Yleiset uutiset

3.10.2017 11.53

Suomen laatupalkinto Helsingin kaupungin tarkastusvirastolle: tavoitteena maailman toimivin kaupunki

Helsingin kaupungin tarkastusvirasto palkittiin toimintansa kehittämisessä parhaiten menestyneenä suomalaisorganisaationa. Julkinen sektori on pärjännyt vahvasti viime vuosien EFQM-arvioinneissa, mikä on arviointiryhmän mukaan osoitus korkeasta kunnianhimosta ja halusta kehittää toimintaa ulkopuolisen arvioinnin avulla.

Laatukeskuksen myöntämä arvostettu kansallinen tunnustus jaetaan vuosittain parhaiten EFQM Recognised for Excellence -arvioinneissa menestyneelle organisaatiolle. Tänä vuonna palkinto myönnettiin Nordic Business Forumin yhteydessä Helsingissä 2. lokakuuta.

- Palkinto inspiroi jatkamaan systemaattisen parantamisen tiellä vastedeskin. Olemme osallistuneet useana vuonna kaupunginjohtajan laatupalkintokilpailuun, ja ottaneet palautteen joka kerta vakavasti. Helsingin kaupungin tavoite on olla maailman toimivin kaupunki, ja me täällä tarkastusvirastossa tuemme tavoitteen toteutumista tekemällä asioita paremmin joka päivä, kuvailee palkinnon vastaanottanut tarkastusjohtaja Pirjo Hakanpää.

Nämä 3 menestystekijää ratkaisivat tarkastusviraston voiton

  1. Viraston arviointi- ja tilintarkastuspalveluiden perustana olevia prosesseja kehitetään, toteutetaan ja parannetaan hyödyntämällä täysimittaisesti laitoksen henkilökunnan tietämystä ja osaamista.
  2. Virasto jakaa verkkosivuillaan hyvin jäsennellyn, helppolukuisen arviointikertomuksensa.
  3. Viraston kulttuuri on avointa ja ihmisten osaamista arvostetaan.

- Arviointiryhmän tekemät havainnot viestivät tämän organisaation erinomaisuudesta ja kyvystä priorisoida oikeita osa-alueita systemaattisessa ja tavoitteellisessa kehittämisessä. Ihailtavaa on myös se, kuinka virasto hyödyntää kehitystyössä koko henkilöstönsä osaamista, kehuu Laatukeskuksen asiakkuusjohtaja Juha Tammi.

Lähde: Laatukeskus


Palaa otsikoihin