Yleiset uutiset

15.6.2018 7.24

Työlinjalla –podcastin päätösjaksossa puhutaan itseohjautuvuudesta. Saako vain johtaja keksiä hyviä ideoita?

Mitä itseohjautuvuus vaatii työyhteisöltä? Miten se vaikuttaa asiakastyytyväisyyteen? Mitä tiimi odottaa johtajalta ja millaisiin kulttuurieroihin itseohjautuvuuden suhteen voi törmätä? Entä jos kaikki ohjautuvatkin eri suuntiin ja miten esimies uskaltaa sallia työntekijöiden tehdä virheitä?

Luottamus työyhteisössä on itseohjautuvuuden tärkein edellytys ja Työlinjalla-podcastin päätösjaksossa siitä ovat keskustelemassa Elisan henkilöstöjohtaja Merja Ranta-aho ja Filosofian akatemian tutkija Frank Martela. Jakson vieraat edustavat kumpikin hieman eri näkökulmia keskuste-lussa, joten he pääsevät haastamaan ja täydentämään toisiaan. Keskustelun punaisena lankana kulkee kuitenkin se, että itseohjautuvuus koetaan valtavan isona asiana, vaikka todellisuudessa kaikki tekevät töissä useita pieniä päätöksiä koko ajan.

Esimies saa jaksosta vinkkejä uskallukseen ja ideointiin. Välillä johtaja ajattelee tiiminsä odottavan häneltä ihan eri asioita, kuin todellisuus olisi. Jaksossa puhutaan myös yhteisen suunnan tärkeydestä ja siitä, mitä eroa on sillä, että työpaikan rakenteet tukevat itseohjautuvuutta ja sillä, että työntekijät ovat itseohjautuvia.

Itseohjautuvuus näyttääkin olevan kytköksissä virheiden tekoon ja niiden sallimiseen. ”Virheistä oppii”, neuvookin Ranta-aho kuuntelijoita. Kuuntele sarjan päätösjakso täältä ja tutustu myös muihin jaksoihin!


Palaa otsikoihin