Yleiset uutiset

16.3.2017 #Mitätöissä? –kampanjassa kerätään lappilaisten tarinoita työelämästä

Lapin työelämää kehittävä Työelämä 2020 -alueverkosto haluaa koota tarinoita työelämästä tämän päivän Lapissa. Lapin alueverkoston käynnistämän #Mitätöissä-kampanjan tavoitteena on saada läpileikkaus 2010-luvun lappilaisesta työelämästä ja jakaa tietoa erilaisista töistä ja työkäytännöistä työtä tekevien itsensä kertomana.

Lue lisää

 

9.3.2017 Kohtuuton uupumus työelämässä huolestuttaa

Hyvällä fyysisellä kunnolla on selvä yhteys työkykyyn ja koettuun työuupumukseen. Matka hyvään kuntoon -rekkakiertueella syksyllä 2016 testattiin 14 700 suomalaisen fyysinen kunto. Testeissä käyneistä naisista 50 prosenttia ja miehistä 40 prosenttia koki itsensä työpäivän jälkeen vähintään silloin tällöin kohtuuttoman uupuneeksi. Kohtuuttoman uupumuksen kokeminen edes silloin tällöin on huolestuttavaa ja sillä voi pitkällä aikavälillä olla seurannaisvaikutuksia niin työkykyyn, työntekoon kuin arjessa jaksamiseen.

Lue lisää

 

3.3.2017 Made by Finland: paikalliset onnistumistarinat esille

Vaatimattomuus ehkä kaunistaa, mutta ei auta menestymään. Suomalaisen työelämän vahvuudet – osaaminen, yhteistyö ja turvallisuus - sen sijaan ovat kilpailuetu, joka meidän tulisi osata hyödyntää ja joista jokaisen suomalaisen kannattaisi olla ylpeä. Tähän pyrkii Made by Finland –kampanja kertomalla monipuolisesta suomalaisesta työstä ja osaamisesta.

Lue lisää

 

15.2.2017 100 hyvää Suomesta -äänestys käynnissä 15.2.–28.2.

Pienyrityksille suunnattu Suomi 100 -juhlavuoden kumppanuusohjelma 100 hyvää Suomesta poiki monipuolisia ideoita ja ehdotuksia. Ohjelmassa valitaan sata Suomi 100 -tuotetta tai -palvelua juhlistamaan satavuotiasta Suomea.

Lue lisää

 

9.2.2017 Work Up! -seminaarissa monikulttuurisuus näyttäytyi voimavarana

Suomalaisen työelämän inklusiivisuus ja monikulttuurisuuden lisäarvo liiketoiminnalle olivat neljännen Work Up! -seminaarin teemoja tiistaina 31. tammikuuta Vanhalla Ylioppilastalolla.

Lue lisää

 

9.2.2017 Viimeinen hakuviikko käynnistyy - hae työelämäpalkintoa 15.2. mennessä!

Löytyykö työpaikaltasi TAHDONVOIMAA työelämän kehittämiseen? Työelämäpalkinto myönnetään työpaikoille, joiden toimintatavat edistävät esimerkiksi elinikäistä oppimista, osaamisen kehittymistä ja jaksamista ja siten pitkiä työuria osana tuloksellista toimintaa. Kyse voi olla toimintatavasta, hyvästä käytännöstä tai sosiaalisesta innovaatiosta, jonka työyhteisö on saanut toimimaan käytännössä.

Lue lisää

 

30.1.2017 Made by Finland -kampanja kysyy: Mistä voimme olla erityisen ylpeitä?

Kun Suomi täyttää 100 vuotta, on aika juhlia myös suomalaista työtä. Työelämä 2020 -hanke on mukana Made by Finland -kampanjassa, jossa nostetaan esiin suomalaisen työn onnistumistarinoita ja kutsutaan kaikki suomalaiset pohtimaan, miten suomalainen työ menestyy myös seuraavat sata vuotta.

Lue lisää

 

30.1.2017 Osatyökykyisille tie työelämään

Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) -kärkihankkeen tavoitteena on, että osatyökykyiset ihmiset jatkavat työelämässä tai työllistyvät avoimille työmarkkinoille.

