Luottamus on työelämän tärkeintä pääomaa

Työelämä 2020 -hanke keskittyy tänä vuonna herättämään keskustelua luottamuksesta. Väitämme, että luottamus on työelämän tärkeintä pääomaa ja että vain luottamuksen varaan voidaan rakentaa menestyvää yrityskulttuuria.

Luottamuksella on suora yhteys työyhteisön tuottavuuteen, innovatiivisuuteen, kilpailukykyyn ja tulokseen. Jos saamme suomalaiseen kulttuuriin kuuluvan luottamuspääoman hyödynnettyä täysimittaisesti myös työpaikoilla, olemme vahvoilla kansainvälisessä kilpailussa.

Luottamuspääoma-sivuille kokoamme kaiken, mitä sinun tulee tietää Työelämä 2020 -hankkeen luottamusvuodesta. Alla olevasta luottamusohjelmasta näet, millä toimilla edistämme luottamusta suomalaisessa työelämässä tämän vuoden aikana. Myös verkostossa mukana olevat työelämätoimijat tulevat vuoden aikana laatimaan omat luottamusohjelmansa.

Sosiaalisessa mediassa viestimme aihetunnisteella #luottamuspääoma.


luottamusohjelmaBlogit

12.10.2018 14.10Luottamusta voi ja kannattaa parantaa - jokaisen

Moni organisaatio kärsii huonon luottamuksen aiheuttamista vaikutuksista. Asiat etenevät hitaasti ja välttämätön uudistuminen viivästyy, ilmapiiri on huono ja organisaation toimintakyky heikkoa. Henkilöstön henkinen ja taidollinen potentiaali on vajaakäytöllä.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

18.9.2018 12.16Luottamuksen korjaaminen YT-neuvottelujen ja henkilöstövähennysten jälkeen

Työelämän myllerryksiin, jatkuviin muutoksiin ja haasteelliseen taloudelliseen ilmapiiriin ovat Suomalaisetkin organisaatiot joutuneet tottumaan ja reagoimaan jo hyvän aikaa. Organisaatioiden YT-neuvottelut ja henkilöstövähennykset ovat muodostuneet yleisiksi uutisiksi ja joissakin organisaatioissa YT-neuvottelukierteille ei tunnu loppua näkyvän.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

24.5.2018 7.57Mitä työpaikat voisivat oppia luottamuksesta työeläkejärjestelmältä?

Työeläkejärjestelmälle kvartaali on 25 vuotta. Tuossa ajassa luottamus ehtii olla koetuksella jo useampaan kertaan, ennen kuin tuloksia on nähtävillä. Järjestelmän kestävyyttä tarkastellaan sadan vuoden perspektiivillä, jolloin hyväkään lainsäädäntö ei pysty siihen, mitä luottamus parhaimmillaan antaa järjestelmän toimivuuden hyväksi. 

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Uutiset

13.7.2018 Kysely: Kokemus lisää luottamusta ulkomaalaistaustaisiin työntekijöihin

Kolme viidestä suomalaisesta luottaa ulkomaalaistaustaisiin ihmisiin työntekijöinä yhtä paljon kuin suomalaistaustaisiin. Eniten luottavat he, joilla on kokemusta yhteistyöstä.

Lue lisää

 

6.7.2018 Kysely: Suomalaiset luottavat toisiinsa työpaikoilla – lähes kolmannes tekisi mielellään töitä robotin kanssa

Neljä viidestä suomalaisesta tuntee luottamusta työpaikkaansa ja sen ihmisiä kohtaan. Esimiehet luottavat laajasti alaisiinsa ja työntekijät toisiinsa, mutta yli kolmannes kokee esimiehen pimittävän heiltä tietoa. Työpaikkojensa puolesta pelkäävät eniten alle kolmekymppiset, mutta miltei kolmannes suomalaisista työskentelisi mielellään robotin kanssa.

Lue lisää

 

15.6.2018 Työlinjalla –podcastin päätösjaksossa puhutaan itseohjautuvuudesta. Saako vain johtaja keksiä hyviä ideoita?

Mitä itseohjautuvuus vaatii työyhteisöltä? Miten se vaikuttaa asiakastyytyväisyyteen? Mitä tiimi odottaa johtajalta ja millaisiin kulttuurieroihin itseohjautuvuuden suhteen voi törmätä? Entä jos kaikki ohjautuvatkin eri suuntiin ja miten esimies uskaltaa sallia työntekijöiden tehdä virheitä?

Lue lisää