Yleiset uutiset

9.11.2018 11.09

Suosittu Elements of AI -tekoälykurssi nyt myös suomeksi

Teknologiayhtiö Reaktorin ja Helsingin yliopiston kehittämän Elements of AI -verkkokurssin voi suorittaa nyt myös suomen kielellä. Alun perin toukokuussa englanniksi julkaistu kaikille avoin ja maksuton verkkokurssi on saanut jo satatuhatta ihmistä ympäri maailman tutustumaan tekoälyn alkeisiin.

Elements of AI -verkkokurssin ensimmäinen tavoite oli saada yksi prosentti suomalaisista tutustumaan tekoälyn perusteisiin. Yritykset ja yksityiset ihmiset tarttuivat innokkaasti #tekoalyhaaste-kampanjaan myös maailmalla, ja Suomen yhden prosentin tavoite tuli täyteen muutamassa kuukaudessa. Kurssin tarjoamalle helposti ymmärrettävälle ja käytännön esimerkkien kautta esitettävälle tekoälytiedolle on ollut paljon kysyntää useista ikä- ja yhteiskuntaryhmistä niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Tähän mennessä englanninkielisellä Elements of AI -verkkokurssilla on yli 100 000 opiskelijaa ympäri maailman, ja kurssin ensimmäisen osan on suorittanut jo lähes 10 000 henkilöä. Elements of AI -verkkokurssin johtavan opettajan, tietojenkäsittelytieteen apulaisprofessori Teemu Roosin mukaan nyt julkaistu suomenkielinen versio on ensimmäinen askel kurssin lokalisointiin myös muissa maissa.

Palaa otsikoihin