Lue lisää

 

27.1.2017 Vivahteita kehittämistyön tunnelmista

Metanoia Instituutin, Nuorten Ystävät ry:n ja Työelämä 2020 -hankkeen yhteinen työelämän kehittäjille suunnattu Listening Post Oulu 2017 -seminaari pidettiin maanantaina 23. tammikuuta. Seminaarin tavoitteena oli kuulla kanssaihmisten kokemuksia työelämän kehittämisestä ja jakaa omia ajatuksia ja havaintoja.

Lue lisää

 

16.1.2017 Työelämä 2020 -hankkeen verkkosivut, tunnus ja ilme uudistuivat

Työelämä 2020 -hanke on ottanut käyttöön uuden visuaalisen ilmeen ja uudistanut verkkosivunsa.

Lue lisää

 

17.1.2017 Eurosta viis -kampanja kannustaa työpaikkoja kehittämispolulle

Suomi menettää joka vuosi noin 24 miljardia euroa työpanoksen menettämisen seurauksena ja työikäisten terveydenhoitomenoina (sosiaali- ja terveysministeriö: Menetetyn työpanoksen kustannus). Työpanoksen menettämisen kustannukset haittaavat yhä enemmän kansantalouden orastavaa tervehtymistä.

Lue lisää

 

12.1.2017 Brändiryhmä esittää: hyvästä työelämästä kilpailutekijä Suomelle

Suomen työelämä on monessa asiassa maailman kärkeä. Työelämän brändiryhmä esittää raportissaan, että hyvästä työelämästä tehdään Suomelle kilpailutekijä, joka houkuttelee maahamme ulkomaisia investointeja ja osaajia sekä edistää yritystemme vientiä.

Lue lisää

 

9.1.2017 Kerro tarinasi ja jaa hyvät opit muille - hae tai vinkkaa työelämäpalkinnosta

Onko sinun työpaikallasi hyvä työskennellä? Ratkotteko ongelmat rakentavassa hengessä? Kehitättekö työtä yhdessä? Mikä on salaisuutenne yhteiselle onnistumiselle? Löytyykö työpaikaltasi TAHDONVOIMAA työhyvinvoinnin puolesta? Jaa kokemuksesi!

Lue lisää

 

12.12.2016 Sitra, Ilmarinen ja HENRY ry kutsuvat 50 työpaikkaa mukaan uudistumaan

Työkalut voivat olla jo jossakin käytössä tai vasta ideatasolla ja ne voivat liittyä esimeriksi uusiin tapoihin käydä kehityskeskusteluita, työtehtävien -ja roolien kiertoon tai siihen, luopuuko organisaatio vaikkapa tehtävänkuvista kokonaan. Työpaikoille projekti on ilmainen ja syntyneet työkalut tulevat jakoon kaikkien saataville.

Lue lisää

 

7.12.2016 Vuoden 2016 parhaat suomalaisinnovaatiot valittu, voittajien joukossa mm. nyhtökaura ja koulu palveluna -kokeilu

Gold & Green Foodsin nyhtökaura ja Espoon kaupungin koulu palveluna -kokeilu ovat esimerkkejä vuoden 2016 parhaista suomalaisinnovaatioista. Suomen Laatuyhdistys ry:n vuotuisessa palkintoseremoniassa tunnustusta saivat maan parhaiksi arvioidut palvelu- ja tuoteinnovaatiot sekä toimintansa kehittämisessä parhaiten menestyneet organisaatiot.

Lue lisää

 

2.12.2016 Konsultoivan työotteen äärellä Työelämä 2020 -verkostotapaamisessa

”Työelämän kiihtyvä tahti tuottaa tilanteita, joissa ratkaisua edistetään parhaiten hidastamalla!” Näin kiteyttivät konsultoivan työotteen tilausta työelämässä Metanoia instituutin kouluttajat, organisaatiokonsultti FINOD, työnohjaaja Marianne Tensing ja organisaatioanalyytikko, psykologi Risto Puutio.

