Yleiset uutiset

8.6.2018 8.51

Uskallammeko tai osaammeko palkata erilaisia osaajia? Kuuntele Työlinjalla-podcastin tuore jakso!

Miten suhtaudumme erilaisiin työntekijöihin kuin itse olemme? Mitä hyötyä siitä olisi, että uskaltaisimme palkata erilaisia osaajia? Onko kyse haluttomuudesta vai yrityksen puutteellisesta osaamisesta palkata? Mitä on saavutettava rekrytointi ja miksi se on tärkeää?

Työlinjalla-podcastin seitsemännessä jaksossa puhutaan erilaisista osaajista. Suomessa on useita ryhmiä, joilla on vaikea murtautua työmarkkinoille. Pekan kanssa keskustelemassa ovat Helsingin kaupungin apulaispormestari Nasima Razmyar ja vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas ry:n toiminnanjohtaja Pauliina Lampinen

Keskustelua käydään muun muassa erilaisista rekrytointitavoista ja yrityksen saavutettavuudesta, tukitarpeista ja etuuksista. Henkilö, joka tarvitsee tukitoimia, aiheuttaa tällä hetkellä työnantajalle lisätöitä ja näin ei pitäisi keskustelijoiden mielestä olla. Tukitoimien pitäisi tulla työntekijän mukana automaattisesti, jotta työpaikalla voitaisiin keskittyä itse työhön. Jaksossa pohditaan yrittäjien uskallusta ja osaamista palkata, mutta käännetään katseet myös yhteiskunnan, valtion ja kuntien suuntaan, joiden pitäisi rohkeasti näyttää esimerkkiä. 

Podcastin viesti on kiteytettävissä yhteen lauseeseen: Anna ensimmäinen mahdollisuus, joku sen on sinullekin antanut. Kuuntele jakso täältä! Löydät myös Soundcloudista ja iTunesista.   

Palaa otsikoihin