Luottamus on työelämän tärkeintä pääomaa

Työelämä 2020 -hanke keskittyy tänä vuonna herättämään keskustelua luottamuksesta. Väitämme, että luottamus on työelämän tärkeintä pääomaa ja että vain luottamuksen varaan voidaan rakentaa menestyvää yrityskulttuuria.

Luottamuksella on suora yhteys työyhteisön tuottavuuteen, innovatiivisuuteen, kilpailukykyyn ja tulokseen. Jos saamme suomalaiseen kulttuuriin kuuluvan luottamuspääoman hyödynnettyä täysimittaisesti myös työpaikoilla, olemme vahvoilla kansainvälisessä kilpailussa.

Luottamuspääoma-sivuille kokoamme kaiken, mitä sinun tulee tietää Työelämä 2020 -hankkeen luottamusvuodesta. Alla olevasta luottamusohjelmasta näet, millä toimilla edistämme luottamusta suomalaisessa työelämässä tämän vuoden aikana. Myös verkostossa mukana olevat työelämätoimijat tulevat vuoden aikana laatimaan omat luottamusohjelmansa.

Sosiaalisessa mediassa viestimme aihetunnisteella #luottamuspääoma.


luottamusohjelmaBlogit

15.5.2018 9.04Uudistuminen vaatii luottamuspääomaa

Olemme juuri juhlistaneet Kyösti Kallion kuuluisaa sovinnonpuhetta. Sata vuotta on kulunut tuosta, siinä ajassa rohkeasta puheesta ja kuulijoiden näkökulmasta yllättävän sisältöisestä puheesta. On huomattava, että Kallio puhui omilleen. He eivät osanneet odottaa juuri Helsingistä kotiin palanneelta ja henkensä puolesta piileskelleeltä ministeriltä niin sovittelevaa puhetta. Kallio kuitenkin laski sen varaan, että hänellä on vahva luottamuspääoma kannattajiensa keskuudessa. Tätä pääomaa hän halusi nyt hyödyntää koko Isänmaan paremman tulevaisuuden hyväksi.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

3.5.2018 13.44Luottamusta ilman vakuuksia

Sujuva kanssakäyminen ihmisten välillä on hienosyinen yhdistelmä rehellisyyttä ja tarkoituksenmukaista valehtelua tai osatotuuksia, sekä läpinäkyvyyttä ja salassapitoa. Liika aitous ja rehellisyys tekevät elämästä toisten kanssa mahdotonta, mutta silti kaiken yhteisöllisen elämän ytimessä täytyy aina olla luottamus. 

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

18.4.2018 16.44Luottamukselle pitää antaa mahdollisuus

Professori Kirsimarja Blomqvist kirjoitti Työelämä2020 –blogissa (3.4.2018), että meillä suomalaisilla on hyvä mahdollisuus rakentaa luottamuksesta kansallinen kilpailuetu. Luottamuspääoma on meille vahvuus, mutta sen on myös uudistuttava, hän totesi.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Uutiset

11.5.2018 Työlinjalla-podcastin kolmas jakso: miten jaksamme töissä tänään ja tulevaisuudessa

Kertooko työuupumus enemmän yksilöstä vai organisaation työkulttuurista? Kenen täytyy puuttua, kun työtehtäviä täytyy vähentää? Mitkä ovat työuupumuksen merkkejä ja kuinka varhaisessa vaiheessa esimies voi esittää huolensa työntekijän jaksamisesta?

Lue lisää

 

4.5.2018 Työlinjalla -podcastin toisessa jaksossa pohditaan, miten organisaatiokulttuuri käännetään ehkäisemään epäasiallista käytöstä

Pitäisikö ilmoitus epäasiallisesta käytöksestä tehdä omalla nimellä vai nimettömänä? Mitä roolia julkisuus näyttelee työyhteisöjen ongelmien ratkaisuissa? Miten voitaisiin ennakkoon tunnistaa riskitilanteet, jotka voivat johtaa konfliktitilanteisiin?

Lue lisää

 

27.4.2018 Työlinjalla Pekka Sauri: Uusi podcast-sarja työelämästä ja työn murroksesta

Työ- ja elinkeinoministeriön koordinoima Työelämä 2020 -hanke ja Henkilöstöjohdon ryhmä -Henry ry ovat aloittaneet uuden työelämää ja työn murrosta käsittelevän podcast-sarjan. Sarjaa juontaa Helsingin yliopiston työelämäprofessori Pekka Sauri, jonka suomalaiset muistavat Yölinja-ohjelmasta.

Lue lisää