Yleiset uutiset

7.12.2016 7.57

Vuoden 2016 parhaat suomalaisinnovaatiot valittu, voittajien joukossa mm. nyhtökaura ja koulu palveluna -kokeilu

Gold & Green Foodsin nyhtökaura ja Espoon kaupungin koulu palveluna -kokeilu ovat esimerkkejä vuoden 2016 parhaista suomalaisinnovaatioista. Suomen Laatuyhdistys ry:n vuotuisessa palkintoseremoniassa tunnustusta saivat maan parhaiksi arvioidut palvelu- ja tuoteinnovaatiot sekä toimintansa kehittämisessä parhaiten menestyneet organisaatiot.

 Suomen Laatuyhdistys ry:n järjestämien laatu- ja innovaatiokilpailujen tavoite on sekä jakaa ansaittua huomiota voittajille että kannustaa suomalaisorganisaatioita määrätietoisesti kehittämään toimintaansa.

Yritykset ja organisaatiot kilpailivat Parempaa työelämää -tunnustuksesta, Quality Innovation Award -palkinnosta, EFQM Committed to Excellence- sekä EFQM Recognised for Excellence -tunnustuksista ja Suomen laatupalkinnosta. Palkinnot jaettiin Helsingissä torstaina 1.12. Lista kaikista voittajista ja lisätietoja kilpailusarjoista tiedotteen lopussa.

– Suomalaisen huippulaadun kärki on korkealla, mutta kapea. Lisäksi yritykset pitävät innovaatioidensa kanssa turhan matalaa profiilia. Tarvitsemme yhä enemmän voittajien kaltaisia organisaatioita, jotka pyrkivät määrätietoisesti erinomaisuuteen ja rohkeasti kertomaan saavutuksistaan. Pidän kuitenkin hyvänä kehityksenä sitä, että etenkin julkinen sektori on aktivoinut innovaatiotoiminnassa ja kehittää ennakkoluulottomasti uutta, kommentoi Suomen Laatuyhdistys ry:n toimitusjohtaja Tani Järvinen.

– Käynnissä on neljännen teollisen vallankumouksen sysäämä myllerrys, joka tulee poistamaan perinteisiä töitä varovaisen arvion mukaan 50 prosenttia viiden vuoden sisällä. Tulevaisuudessa hyvinvoinnin määrittelee se, kuinka hyvin pystytään sopeutumaan muuttuvaan maailmaan. Mielestäni Suomessa pitäisi katsoa tulevaisuuteen positiivisesti Slush-hengessä. Tänään palkitut organisaatot ovat esimerkkejä tulevaisuuden tarpeisiin valmistautumisesta, kuvaili Keynote -puheen pitänyt kansanedustaja Alexander Stubb.

Suomalaiset laatutyön ammattilaiset yhteen koonnut tilaisuus huipentui Suomen laatupalkinnon myöntämiseen Oy Botnia Mill Service Ab:lle, joka on tuloksellisesti kehittänyt toimintaansa ja parhaita käytäntöjä. Lisäksi Suomen Messusäätiö myönsi voittajatiimille 30 000 euron suuruisen rahapalkinnon.

Lisätietoja:

Suomen Laatuyhdistys ry, www.laatukeskus.fiPalaa otsikoihin