Yleiset uutiset

18.7.2017 10.46

Menestyksekäs Miss Suomi menee? ja muut SuomiAreenan kohokohdat

Osallistuimme tänäkin vuonna SuomiAreenalle ja lähdimme kotiin innovatiivisimman tilaisuuden palkinto plakkarissa.

SuomiAreenalla työelämän tulevaisuuden näkyvyys oli taattu, kun Made by Finland -yhteistyöorganisaatiot Työelämä 2020 -hanke, Suomalaisen Työn Liitto, Tekes ja Työterveyslaitos jalkautuivat Poriin Miss Suomi menee? -otsikon alla. Missinauhat yllään liikkunut porukka sai näkyvyyttä ja hyvää mainosta torstaina pidetylle tapahtumalle.

Maanantaina muutosterassi ja ministerin mietteitä

Muutosterassi
Muutosterassille sai istuttaa oman muutostoiveensa
Viikko alkoi kuitenkin muissa merkeissä, kun Suomi 100 -juhlavuoden ja evankelisluterilaisen kirkon yhteisellä Muutosterassilla oli maanantaina aiheena työelämä. Aamupäivällä työstä keskusteltiin Muutosterassin ratkaisupajassa työelämäasiantuntijoiden voimin.

Iltapäivällä Muutosterassin keskustelut koottiin yhteen työministeri Jari Lindströmin ja Espoon piispan Tapio Luoman keskustelutuokiossa päälavalla. Vaikka SuomiAreena -viikko oli vasta alussa, löydettiin keskustelut hyvin myös Twitterin puolella. Yksi eniten kiinnostusta herättäneistä aiheista oli työelämän brändääminen.

Ministeri nimittäin ehdotti, että suomalainen työelämä pitäisi brändätä, ja se keräsi Twitter-väeltä tykkäyksiä.

Työministeri on myös viime aikoina muistuttanut työhyvinvoinnin tärkeydestä ja aihe nousi taas esiin:

Lopuksi hän haastoikin itsensä ja muut relaamaan välillä.

Keskiviikkona etkot ja torinäkyvyyttä

Keskiviikkona Miss Suomi menee? -meiningit starttasivat vauhdilla, kun iso määrä missinauhaa kantavia yhteistyöorganisaatioiden ”missejä” jalkautui Porin torille mainostamaan torstain tapahtumaa. Työelämä 2020 -pelikortit löysivät ottajansa kun väkijoukko tungeksi Suomalaisen Työn Liiton kontin edustalla.

missit
"Missit" markkinointipuuhissa
Iltapäivän torivartissa MTV:n lavalla pidettiin Miss Suomi menee? -etkot ja keskustelemassa olivat Suomalaisen Työn Liiton johtokunnan puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama ja Kreab Oy:n toimitusjohtaja Mikael Jungner.

Torstaina catwalk oli viimein auki

Torstain Miss Suomi menee? -tapahtuma järjestettiin Antinkatu 5:n lavalla ja kylmästä ilmasta huolimatta teltta oli täynnä väkeä.
 
Catwalkilla esiintyivät Teresa Kemppi-Vasama, Turvan toimitusjohtaja Minna Metsälä, Kaunialan Sairaalan toimitusjohtaja Mervi Alroth, Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula, Suomen Komediateatterin markkinointipäällikkö Annika Grahn Herra Hevisauruksen kanssa, Staria Oyj:n johtaja Merja Fischer, Evondoksen toimitusjohtaja Jyrki Niinistö, Autismisäätiön viestintäpäällikkö Piiku Seppälä sekä TEMin alivaltiosihteeri Petri Peltonen. Tilaisuuden juontajana toimi Joonas Nordman.

Ensimmäisenä catwalkille astui Kemppi-Vasama, joka kertoi uskovansa työn merkityksellisyyteen. Hänen mukaansa yritysten kilpailuetu rakentuu ihmisten osaamisen ja innostuksen varaan. Digitaalisuus on tärkein muutostekijä työn tulevaisuudessa, se muuttaa jokapäivästä työskentelyä. Turvan Minna Metsälä jatkoi digitaalisuudesta empatian kannalta käyttämällä urheilutermejä. Heidän joukkueensa pyrkii huippuliigaan olemalla asiakkaan arkipäivässä, sitä ei chatbot korvaa. Metsälä viittasi siis siihen, että vuorovaikutus ihmisten välillä on edelleen tärkeässä osassa, vaikka osa työtehtävistä automatisoitaisiinkin.

kemppivasama
Teresa Kemppi-Vasama ja Joonas Nordman catwalkilla
Mervi Alroth puhui monikulttuurisuudesta. Hän kertoi, että Kaunialan sairaalassa työskentelee paljon eritaustaisia ihmisiä, mikä on voimavara. Muista kulttuureista tulleet saattavat esimerkiksi helpommin koskettaa toista ihmistä kuin mihin suomalaiset ovat tottuneet, mistä on vain hyötyä esimerkiksi vanhusten hoidossa.

Antti Koivula toi catwalkille nuorten terveiset. Työterveyslaitoksessa oli alkukesästä paljon nuoria kesätöissä ja Koivula oppikin sanojensa mukaan heiltä paljon. Koivulan mukaan nuorilla on valtava into viedä työelämää eteenpäin ja hän toivookin, että nuorten ajatuksia työstä ja työpaikoista kuultaisiin enemmän. Nuorille työelämä on samalla suuri tuntemattomuus, että uusi mahdollisuus ja siksi Koivulan mielestä Suomen paras investointi tulevaisuuteen olisi tarjota kaikille nuorille kesätyöpaikka.

Myös paneelin päättänyt alivaltiosihteeri Petri Peltonen jatkoi korostamalla nuorten merkitystä, hänen mukaansa nouseva sukupolvi on se, joka vie yhteiskuntaamme eteenpäin ja heillä on kaikki edellytykset siihen. Peltonen totesi, että suomalainen työelämä jo nykyisellään on kansainvälistä kärkeä, mutta siihen ei saa tuudittautua, vaan kehityksen tulee olla jatkuvaa.

Voitokas perjantai

Perjantaina Miss Suomi menee? -tiimi sai kuulla ilouutisia SuomiAreenan järjestävältä taholta. Tapahtuma oli voittanut SuomiAreenan innovatiivisimman tilaisuuden palkinnon. Näin järjestäjät kuvailivat Miss Suomi Menee? -teemaa: "Voittaja järjesti innovatiivisen ja muodoltaan uudenlaisen tilaisuuden, jonka otsikko oli hauska ja monimerkityksellinen. Porukan rento ote huomioitiin myös Torivartissa, kun missinauhat mainostivat tulevaa tilaisuutta :)"

Kiitos kaikille SuomiAreenan tapahtumiin osallistuneille sekä Twitter-keskustelijoille!

Torstain tapahtuma Katsomossa

Lisää kuvia Made by Finland -sivustolla


Palaa otsikoihin