Yleiset uutiset

18.7.2017 Menestyksekäs Miss Suomi menee? ja muut SuomiAreenan kohokohdat

Osallistuimme tänäkin vuonna SuomiAreenalle ja lähdimme kotiin innovatiivisimman tilaisuuden palkinto plakkarissa.

Lue lisää

 

5.7.2017 Työelämä 2020 mukana Made by Finland -teemalla SuomiAreenassa

Työelämä 2020 -hanke on mukana tämän vuoden SuomiAreenassa Made by Finland -teemalla. Yhteistyössä Suomalaisen Työn Liiton, Tekesin ja Työterveyslaitoksen kanssa toteutettavan Made by Finland -kampanjan tavoitteena on nostaa ylpeyttä suomalaista työtä kohtaan. Yhteistyön avulla pyritään rakentamaan tulevaisuuspainotteista ja positiivista keskustelua suomalaisesta työelämästä.

Lue lisää

 

19.6.2017 Työpaikoilla monikulttuurisuuden hyödyntämisessä on paljon kehittämisen varaa

Työpaikoilla ei hyödynnetä eri kulttuureista tulevien työntekijöiden vahvuuksia riittävästi. Tätä mieltä on yli puolet Made by Finland -kyselyyn vastanneista työikäisistä ja työnantajista. Suurissa yrityksissä monikulttuurisuuden hyödyntämisen arvioitiin olevan paremmalla tasolla, sen sijaan julkisella sektorilla sekä pk-yrityksissä on enemmän kehitettävää. Tiedot käyvät ilmi Suomalaisen Työn Liiton, Työterveyslaitoksen, Työelämä 2020-hankkeen ja Tekesin teettämästä selvityksestä. Selvitys on osa Made by Finland Suomi 100 -kampanjaa ja sen toteutti Aula Research Oy.

Lue lisää

 

13.6.2017 Hienoa Suomi – 9 organisaatiota ansaitusti Euroopan parhaiden työpaikkojen joukossa!

Great Place to Work® julkisti jälleen 8. kesäkuuta Euroopan 125 parasta työpaikkaa palkintoseminaarissa Pariisissa.

Lue lisää

 

26.5.2017 Viidennessä Work Up! -seminaarissa käsiteltiin robotiikkaa hoito- ja hoiva-alan uudistajana

Työn uusia ilmiöitä käsittelevän Work Up! -tapahtumasarjan viides Robotiikka-aiheinen seminaari järjestettiin 23.5. Korjaamolla. Seminaari järjestettiin yhteistyössä Tekesin, STTK:n, Superin ja Tehyn kanssa.

Lue lisää

 

24.5.2017 Kokonaisvaltainen työntekijöistä välittäminen johtaa tuloksellisuuteen - Made by Finland -kampanjan avauksessa jaettiin yritysten onnistumistarinoita

Suomalaisen Työn Liiton, Työelämä 2020 -hankkeen, Tekesin ja Työterveyslaitoksen yhteinen Made by Finland -kampanja avattiin 17.5. Oulussa seminaaritilaisuudella.

Lue lisää

 

22.5.2017 Haminan seurakunta voitti kirkon ensimmäisen KirTEKO-työelämäpalkinnon

Kirkon työmarkkinalaitoksen valtuuskunnan puheenjohtajisto on myöntänyt KirTEKO 2017 -kilpailun ensimmäisen palkinnon Haminan seurakunnalle. Seurakunta palkittiin hankkeesta, jossa se kehitti työyhteisöä ja laati yhteisen strategian hyödyntäen voimauttavaa valokuvausta.

Lue lisää


18.5.2017 KirTEKO - työelämäpalkinto

Ensimmäistä kertaa järjestettävään kirkon työelämäkilpailuun jätettiin 11 hakemusta. Piskuinen joukko, mutta monipuolinen ja innostava! Palkintoraadin mielestä hakemukset antavat erinomaisen kuvan Suomen seurakunnissa tehtävästä työstä, sen haasteista ja niihin vastaamisesta.