Lue lisää


30.11.2016 Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen 10.5.2017

Viime keväinen ensimmäinen Unelmien liikuntapäivä onnistui upeasti! Teimme yhdessä liikunnan pop up -ilmiön yli 2 000 tapahtumalla ja yli 200 000 osallistujalla ympäri Suomen. Mukana oli myös paljon työpaikkoja. Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen 10.5.2017. Tehdään yhdessä ensi kevään tapahtumasta vieläkin upeampi!

Lue lisää

 

Work Up! -tilaisuudesta uusia näkökulmia alustatalouden työhön

Alustatalous ja joukkoistettu työ leviävät nopeasti. Ilmiöstä on kuitenkin vasta vähän luotettavaa tutkimustietoa. Työelämä 2020 -hankkeen Helsingissä 8.11.2016 järjestämässä seminaarissa keskusteltiin, mitä ilmiöstä toistaiseksi tiedetään, kuinka työ ja työelämä ovat muuttumassa, millaisia laajempia yhteiskunnallisia on odotettavissa ja mitä Suomessa tulisi tehdä.

Lue lisää


1.11.2016 Oletko jo kokeillut yhteisöllistä työtilaa?

Yhteisölliset työtilat eli coworking-tilat saivat alkunsa San Franciscossa kymmenisen vuotta sitten. Idea on rantautunut myös Suomeen, ja viimeisen viiden vuoden aikana yhteisöllisten työtilojen määrä on lisääntynyt selvästi.

Lue lisää


31.10.2016 Portaissa askelia terveyteen

Portaiden käyttäminen hissin sijaan on erinomaista taukoliikuntaa esimerkiksi työpäivän aikana. Ensi viikolla 7.–13. marraskuuta vietetään valtakunnallisia Porraspäiviä. Työyhteisöille suunnatun kampanjan tavoitteena on herätellä pieniin, jokapäiväisiin valintoihin oman terveyden edistämiseksi.

Lue lisää


25.10.2016 Yhteisöllinen työtila on yhä useamman yrittäjän ja itsensä työllistäjän valinta

Yhteisölliset työtilat on kasvava ilmiö Suomessa ja maailmalla. Ilmiössä on kyse siitä, että eri alojen ammattilaiset muokkaavat ja rakentavat itselleen sopivia työtiloja ja yhteisöjä. Suurin osa tiloissa työskentelevistä on itsensä työllistäjiä tai pienten yritysten työntekijöitä.

Lue lisää

 

2.9.2016 Asiakaskokemus on koko organisaation asia

Hippocampus Networks ja Työelämä 2020 -hanke järjestivät yhteistyössä 1.9.2016 iltapäiväseminaarin, jossa keskusteltiin asiakaskeskeisyyden merkityksestä suomalaisessa työelämässä. Keskustelua siivittivät asiantuntijoiden pitämät puheenvuorot, joissa aihetta tarkasteltiin eri näkökulmista.

Lue lisää

 

18.8.2016 Paljon puhetta ruuasta - MTK:n verkostotapaaminen

Suomalainen ruokakeskustelu pyörii lähinnä ruuan hinnan ympärillä, mutta samaan aikaan kuluttajat arvostavat kotimaista ruokaa sen turvallisuuden ja terveellisyyden takia. Suomalaisten maataloustuottajien ja heidän etujärjestönsä MTK:n haasteena onkin saada keskiöön kotimaisen ruuan laatu, turvallisuus ja kestävät tuotantotavat. Muun muassa näistä asioista keskusteltiin Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n organisoimassa syyskauden ensimmäisessä Työelämä 2020 –verkostotapaamisessa torstaina 18.8.

Lue lisää

 

12.7.2016 Työelämä 2020 SuomiAreenalla: Virheet ovat esionnistumisia

Työkulttuurin muutos ja työelämän myytit olivat tapetilla Työelämä 2020 -hankkeen ja Tekesin yhteisessä SuomiAreena-keskustelussa.

