Yleiset uutiset

18.6.2018 15.54

Uuden tasa-arvobarometrin tiedot osoittavat, että seksuaalisen häirinnän vastaisen työn on jatkuttava

Sosiaali- ja terveysministeriön tilaama Tasa-arvobarometri 2017 -raportti julkaistiin perjantaina 15.7.

Seksuaalisen häirinnän kitkentä ja tasa-arvon toteutuminen yhteiskunnassa oli nostettu tiedotteeseen merkittävinä kehityskohteina:

Tasa-arvobarometri 2017 -raportin mukaan naisista 38 prosenttia ja miehistä 17 prosenttia on kokenut seksuaalista häirintää kahden viime vuoden aikana. Seksuaalista häirintää kohtaavat etenkin nuoret naiset: yli puolet alle 35-vuotiaista naisista oli kokenut seksuaalista häirintää kahden viime vuoden aikana.

Naisten ja miesten käsitykset tasa-arvon toteutumisesta eroavat toisistaan. Miehet kokevat yhteiskunnan jo melko tasa-arvoiseksi, kun taas naisten mielestä tasa-arvossa on vielä parantamisen varaa. Naisilla on myös miehiä enemmän kokemuksia epätasa-arvoisesta kohtelusta työelämässä. (Lue koko tiedote täältä)

Työelämä 2020 -hanke tuotti keväällä 2018 yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa oppaan työpaikoille seksuaalisen häirinnän ehkäisemiseksi. Häirinnästä vapaa työpaikka -opas on tehty sekä työntekijöiden että työnantajien hyödynnettäväksi. Oppaan voi ladata käyttöönsä täällä.

Työnantajan ja työntekijöiden hyödynnettäväksi suunniteltuun oppaaseen on koottu ajantasaista tietoa seksuaalisen häirinnän ehkäisemisestä ja siihen puuttumisesta työpaikoilla ja suomalaisessa työelämässä.

Tutustukaa oppaaseen omalla työpaikallanne ja keskustelkaa sen sisällöstä koko työyhteisön kesken, ja ryhtykää tarvittaessa toimenpiteisiin seksuaalisen häirinnän ehkäisemiseksi työpaikallanne. Epäasiallista käytöstä käsitellään myös Työelämä 2020 –hankkeen Työlinjalla-podcastin toisessa jaksossa. Jaksossa ovat keskustelemassa Susanna Kalavainen työterveyslaitokselta ja Marju Pohjaniemi Helsingin kaupungilta.

etusivu_banneri_HVT


Palaa otsikoihin