Lue lisää


15.5.2017 Työelämän asiantuntijat vahvistavat Suomi-kuvaa: Pohjois-Pohjanmaan teemana Yhdessä tulevaisuuteen

Made by Finland -kampanja nostaa Suomen juhlavuonna esille suomalaisen työn ja osaamisen. Suomalaisen Työn Liitto, Työelämä 2020 -hanke, Tekes ja Työterveyslaitos tarkastelevat ja kehittävät yhteistyössä suomalaista työelämää ja sen vahvuuksia ja kirkastavat Suomi-kuvaa myös kansainvälisesti.

Lue lisää

 

10.5.2017 Positiivinen muutos työpaikoilla on mahdollista

Suomalainen työelämä on mainettaan parempaa. Monet työyhteisöt kehittävät toimintatapojaan keskellä työelämän murrosta ja ne ovat myös valmiita jakamaan osaamistaan muille.

Lue lisää


3.5.2017 Nolla tapaturmaa ei ole utopiaa – työturvallisuuttaan parantaneet yritykset saivat tunnustusta

Nolla tapaturmaa -foorumi on myöntänyt työturvallisuuden tasoluokitukset 61 jäsentyöpaikalleen, joissa on panostettu työturvallisuuden jatkuvaan parantamiseen. Työpaikoista 27 pääsi nollaan tapaturmaan viime vuonna.

Lue lisää

 

20.4.2017 Reseptejä työelämän uudistamiseen - Työelämäpalkinnon finalistien opit

Tänä keväänä viimeisen kerran jaettavaa työelämäpalkintoa tavoitteli 99 mainiota hakijaa. Finaaliin valittiin yhdeksän työpaikkaa, joiden keinot on koottu työelämän uudistamisen resepteiksi. Tutustu, poimi hyvät opit työpaikallesi ja äänestä suosikkiasi 3.5. mennessä.

Lue lisää

 

Vantaan Kaupunki on voittanut vuoden Henkilöstöteko -kilpailun!

Vantaan Kaupunki on voittanut vuoden Henkilöstöteko -kilpailun Tuunattu työ -hankkeellaan. Tuunatun työn toimintatapa on Vantaan kaupungin ratkaisu tilanteisiin, joissa työntekijä on tilapäisesti kykenemätön tekemään työtään, mutta pystyy kuitenkin tekemään soveltaen eli tuunatusti omaa tai korvaavaa työtä.

Lue lisää

 

24.3.2017 Yrittäjän digikoulu auttaa Suomea digiaikaan

Pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitettu Yrittäjän digikoulu siirtää Suomea digiaikaan tänä vuonna. Reboot Finland -hankkeen ja Suomen Yrittäjien digikoulu vierailee useilla paikkakunnilla ympäri Suomen.

Lue lisää

 

16.3.2017 #Mitätöissä? –kampanjassa kerätään lappilaisten tarinoita työelämästä

Lapin työelämää kehittävä Työelämä 2020 -alueverkosto haluaa koota tarinoita työelämästä tämän päivän Lapissa. Lapin alueverkoston käynnistämän #Mitätöissä-kampanjan tavoitteena on saada läpileikkaus 2010-luvun lappilaisesta työelämästä ja jakaa tietoa erilaisista töistä ja työkäytännöistä työtä tekevien itsensä kertomana.

Lue lisää

 

9.3.2017 Kohtuuton uupumus työelämässä huolestuttaa

Hyvällä fyysisellä kunnolla on selvä yhteys työkykyyn ja koettuun työuupumukseen. Matka hyvään kuntoon -rekkakiertueella syksyllä 2016 testattiin 14 700 suomalaisen fyysinen kunto. Testeissä käyneistä naisista 50 prosenttia ja miehistä 40 prosenttia koki itsensä työpäivän jälkeen vähintään silloin tällöin kohtuuttoman uupuneeksi. Kohtuuttoman uupumuksen kokeminen edes silloin tällöin on huolestuttavaa ja sillä voi pitkällä aikavälillä olla seurannaisvaikutuksia niin työkykyyn, työntekoon kuin arjessa jaksamiseen.

