Yleiset uutiset

11.5.2018 8.00

Työlinjalla-podcastin kolmas jakso: miten jaksamme töissä tänään ja tulevaisuudessa

Kertooko työuupumus enemmän yksilöstä vai organisaation työkulttuurista? Kenen täytyy puuttua, kun työtehtäviä täytyy vähentää? Mitkä ovat työuupumuksen merkkejä ja kuinka varhaisessa vaiheessa esimies voi esittää huolensa työntekijän jaksamisesta?

Työlinjalla Pekka Sauri -podcastin kolmannessa jaksossa aiheena on työssä jaksaminen. Pekan vieraaksi saapuvat S-Ryhmän työhyvinvointijohtaja Sanna-Mari Myllynen sekä työeläkeyhtiö Elon johtava asiantuntija Kari-Pekka Martimo. 

Puheenaiheiksi nousevat työssä jaksamisen lisäksi oman työn johtaminen ja työn tekemisen halu. Jaksossa puhutaan muun muassa siitä, miten työpaikan ongelmat tulisi ensisijaisesti ratkaistakin siellä eikä eristää työntekijää ongelmineen ulkopuolelle. Asiantuntijavieraat toivovat, että syyllisyyden taakasta päästäisiin vihdoin eroon, ettei uupuja kokisi syyllisyyttä. Keskusteluissa haastetaan myös itseohjautumisen yleistymistä, ja puhutaan paljon motivaatiosta.

Esimiehille annetaan selvä viesti, empatian esittäminen ei ole ollenkaan huono juttu ja työntekijöiden pitäisi saada vahvistaa sitä hyvää, mistä he saavat parhaiten intoa työhön. Kuuntele jakso täältä. 


 

Palaa otsikoihin