Lue lisää

 

11.7.2016 Suomalainen työelämä kannustaa kokeilevaan kulttuuriin – ideoinnin palkitsemisessa vielä parannettavaa

Suurin osa suomalaisista kokee, että työnantaja suhtautuu myönteisesti uusien työskentelytapojen kokeilemiseen. Ideoinnista ja yrittämisestä palkitsemista kaivataan kuitenkin nykyistä enemmän, kuten myös ideoiden keräämistä sekä niiden toteuttamista.

Lue lisää

 

29.6.2016 Ponnistelu naisten ja miesten palkkaeron kuromiseksi jatkuu

Naisten ja miesten asemassa on eroja, työelämässä ero näkyy erityisesti palkkauksessa. Naisten koulutustason nousu ei ole toivotulla tavalla pienentänyt sukupuolten palkkaeroa. Edellisellä samapalkkaisuusohjelman kaudella naisten ja miesten keskimääräinen palkkaero kaventui vajaaseen 17 prosenttiin koko työmarkkinoilla. Työ on kesken.

Lue lisää

 

20.6.2016 Finanssiala keräsi ja jakoi keskenään työkäytäntöjä – sai kopioida!

Finanssiala on kerännyt hyviä työkäytäntöjä, joilla parannetaan alan tuottavuutta ja työntekijöiden viihtyvyyttä. Käytännöt tunnistettiin ja kehitettiin yhteistyössä työnantajien ja työntekijöiden kesken. Työkäytännöt koottiin yhteen ja annettiin historiallisesti muille yhtiöille hyödynnettäväksi. Millaisia ne ovat?

Lue lisää

 

15.6.2016 Joukkoistuuko työ Suomessa ja mitä siitä seuraa?

Teknologinen kehitys muuttaa työtä vauhdilla. Digitaaliset alustat tarjoavat uusia mahdollisuuksia jakaa työtä ja tehdä työtarjouksia ihmisille, jotka eivät ole perinteisessä työsuhteessa teettäjään.

Lue lisää


7.6.2016 Uusi kampanja työyhteisöjen työkyvyn tukemiseksi

Uusi valtakunnallinen Matka hyvään kuntoon -kampanja kannustaa kaikkia työyhteisöjä ja työikäisiä liikkumaan, arkiaktiivisuuteen ja terveellisiin ruokailutottumuksiin ja siten ylläpitämään omaa työkykyään. Kampanjan kärkenä Suomea kiertää rekkakiertue, joka vierailee syksyllä 2016 ja keväällä 2017 kaikissa maakunnissa. Kampanjan toteuttaa Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma yhteistyökumppaneineen.

Lue lisää

 

2.6.2016 Kehittämispolku-testi auttaa työpaikkoja kehittämään toimintaansa

Kehittämispolku-testi on maksuton itsearviointityökalu työpaikkojen käyttöön. Testistä työpaikka saa arvion oman kehittämisen nykytilasta ja ohjauksen eteenpäin työpaikan itselleen asettamien kehittämistavoitteiden mukaisesti. Menestykseen ei ole olemassa yhtä reittiä vaan jokaisen työpaikan on löydettävä oma polkunsa.

Lue lisää

 

25.5.2016 Kesätyöntekijöiden perehdytys on prosessi, jossa voittavat kaikki - näin onnistut

On kaikkien etu, että kesätyöntekijät perehdytetään huolellisesti. Kun työntekijät osaavat työnsä, työn laatu paranee ja tapaturmat vähenevät. Myös laki velvoittaa työnantajaa takaamaan terveellisen ja turvallisen työympäristön.

Lue lisää

 

Menestys syntyy määrätietoisesta kehittämisestä ja tinkimättömästä asenteesta

Tulevaisuuden kaupunkirakentaminen vaatii tekijöiltään vastuullisuutta, innostusta tekemiseen, rohkeutta kehittää, tuloksellisuutta ja avointa yhteistyötä.