Lue lisää

 

3.3.2017 Made by Finland: paikalliset onnistumistarinat esille

Vaatimattomuus ehkä kaunistaa, mutta ei auta menestymään. Suomalaisen työelämän vahvuudet – osaaminen, yhteistyö ja turvallisuus - sen sijaan ovat kilpailuetu, joka meidän tulisi osata hyödyntää ja joista jokaisen suomalaisen kannattaisi olla ylpeä. Tähän pyrkii Made by Finland –kampanja kertomalla monipuolisesta suomalaisesta työstä ja osaamisesta.

Lue lisää

 

15.2.2017 100 hyvää Suomesta -äänestys käynnissä 15.2.–28.2.

Pienyrityksille suunnattu Suomi 100 -juhlavuoden kumppanuusohjelma 100 hyvää Suomesta poiki monipuolisia ideoita ja ehdotuksia. Ohjelmassa valitaan sata Suomi 100 -tuotetta tai -palvelua juhlistamaan satavuotiasta Suomea.

Lue lisää

 

9.2.2017 Work Up! -seminaarissa monikulttuurisuus näyttäytyi voimavarana

Suomalaisen työelämän inklusiivisuus ja monikulttuurisuuden lisäarvo liiketoiminnalle olivat neljännen Work Up! -seminaarin teemoja tiistaina 31. tammikuuta Vanhalla Ylioppilastalolla.

Lue lisää

 

9.2.2017 Viimeinen hakuviikko käynnistyy - hae työelämäpalkintoa 15.2. mennessä!

Löytyykö työpaikaltasi TAHDONVOIMAA työelämän kehittämiseen? Työelämäpalkinto myönnetään työpaikoille, joiden toimintatavat edistävät esimerkiksi elinikäistä oppimista, osaamisen kehittymistä ja jaksamista ja siten pitkiä työuria osana tuloksellista toimintaa. Kyse voi olla toimintatavasta, hyvästä käytännöstä tai sosiaalisesta innovaatiosta, jonka työyhteisö on saanut toimimaan käytännössä.

Lue lisää

 

30.1.2017 Made by Finland -kampanja kysyy: Mistä voimme olla erityisen ylpeitä?

Kun Suomi täyttää 100 vuotta, on aika juhlia myös suomalaista työtä. Työelämä 2020 -hanke on mukana Made by Finland -kampanjassa, jossa nostetaan esiin suomalaisen työn onnistumistarinoita ja kutsutaan kaikki suomalaiset pohtimaan, miten suomalainen työ menestyy myös seuraavat sata vuotta.

Lue lisää

 

30.1.2017 Osatyökykyisille tie työelämään

Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) -kärkihankkeen tavoitteena on, että osatyökykyiset ihmiset jatkavat työelämässä tai työllistyvät avoimille työmarkkinoille.

Lue lisää

 

27.1.2017 Vivahteita kehittämistyön tunnelmista

Metanoia Instituutin, Nuorten Ystävät ry:n ja Työelämä 2020 -hankkeen yhteinen työelämän kehittäjille suunnattu Listening Post Oulu 2017 -seminaari pidettiin maanantaina 23. tammikuuta. Seminaarin tavoitteena oli kuulla kanssaihmisten kokemuksia työelämän kehittämisestä ja jakaa omia ajatuksia ja havaintoja.

Lue lisää


16.1.2017 Työelämä 2020 -hankkeen verkkosivut, tunnus ja ilme uudistuivat

Työelämä 2020 -hanke on ottanut käyttöön uuden visuaalisen ilmeen ja uudistanut verkkosivunsa.

Lue lisää

 

17.1.2017 Eurosta viis -kampanja kannustaa työpaikkoja kehittämispolulle

Suomi menettää joka vuosi noin 24 miljardia euroa työpanoksen menettämisen seurauksena ja työikäisten terveydenhoitomenoina (sosiaali- ja terveysministeriö: Menetetyn työpanoksen kustannus). Työpanoksen menettämisen kustannukset haittaavat yhä enemmän kansantalouden orastavaa tervehtymistä.

Lue lisää

 

12.1.2017 Brändiryhmä esittää: hyvästä työelämästä kilpailutekijä Suomelle

Suomen työelämä on monessa asiassa maailman kärkeä. Työelämän brändiryhmä esittää raportissaan, että hyvästä työelämästä tehdään Suomelle kilpailutekijä, joka houkuttelee maahamme ulkomaisia investointeja ja osaajia sekä edistää yritystemme vientiä.

