Yleiset uutiset

14.2.2018 15.02

Työelämä 2020 -verkoston vuosi potkaistiin käytiin

Työelämä 2020 -verkoston työelämätoimijat kokoontuivat eilen Kick Off -tilaisuuteen, jossa käytiin läpi hankkeen suuntaviivoja tulevalle vuodelle ja kuultiin verkostoon kuuluvien organisaatioiden tämän vuoden kärkiviesteistä.

Tilaisuuden aluksi hankejohtaja Margita Klemetti kertoi työelämätoimijoille tulevan vuoden luottamusteemasta ja hankkeen tulevista tapahtumista. Luvassa on mm. podcast-sarja, yritysjohdolle suunnattu foorumi, työkaluja työyhteisöille  sekä monipuolista viestintää vanhaan malliin, kuten blogeja ja työpaikkatarinoita.

Sisältöpajassa suunniteltiin uutisotsikkoja aiheista, joita verkostoon kuuluvissa organisaatioissa käsitellään tänä vuonna. Osallistujat pääsivät pohtimaan ja samalla jakamaan muille, mitä työelämän kehittämiseen liittyvää heidän organisaatioissaan tapahtuu vuonna 2018, josta media voisi uutisoida. Sen jälkeen syvennettiin näkökulmaa luottamusaiheisiin otsikoihin. Millaiset otsikot voisivat tukea luottamuksen lisääntymistä työelämässä?

Sisältöpaja oli innostava ja synnytti paljon otsikoita. Tavoitteena olikin ideoida otsikoita esimerkiksi blogikirjoituksiin, joita toimijat voivat kirjoittaa niin omiin kanaviinsa kuin Työelämä 2020 -blogipalstalle. Toivottavasti pääsemme vuoden aikana näkemään monet otsikoista julkaistuina teksteinä.Kick Off:issa sai myös ottaa kuvia someseinällä. Akavan ja SAK:n edustajat tuumaavat, että luottamus syntyy tekemällä asiat yhdessä!

Haaste: Luottamusohjelmat

Kick Off:issa lanseerasimme myös viiden kohdan luottamusohjelmat. Luottamusohjelma on työelämtoimijoiden edustamien organisaatioiden kannanotto siihen, millä tavoin he aikovat edistää luottamuspääoman vahvistumista suomalaisilla työpaikoilla. Haastoimme kaikki työelämätoimijat mukaan pohtimaan omaa panostaan luottamuksen edistämiseen.

luottamusohjelma
Työelämä 2020 -hankkeen oma viiden kohdan luottamusohjelma

STTK_luottamusohjlema
Myös STTK on jo julkaissut oman viiden kohdan luottamusohjelmansa
Tulemme jatkossa esittelemään myös muiden toimijoiden luottamusohjelmia niiden valmistuttua. Luottamusohjelmia ja keskustelua luottamusteeman ympärillä kannattaa seurata myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #luottamuspääoma.

Lisätietoa luottamusohjelmista:
Viestintäasiantuntija Sanni Mäkinen
029 504 7173
etunimi.sukunimi@tem.fi
Palaa otsikoihin