Yleiset uutiset

20.6.2018 10.12

Työn kehittämisohjelma vastauksena työn murroksen tuomiin haasteisiin

Työelämä 2020 -verkosto antoi julkilausuman siitä, miten työpaikkoja ja työyhteisöjä voidaan onnistuneesti tukea työn ja teknologian murroksessa.

Tulevina vuosina työn murroksen suurimmat vaikutukset näkyvät työpaikoilla ja työyhteisöissä, kun töiden sisällöt, toimintatavat ja niiden edellyttämä osaaminen vähitellen uudistuvat kaikilla aloilla. 

- Tähän useimpia meistä koskevaan seikkaan on tarpeen kiinnittää selvästi enemmän huomioita. Mikäli työpaikat eivät onnistu omassa kehittämistyössään, on sekä ihmisten että yritysten vaikea selvitä muutoksista, toteaa Työelämä 2020 -hankejohtaja Margita Klemetti. 

Tuoreessa julkilausumassa kerrotaan, miten työn kehittämistä ja uudistumista työpaikoilla on mahdollista vauhdittaa kansallisella työn kehittämisohjelmalla. 

Julkilausuma on useiden aiempien ohjelmien kokemuksien perusteella laadittu kooste siitä, miten työn kehittämisohjelmia kannattaa järjestää ja miten ei. Merkittävänä tekijänä ohjelmien onnistumisessa pidetään sitä, että päärooli kehittämisessä annetaan työpaikoille itselleen ja ohjelman tukena on laaja kansallinen työelämätoimijoiden verkosto. 

Lue lisää jatkosuosituksista täältä. 

Julkilausuma työn kehittämisohjelmista (pdf) (608.9 KB)

Lisätiedot: 

Margita Klemetti, hankejohtaja, 029 504 7032, etunimi.sukunimi@tem.fi

Niilo Hakonen, julkilausumatyöryhmän puheenjohtaja, 040 820 6800, etunimi.sukunimi@kt.fi

Palaa otsikoihin