Lue lisää

 

Yrittäjien ja pientyöpaikkojen työhyvinvointi kehittyy vertaisryhmissä

Työterveyslaitos on kehittänyt yrittäjien ja pientyöpaikkojen työntekijöiden tueksi uuden Sytyttäjä-työpajamallin, jonka avulla he voivat pohtia ja kehittää työkykyyn vaikuttavia tekijöitä yhdessä vertaisten kanssa. Menetelmä on käytännöllinen työkalu muun muassa työterveyshuollolle ja yrittäjäyhdistyksille sekä yritysneuvonnalle, mutta se soveltuu myös muille aloille.

Lue lisää

 

20.5.2016 Joukkoistetun työn ilmiötä kartoitettiin seminaarissa

Teknologinen kehitys muuttaa työtä kovalla vauhdilla. Digitaaliset alustat tarjoavat uusia mahdollisuuksia jakaa työtä ja työtarjouksia ihmisille, jotka eivät ole perinteisessä työsuhteessa työn teettäjään. Joukkoistettu työn teettämisen tapa voi olla uhka monelle perinteiselle yritykselle ja niiden työntekijöille. Toisaalta näin voi myös syntyä uusia kasvuyrityksiä, uusia työpaikkoja ja uudenlaista työkulttuuria.

Lue lisää

 

Uusi Work Up! -tapahtumasarja alkaa tänään!

Torstaina 19.5. järjestettävä Vaeltavat ammattilaiset -seminaari on ensimmäinen osa Työelämä 2020 -hankkeen järjestämien Work Up! -tapahtumien sarjaa. Work Up! on foorumi, jossa keskustellaan uusista tavoista tehdä ja teettää työtä. Tapahtumaa on mahdollista seurata myös verkkolähetyksenä.

Lue lisää

 

Työhyvinvointi työn alle teknologiateollisuudessa

Työkaari kantaa -hankkeen pilottiyritykset ovat lähteneet vauhdilla kehittämään työhyvinvointia. Hankkeessa haetaan kehitystä kaikenikäisten johtamisessa ja positiivisia muutoksia henkilöstön kokemassa työhyvinvoinnissa.

Lue lisää


Miltä näyttävät työelämän uudet käytännöt kuvina?

Finanssialalla on viimeksi kuluneen vuoden aikana otettu käyttöön uusia käytäntöjä, jotka parantavat työhyvinvointia ja tuottavuutta. Yritykset jakavat nyt poikkeuksellisella tavalla toisilleen tietoa omista hyvistä käytännöistään. Niistä on koostettu kaikille saatavilla oleva kuvakavalkadi ja esite.

Lue lisää

 

27.4.2016 Kuntoutussäätiö: Living Lab -mallilla lähemmäksi asiakasta

Työelämä 2020 -hankkeen ja Kuntoutussäätiön yhteisen verkostotapaamisen 20.4. avasi Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen. Hän esitteli Kuntoutussäätiön uutta strategiaa ja Living Lab -toimintaa. Verkostotapaamisessa oli läsnä verkostomme jäseniä mm. yrittäjäjärjestöistä ja muista sidosryhmistä.

Lue lisää

 

25.4.2016 Liiku ja liikuta 10.5 ihan pop up!

Kaikenlaisen liikunnan kokeilupäivänä 10.5 annetaan ilon pulputa. Unelmien liikuntapäivän aikana kaikkialla Suomessa järjestetään tuhansia liikuntatempauksia ja tapahtumia. Jokainen voi itse tehdä osallistumisestaan sellaisen kuin haluaa. Tapahtuma voi olla kaikkea kulttuurikävelystä triathloniin.

Lue lisää

 

Eri-ikäisten työntekijöiden vahvuudet kannattaa hyödyntää

Erilaisten ja eri-ikäisten työntekijöiden vahvuuksien hyödyntäminen lisää työhyvinvointia sekä työn tuottavuutta ja kilpailukykyä. Terveellinen työ - Elämän eri vaiheissa -kampanjassa jaetaan hyviä käytäntöjä moninaisuuden arvostamiseen ja johtamiseen.

Lue lisää


Kerro, mikä työpaikallasi toimii – ja voita

Tepsivät teot työelämään -tietopankkiin kootaan hyviä käytäntöjä työpaikoilta. Jaa hyvät kokemuksesi, niin osallistut kilpailuun ja voit voittaa työpaikallesi valmennuksen valitsemastasi aiheesta.