Lue lisää

 

9.1.2017 Kerro tarinasi ja jaa hyvät opit muille - hae tai vinkkaa työelämäpalkinnosta

Onko sinun työpaikallasi hyvä työskennellä? Ratkotteko ongelmat rakentavassa hengessä? Kehitättekö työtä yhdessä? Mikä on salaisuutenne yhteiselle onnistumiselle? Löytyykö työpaikaltasi TAHDONVOIMAA työhyvinvoinnin puolesta? Jaa kokemuksesi!

Lue lisää

 

12.12.2016 Sitra, Ilmarinen ja HENRY ry kutsuvat 50 työpaikkaa mukaan uudistumaan

Työkalut voivat olla jo jossakin käytössä tai vasta ideatasolla ja ne voivat liittyä esimeriksi uusiin tapoihin käydä kehityskeskusteluita, työtehtävien -ja roolien kiertoon tai siihen, luopuuko organisaatio vaikkapa tehtävänkuvista kokonaan. Työpaikoille projekti on ilmainen ja syntyneet työkalut tulevat jakoon kaikkien saataville.

Lue lisää

 

7.12.2016 Vuoden 2016 parhaat suomalaisinnovaatiot valittu, voittajien joukossa mm. nyhtökaura ja koulu palveluna -kokeilu

Gold & Green Foodsin nyhtökaura ja Espoon kaupungin koulu palveluna -kokeilu ovat esimerkkejä vuoden 2016 parhaista suomalaisinnovaatioista. Suomen Laatuyhdistys ry:n vuotuisessa palkintoseremoniassa tunnustusta saivat maan parhaiksi arvioidut palvelu- ja tuoteinnovaatiot sekä toimintansa kehittämisessä parhaiten menestyneet organisaatiot.

Lue lisää

 

2.12.2016 Konsultoivan työotteen äärellä Työelämä 2020 -verkostotapaamisessa

”Työelämän kiihtyvä tahti tuottaa tilanteita, joissa ratkaisua edistetään parhaiten hidastamalla!” Näin kiteyttivät konsultoivan työotteen tilausta työelämässä Metanoia instituutin kouluttajat, organisaatiokonsultti FINOD, työnohjaaja Marianne Tensing ja organisaatioanalyytikko, psykologi Risto Puutio.

Lue lisää


30.11.2016 Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen 10.5.2017

Viime keväinen ensimmäinen Unelmien liikuntapäivä onnistui upeasti! Teimme yhdessä liikunnan pop up -ilmiön yli 2 000 tapahtumalla ja yli 200 000 osallistujalla ympäri Suomen. Mukana oli myös paljon työpaikkoja. Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen 10.5.2017. Tehdään yhdessä ensi kevään tapahtumasta vieläkin upeampi!

Lue lisää

 

Work Up! -tilaisuudesta uusia näkökulmia alustatalouden työhön

Alustatalous ja joukkoistettu työ leviävät nopeasti. Ilmiöstä on kuitenkin vasta vähän luotettavaa tutkimustietoa. Työelämä 2020 -hankkeen Helsingissä 8.11.2016 järjestämässä seminaarissa keskusteltiin, mitä ilmiöstä toistaiseksi tiedetään, kuinka työ ja työelämä ovat muuttumassa, millaisia laajempia yhteiskunnallisia on odotettavissa ja mitä Suomessa tulisi tehdä.

Lue lisää


1.11.2016 Oletko jo kokeillut yhteisöllistä työtilaa?

Yhteisölliset työtilat eli coworking-tilat saivat alkunsa San Franciscossa kymmenisen vuotta sitten. Idea on rantautunut myös Suomeen, ja viimeisen viiden vuoden aikana yhteisöllisten työtilojen määrä on lisääntynyt selvästi.

Lue lisää


31.10.2016 Portaissa askelia terveyteen

Portaiden käyttäminen hissin sijaan on erinomaista taukoliikuntaa esimerkiksi työpäivän aikana. Ensi viikolla 7.–13. marraskuuta vietetään valtakunnallisia Porraspäiviä. Työyhteisöille suunnatun kampanjan tavoitteena on herätellä pieniin, jokapäiväisiin valintoihin oman terveyden edistämiseksi.

