Yleiset uutiset

5.2.2018 16.47

Millaista on suomalainen johtaminen nyt ja tulevaisuudessa?

Suomalainen johtaminen on suoraa, selkeää, rehellistä, ratkaisukeskeistä ja epähierarkista. Siinä muutamia luonnehdintoja suomalaisesta johtamistavasta, joita kuultiin Työelämä 2020 järjestämässä johtamisen työpajassa maanantaina 5.2. kun Paasitorniin kokoontui viitisenkymmentä johtamisen asiantuntijaa keskustelemaan suomalaisen johtamisen ominaispiirteistä ja tulevaisuudesta.

Filosofian Akatemian asiantuntijoiden fasilitoima keskustelu jakaantui kahteen osaan. Ensin pienryhmissä keskusteltiin tämän hetken tilanteesta, mitkä ovat suomalaisen johtamisen vahvuudet ja heikkoudet. Onko ylipäätään mahdollista määrittää joitakin johtamisen ominaisuuksia, jotka ovat tyypillisiä juuri suomalaisille? Toisessa osiossa keskityttiin tulevaisuuteen: mihin suuntaan johtamisen pitäisi kehittyä, jotta Suomi menestyy tulevaisuudessa?

Suomalaisen johtamisen vahvuudeksi nousi esiin vahva yhteinen arvopohja. Johtajat, ja myös alaiset, ovat suoraselkäisiä, johdonmukaisia asioiden ratkaisijoita, jotka arvostavat toisten ammattiosaamista ja luottavat siihen, että hommat tulevat hoidetuksi. Suomalainen johtaja ei nosta itseään jalustalle ja matalat hierarkiat nähdään ehdottomasti positiivisena.

IMG_0510 (2)
Työelämä 2020 -hankejohtaja Margita Klemetti avasi työpajan

Toisaalta insinöörimäinen putkiajattelu, asioiden ja prosessien johtaminen ihmisten sijaan on suomalaisen johtamisen heikkous. Suomalaiseen DNA:han sisäänrakennettu nöyryys näkyy myös johtamisessa: johtajilta puuttuu kykyä ja uskallusta ajatella isosti, ei oteta riskejä vaan tehdään turvallisesti niin kuin ennenkin on tehty. Viestintätaidoissa johtajilla on myös petrattavaa. Usko omaan tekemiseen ei riitä, täytyy osata myös kommunikoida, antaa palautetta ja aidosti kuunnella.

Tulevaisuuden menestyksekäs johtajuus on inhimillistä: johtaja on palveluroolissa mahdollistamassa alaisten onnistumista ja inspiroimassa heitä. Hyvällä johtajalla on tunneälyä, hän käy aitoa dialogia, luo työn merkityksellisyyttä alaisille ja ymmärtää diversiteetin vahvuutena. Johtajuus vaatii myös lisää rohkeutta, visionäärisyyttä, isoja tavoitteita ja menestymisen nälkää.

Näihin ajatuksiin työpajaan osallistuneet johtajat, tutkijat ja muut asiantuntijat päätyivät suomalaisen johtamisen tilasta ja tulevaisuudesta. Suomalaisen johtamisen määrittelytyö kuitenkin jatkuu: toukokuussa julkistettava raportti tulee sisältämään työpajan tulosten lisäksi myös alkuvuodesta haastateltujen suomalaisten huippujohtajien ajatuksia. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan tuloksia. Filosofian Akatemian toiminnanjohtaja Karoliina Jarenkon sanoin:  ”tämä on potentiaalisesti massiivista, tällä määrittelytyöllä voi olla suuri vaikutus siihen, millainen on suomalaisen johtamisen tulevaisuuden suunta”.

Lisätietoja:


Hankejohtaja Margita Klemetti
p. +358 40 513 5107
margita.klemetti(ät)tem.fi
 
Toimitusjohtaja Karoliina Jarenko
p. +358 50 5758 487
karoliina.jarenko(ät)filosofianakatemia.fi


Palaa otsikoihin