Lue lisää

 

Henkilöstöteko 2015 kilpailun voittaja: Fonectan Pojopörssi

Fonectan Pojopörssi-hanke on voittanut Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry:n ja Ilmarisen Henkilöstöteko-kilpailun. Pojopörssi on 24/7/365 toimivan 020202-puhelinpalvelun henkilöstölle kehitetty innovatiivinen ja pelillinen palkitsemisjärjestelmä.

Lue lisää

 

Kymmenen intohimoisinta yritystä valittu

Lauantai-illan huumaa koettiin OP Vallilan tiloissa 16.4. kun 140 juhlavierasta kokoontui jännittämään, mitkä kymmenen yritystä oli valittu Intohimoinen yritys top 10 -listalle. Voittajayritysten tarinoiden kirjo oli mieliinpainuva. Ilon ja liikutuksen kyyneliä nähtiin sekä lavalla että myös yleisön joukossa.

Lue lisää

 

Terveysliikuntahankkeita ja liikunnan olosuhteiden edistäjä palkittiin

Valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma palkitsi tänä vuonna Kajaanin ammattikorkeakoulun Liiku Myötätuulta Elämään -hankkeen, Kosken Dynamon Kerran sohvalta nostetut -hankkeen ja Kuopion kaupungin Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen Menox – liikuntaneuvontaa Kuopioon -hankkeen terveysliikunnan edistämiseksi tehdystä esimerkillisestä työstä.

Lue lisää

 

Suomen työelämäbrändissä markkinoidaan suomalaisen työelämän vahvuuksia

– On kilpailukyvyn kannalta hyödyllistä ja tärkeää pohtia suomalaisen työelämän vahvuuksia, totesivat Työelämä 2020 neuvottelukunnan jäsenet maanantaina pidetyssä kokouksessa.

Lue lisää

 

Valtakunnallinen ESR-haku ”Tuottavaa ja tuloksellista työelämää yhteistyöllä” avattu

Hämeen ELY-keskus on avannut ideahaun valtakunnallisen ESR-haun toimenpidekokonaisuudesta Tuottavaa ja tuloksellista työelämää yhteistyöllä. Ideahaun aikana 1.4.–29.4.2016 hakijat voivat toimittaa tavallista hakemusta suppeamman hankkeen aiesuunnitelman idealomakkeella.

Lue lisää

 

STTK haastaa työpaikat parantamaan työhyvinvointia: Suomi säästäisi miljardeja

Sosiaali- ja terveysministeriö on laatinut arvion menetetyn työpanoksen aiheuttamista vähimmäiskustannuksista työpaikoille ja yhteiskunnalle. Kustannukset ovat arviolta 2 miljardia euroa kuukaudessa eli 24 miljardia euroa vuodessa. Työterveyslaitos taas on arvioinut, että yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa jopa kuusi euroa takaisin.

Lue lisää

 

18.3.2016 Hämeenmaa: "Työhyvinvoinnilla tulosta ja tuloksella työhyvinvointia"

Osuuskauppa Hämeenmaassa panostetaan henkilöstöön usein eri tavoin. Sekä yritys että henkilöstö ovat hyötyneet työnkierrosta ja muista työkykyä tukevista toimista. Tulokset ovat osoittaneet panostuksien vaikuttaneen myös työn tuottavuuteen.

Lue lisää

 

Nopeisiin muutoksiin kokeilujen kautta

PELURI-hankkeessa autetaan organisaatioita uudistamaan toimintaansa uudenlaisten työskentelytapojen avulla. Esimerkiksi lisäämällä kokeiluja asiakasrajapinnassa voidaan ideat saattaa nopeasti käytäntöön.

Lue lisää

 

Uusi tietopankki kokoaa yhteen hyviä käytäntöjä työelämästä

TEPSIvät teot työelämään -tietopankki on kanava työelämän hyvien käytäntöjen levittämiseen. Tietopankkiin kootuista vinkeistä voi saada uusia ideoita oman työpaikan toimintaan toimialasta riippumatta.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat