Yleiset uutiset

22.3.2018 10.24

Perhemyönteiset edelläkävijät: Tasa-arvovaltuutettu kannustaa työnantajia kehittämään perhevapaakäytäntöjä

Tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara käynnisti tasa-arvon päivänä 19.3. henkilöstöalan asiantuntijoille suunnatun kampanjan, joka kannustaa työnantajia kehittämään perhevapaisiin liittyviä hyviä käytäntöjä.

– Perhemyönteisyys vaikuttaa vahvasti hyvään työnantajakuvaan. Nykyaikainen työnantaja ymmärtää, että tasa-arvon edistäminen työpaikalla sitouttaa ja motivoi työntekijöitä. Kun perhevapaalta palaa tyytyväinen työntekijä, kaikki voittavat, tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara toteaa.

Tasa-arvovaltuutettu haluaa rohkaista työnantajia nousemaan suomalaisen työelämän edelläkävijöiksi  lanseeraamalla kampanjan yhteydessä Edelläkävijä-testin ja -tunnuksen, joka myönnetään parhaille perhemyönteisiä käytäntöjä kehittäneille työnantajille. Kampanjavideoilla ja verkkosivuilla omista hyvistä käytännöistään kertoo kolme suurta työnantajaa: Vantaan kaupunki, Telia sekä digipalveluita tuottava Gofore.

Työnantajat voivat testata omia henkilöstökäytäntöjään osoitteessa www.edellakavija.fi. Testi auttaa työnantajia ja henkilöstöalan ammattilaisia tunnistamaan oman organisaationsa vahvuudet ja kehittämisen paikat. Mukana on kysymyksiä tasa-arvoa vahvistavista käytännöistä jotka liittyvät muun muassa rekrytointitilanteisiin, määräaikaisiin työsuhteisiin, perhevapaalle jäämiseen ja sieltä palaamiseen. Testi on laadittu yhteistyössä Henkilöstöjohdon ryhmä – Henry ry:n kanssa.

Laki kieltää syrjinnän raskauden tai perhevapaan perusteella. Tasa-arvovaltuutettu saa silti jatkuvasti yhteydenottoja etenkin naisilta, joiden työsuhde on uhattuna raskauden tai perhevapaan vuoksi.

– Tasa-arvo työelämässä etenee tehokkaammin työpaikkatason suunnitelmallisella tasa-arvon edistämisellä kuin setvimällä syrjintäepäilyjä jälkikäteen. Tasa-arvoinen työpaikka hyödyttää myös työnantajaa, kun työntekijät ovat sitoutuneita ja motivoituneita. Työnantajamaine on tekoja, Jukka Maarianvaara sanoo.

– Perheen ja työn yhdistämiseen liittyvät käytännöt ovat erittäin ajankohtaisia työnantajakuvaan vaikuttavia asioita. Muutos ei tapahdu itsestään, vaan vaatii työyhteisöiltä jatkuvaa kehittämistä ja konkreettisia toimia. Haluamme olla mukana kehittämässä parempaa suomalaista työelämää, sanoo Henry ry:n toiminnanjohtaja Marita Salo.

Kampanja näkyy maalis-huhtikuussa mm. Ylen kanavilla, Facebookissa ja Twitterissa. Kampanjan Twitter-chat järjestetään perjantaina 23.10. klo 10-11.


Lisätietoa kampanjasta:

Tasa-arvovaltuutetun viestintä, puh. 0295 666 837
tasa-arvo@oikeus.fi

www.twitter.com/tasaarvo_news
www.facebook.com/tasaarvovaltuutettu

#edelläkävijä
#perheenpuolella


Lue lisää:

Case-esimerkkejä
Hyvän työnantajan tsekkauslista
Raskaana tai perhevapaalla? Ota selvää oikeuksistasi


Lähde:
Tasa-arvovaltuutettu


Palaa otsikoihin