Redanredan JKL 5

Salmisen jälkeen sirkustaiteilija Vesa Purokuru varasti show’n esiintyen yksipyöräisen selässä jongleeraten. Konsulttinakin työskentelevä Purokuru neuvoo tekemään sitä mistä on aidosti innostunut ja liittämään sen osaksi työtään. Harjoittelua on turha kaihtaa, ja ihan ensiksi pitää opetella kaatumaan.

Purokuru löysi itse sirkuksen keski-iän kynnyksellä ja harjoitteli aluksi salaa kotona. Hän kertoo kehitelleensä vuosien varrella epäonnistumisen filosofian, jonka mukaan alun häpeän ja vihan tunteet muuttuvat lopulta arkipäiväiseksi osaksi elämää. Lopulta epäonnistumisesta tulee leikkikaveri, jonka avulla innovaatiot pääsevät syntymään.

– Ammattimainen sirkustaitelija poimii keilat maasta satoja tuhansia, jopa miljoonia kertoja. Miettikää miltä se mahtaa tuntua, Purokuru kehottaa.
Redanredan JKL 6

Seminaarin päätti Petri Rajaniemen keynote-puheenvuoro, joka herätteli yleisöä ajattelemaan Suomen tulevaisuutta lisääntyvän epävarmuuden keskellä. Varmaa on ainakin se, että menestystarinoiden aikaansaamiseksi tarvitaan rohkeutta ja luovuutta myös seuraavan sadan vuoden aikana!

Redanredan JKL 7

Teksti: Iina Vilén
Kuvat: Linda Saukko-Rauta (redanredan.fi)


Palaa otsikoihin