mitätöissä_fb

Mitä töissä? -kampanja raotti lappilaista työarkea

Lappilaista työelämää kehittävä Työelämä 2020 -alueverkosto kokosi keväällä #mitätöissä -kampanjalla tarinoita työn arjesta tämän päivän Lapissa. Lyhyen kampanja-ajan aikana saatiin upeita kertomuksia tämän päivän työelämästä.

Tarinoista kävi hyvin ilmi, että lappilaiset tekevät työtään suurella sydämellä ihmiseltä ihmiselle, rouheaa huumoria unohtamatta. Modernit työvälineet ovat yhä useammalle arkipäivää työssä, mikä helpottaa kanssakäymistä, kaventaa välimatkoja ja lisää työturvallisuutta.

Lappilaiset ovat innostuneita omasta työstään, ja tärkeässä roolissa ovat ihmiset, joiden kanssa työtä tehdään. Monilla työ ja vapaa-aika lomittuvat ja kiinteä luontosuhde on myös osa työtä. Työssä saatetaan usein olla luonnonolosuhteiden armoilla, mutta puhdas, kaunis luonto on myös se, josta ammennetaan elämyksiä, työtä ja toimeentuloa.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun tarinoita työpäivien arjesta on kerätty tällä tavoin. Kampanjan tarinat on julkaistu Työelämä 2020 -hankkeen verkkosivuilla ja nyt ne on koottu julkaisuksi, jossa on aiemmin julkaistujen kertomusten lisäksi myös alueverkoston aiemmin keräämiä tarinoita. Julkaisun on toimittanut kampanjaidean "äiti", Lapin yliopiston tutkija Pälvi Rantala.

– Kertomukset ovat hauskoja ja yllättäviä – tätä julkaisua on ollut ilo koota, kertoo Pälvi Rantala Lapin yliopistolta.

Tarinoiden innoittamana teetettiin #Mitätöissä-biisi ja musiikkivideo. Biisi on  lappilaisen räppärin Talonpoika Lallin käsialaa.

– Musiikkivideon kautta haluamme tuoda esiin positiivista yhdessä tekemisen meininkiä mikä meille on ominaista täällä Lapissa. Näillä eväillä olemme menestyneet ja menestymme myös tulevaisuudessa. Ainutlaatuinen, puhdas luonto, joka ympäröi meitä, on meille valtava rikkaus monella tapaa, kuvailee alueverkostovastaava Satu Huikuri Lapin ELY-keskuksesta.

Tarinoita työelämästä tämän päivän Lapissa koottiin ajalla 3.3.–15.5.2017. Tavoitteena oli saada läpileikkaus tämän päivän lappilaisesta työelämästä ja tuoda konkreettisesti esiin työelämää ja sen moninaisuutta. Kampanjan toteutti Lapin työelämää kehittävä Työelämä 2020 -hankkeen Lapin alueverkosto.

Lue lisää:
•         musiikkivideo: #Mitätöissä (youtube.com)
•         julkaisu: Mitä töissä tänään (doria.fi)ELY_MbF