Lue lisää


25.10.2016 Yhteisöllinen työtila on yhä useamman yrittäjän ja itsensä työllistäjän valinta

Yhteisölliset työtilat on kasvava ilmiö Suomessa ja maailmalla. Ilmiössä on kyse siitä, että eri alojen ammattilaiset muokkaavat ja rakentavat itselleen sopivia työtiloja ja yhteisöjä. Suurin osa tiloissa työskentelevistä on itsensä työllistäjiä tai pienten yritysten työntekijöitä.

Lue lisää

 

2.9.2016 Asiakaskokemus on koko organisaation asia

Hippocampus Networks ja Työelämä 2020 -hanke järjestivät yhteistyössä 1.9.2016 iltapäiväseminaarin, jossa keskusteltiin asiakaskeskeisyyden merkityksestä suomalaisessa työelämässä. Keskustelua siivittivät asiantuntijoiden pitämät puheenvuorot, joissa aihetta tarkasteltiin eri näkökulmista.

Lue lisää

 

18.8.2016 Paljon puhetta ruuasta - MTK:n verkostotapaaminen

Suomalainen ruokakeskustelu pyörii lähinnä ruuan hinnan ympärillä, mutta samaan aikaan kuluttajat arvostavat kotimaista ruokaa sen turvallisuuden ja terveellisyyden takia. Suomalaisten maataloustuottajien ja heidän etujärjestönsä MTK:n haasteena onkin saada keskiöön kotimaisen ruuan laatu, turvallisuus ja kestävät tuotantotavat. Muun muassa näistä asioista keskusteltiin Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n organisoimassa syyskauden ensimmäisessä Työelämä 2020 –verkostotapaamisessa torstaina 18.8.

Lue lisää

 

12.7.2016 Työelämä 2020 SuomiAreenalla: Virheet ovat esionnistumisia

Työkulttuurin muutos ja työelämän myytit olivat tapetilla Työelämä 2020 -hankkeen ja Tekesin yhteisessä SuomiAreena-keskustelussa.

Lue lisää

 

11.7.2016 Suomalainen työelämä kannustaa kokeilevaan kulttuuriin – ideoinnin palkitsemisessa vielä parannettavaa

Suurin osa suomalaisista kokee, että työnantaja suhtautuu myönteisesti uusien työskentelytapojen kokeilemiseen. Ideoinnista ja yrittämisestä palkitsemista kaivataan kuitenkin nykyistä enemmän, kuten myös ideoiden keräämistä sekä niiden toteuttamista.

Lue lisää

 

29.6.2016 Ponnistelu naisten ja miesten palkkaeron kuromiseksi jatkuu

Naisten ja miesten asemassa on eroja, työelämässä ero näkyy erityisesti palkkauksessa. Naisten koulutustason nousu ei ole toivotulla tavalla pienentänyt sukupuolten palkkaeroa. Edellisellä samapalkkaisuusohjelman kaudella naisten ja miesten keskimääräinen palkkaero kaventui vajaaseen 17 prosenttiin koko työmarkkinoilla. Työ on kesken.

Lue lisää

 

20.6.2016 Finanssiala keräsi ja jakoi keskenään työkäytäntöjä – sai kopioida!

Finanssiala on kerännyt hyviä työkäytäntöjä, joilla parannetaan alan tuottavuutta ja työntekijöiden viihtyvyyttä. Käytännöt tunnistettiin ja kehitettiin yhteistyössä työnantajien ja työntekijöiden kesken. Työkäytännöt koottiin yhteen ja annettiin historiallisesti muille yhtiöille hyödynnettäväksi. Millaisia ne ovat?

Lue lisää

 

15.6.2016 Joukkoistuuko työ Suomessa ja mitä siitä seuraa?

Teknologinen kehitys muuttaa työtä vauhdilla. Digitaaliset alustat tarjoavat uusia mahdollisuuksia jakaa työtä ja tehdä työtarjouksia ihmisille, jotka eivät ole perinteisessä työsuhteessa teettäjään.

