Yleiset uutiset

20.4.2017 13.36

Reseptejä työelämän uudistamiseen - Työelämäpalkinnon finalistien opit

Tänä keväänä viimeisen kerran jaettavaa työelämäpalkintoa tavoitteli 99 mainiota hakijaa. Finaaliin valittiin yhdeksän työpaikkaa, joiden keinot on koottu työelämän uudistamisen resepteiksi. Tutustu, poimi hyvät opit työpaikallesi ja äänestä suosikkiasi 3.5. mennessä.

 Palkittavilla työpaikoilla on yhdessä muokattu työtä ja työtapoja tuloksellisempaa ja työkykyä tukevaan suuntaan. On otettu käyttöön rohkeita avauksia aina älyvaipoista kokkien laulutuokioon tai ostettu työmatkoja varten matkailuauto. Johto on laittanut itsensä peliin hyppäämällä viemärikaivantoon tai osallistumalla hoitotyöhön. Työntekijät ovat joustaneet työaikajärjestelyissä ja esimiehet tarjonneet mahdollisuuden itsenäiseen työvuorosuunnitteluun. Johtolauseena on ollut ennemminkin ”antakaa mennä” kuin ”ei siitä kuitenkaan mitään tule”.

Finaaliin valitut työpaikat ovat koonneet omat oppinsa työelämän uudistamisen resepteihin:

  • Anninpirtti, Sastamala – Toimintatapoja muuttamalla tyytyväiset asukkaat ja jaksava henkilöstö
  • Tupahoiva Oy, Sastamala – Työtä tunteella ja taidolla
  • Mäntsälän ja Pornaisten lastensuojelu – ”Mäntsälän ihme” – Suomen lastensuojelua pelastamassa
  • Maustaja Oy, Pyhäntä – Työhyvinvointi tukee parhaimmillaan tuotannon kehittämistä
  • Etelä-Karjalan pelastuslaitos – Paikallisella sopimisella parempaa pelastustyötä
  • Järvi-Saimaan Palvelut Oy, Sulkava – Työhurjuutta, rohkeasti yhdessä
  • Skanska Oy, Tampere – Yhteistyötä ja oppeja yli useamman sukupolven ja organisaation
  • Turun yliopisto – Hyvinvoivasta yliopistoyhteisöstä hyvinvointia yhteiskuntaan
  • Joensuun kaupunki – Työhyvinvointiin tarvitaan ruisleipää ja sirkushuveja


Työelämäpalkinnon rahasto myöntää tunnustuspalkinnon työpaikoille, joiden toimintatavat ovat edistäneet elinikäistä oppimista, osaamisen kehittämistä, työssä jaksamista ja siten pitkiä työuria. Yhdeksän finalistia palkitaan 9.5. järjestettävässä Tahdonvoimaa työhyvinvointiin -tapahtumassa. Yhden tunnustuspalkinnon arvo on enintään 30 000 euroa. Yleisöllä on nyt mahdollisuus äänestää innostavinta reseptiä ja työpaikkaa, jolle myönnetään 10 000 euron lisätunnustus. Yleisöäänestys on auki 20.4.-3.5.

”Työelämäpalkinnon teemana on tänä vuonna tahdonvoima, jota tarvitaan jotta, työyhteisöt löytävät parhaat tavat toimia keskellä työelämän murrosta. Kenellä on paras työelämän uudistamisen resepti? Tutustu resepteihin, poimi hyvät keinot omaan työyhteisöösi ja äänestä omaa suosikkiasi. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa!”, kannustaa Päivi Sillanaukee, kansliapäällikkö, sosiaali- ja terveysministeriö, Työelämäpalkinnon rahaston johtoryhmän jäsen.

Lue lisää Sitran verkkosivuiltaPalaa otsikoihin