Lue lisää


7.6.2016 Uusi kampanja työyhteisöjen työkyvyn tukemiseksi

Uusi valtakunnallinen Matka hyvään kuntoon -kampanja kannustaa kaikkia työyhteisöjä ja työikäisiä liikkumaan, arkiaktiivisuuteen ja terveellisiin ruokailutottumuksiin ja siten ylläpitämään omaa työkykyään. Kampanjan kärkenä Suomea kiertää rekkakiertue, joka vierailee syksyllä 2016 ja keväällä 2017 kaikissa maakunnissa. Kampanjan toteuttaa Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma yhteistyökumppaneineen.

Lue lisää

 

2.6.2016 Kehittämispolku-testi auttaa työpaikkoja kehittämään toimintaansa

Kehittämispolku-testi on maksuton itsearviointityökalu työpaikkojen käyttöön. Testistä työpaikka saa arvion oman kehittämisen nykytilasta ja ohjauksen eteenpäin työpaikan itselleen asettamien kehittämistavoitteiden mukaisesti. Menestykseen ei ole olemassa yhtä reittiä vaan jokaisen työpaikan on löydettävä oma polkunsa.

Lue lisää

 

25.5.2016 Kesätyöntekijöiden perehdytys on prosessi, jossa voittavat kaikki - näin onnistut

On kaikkien etu, että kesätyöntekijät perehdytetään huolellisesti. Kun työntekijät osaavat työnsä, työn laatu paranee ja tapaturmat vähenevät. Myös laki velvoittaa työnantajaa takaamaan terveellisen ja turvallisen työympäristön.

Lue lisää

 

Menestys syntyy määrätietoisesta kehittämisestä ja tinkimättömästä asenteesta

Tulevaisuuden kaupunkirakentaminen vaatii tekijöiltään vastuullisuutta, innostusta tekemiseen, rohkeutta kehittää, tuloksellisuutta ja avointa yhteistyötä.

Lue lisää

 

Yrittäjien ja pientyöpaikkojen työhyvinvointi kehittyy vertaisryhmissä

Työterveyslaitos on kehittänyt yrittäjien ja pientyöpaikkojen työntekijöiden tueksi uuden Sytyttäjä-työpajamallin, jonka avulla he voivat pohtia ja kehittää työkykyyn vaikuttavia tekijöitä yhdessä vertaisten kanssa. Menetelmä on käytännöllinen työkalu muun muassa työterveyshuollolle ja yrittäjäyhdistyksille sekä yritysneuvonnalle, mutta se soveltuu myös muille aloille.

Lue lisää

 

20.5.2016 Joukkoistetun työn ilmiötä kartoitettiin seminaarissa

Teknologinen kehitys muuttaa työtä kovalla vauhdilla. Digitaaliset alustat tarjoavat uusia mahdollisuuksia jakaa työtä ja työtarjouksia ihmisille, jotka eivät ole perinteisessä työsuhteessa työn teettäjään. Joukkoistettu työn teettämisen tapa voi olla uhka monelle perinteiselle yritykselle ja niiden työntekijöille. Toisaalta näin voi myös syntyä uusia kasvuyrityksiä, uusia työpaikkoja ja uudenlaista työkulttuuria.

Lue lisää

 

Uusi Work Up! -tapahtumasarja alkaa tänään!

Torstaina 19.5. järjestettävä Vaeltavat ammattilaiset -seminaari on ensimmäinen osa Työelämä 2020 -hankkeen järjestämien Work Up! -tapahtumien sarjaa. Work Up! on foorumi, jossa keskustellaan uusista tavoista tehdä ja teettää työtä. Tapahtumaa on mahdollista seurata myös verkkolähetyksenä.

Lue lisää

 

Työhyvinvointi työn alle teknologiateollisuudessa

Työkaari kantaa -hankkeen pilottiyritykset ovat lähteneet vauhdilla kehittämään työhyvinvointia. Hankkeessa haetaan kehitystä kaikenikäisten johtamisessa ja positiivisia muutoksia henkilöstön kokemassa työhyvinvoinnissa.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat