Nimetön suunn.malli

Luottamus on työelämän tärkeintä pääomaa

Työelämä 2020 -hanke keskittyy tänä vuonna herättämään keskustelua luottamuksesta. Väitämme, että luottamus on työelämän tärkeintä pääomaa ja että vain luottamuksen varaan voidaan rakentaa menestyvää yrityskulttuuria.

Luottamuksella on suora yhteys työyhteisön tuottavuuteen, innovatiivisuuteen, kilpailukykyyn ja tulokseen. Jos saamme suomalaiseen kulttuuriin kuuluvan luottamuspääoman hyödynnettyä täysimittaisesti myös työpaikoilla, olemme vahvoilla kansainvälisessä kilpailussa.

Luottamuspääoma-sivuille kokoamme kaiken, mitä sinun tulee tietää Työelämä 2020 -hankkeen luottamusvuodesta. Alla olevasta luottamusohjelmasta näet, millä toimilla edistämme luottamusta suomalaisessa työelämässä tämän vuoden aikana. Myös verkostossa mukana olevat työelämätoimijat tulevat vuoden aikana laatimaan omat luottamusohjelmansa.

Sosiaalisessa mediassa viestimme aihetunnisteella #luottamuspääoma.


luottamusohjelmaBlogit

3.4.2018 10.19Suomalainen luottamuspääoma 2.0

Meillä on onni asua maassa, missä lähtökohtaisesti luotetaan ihmisiin ja instituutioihin.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

5.3.2018 12.30Vahva luottamus taklaa vanhan maailman puheen

Huomaat muutoksen paikan elämässäsi, tiedät ja tunnet uudistamisen tarpeen ja hyödyn. Otat askeleita kohti uutta, kokeilet, tulee hetkittäisiä onnistumisia - ja törmäyksiä uuden ja vanhan kesken. Homma hidastuu, paluu menneeseen houkuttaa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

27.2.2018 14.10Mitä työpaikat voisivat oppia partiolta luottamuksesta?

Partiotoiminnan ytimessä on luottamus siihen, että jokaiselle on löydettävissä tehtävä, jossa hän voi edistää yhteistä hyvää. Tämä vaatii vahvaa molemminpuolista luottamusta pestaajan ja pestatun välillä. Samanlaisen luottamussuhteen rakentaminen työelämässä esimiehen ja alaisen välille luo vahvan pohjan tulokselliselle työnteolle.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Uutiset

14.2.2018 Työelämä 2020 -verkoston vuosi potkaistiin käytiin

Työelämä 2020 -verkoston työelämätoimijat kokoontuivat eilen Kick Off -tilaisuuteen, jossa käytiin läpi hankkeen suuntaviivoja tulevalle vuodelle ja kuultiin verkostoon kuuluvien organisaatioiden tämän vuoden kärkiviesteistä.

Lue lisää

 

8.2.2018 Työolobarometri 2017: Sähköiset työvälineet, some ja etätyöt yleistyvät edelleen

Työolobarometrin ennakkotiedot kertovat, että palkansaajien kokemukset työelämästä olivat vuonna 2017 monilta osin viime vuosia myönteisempiä. Työllisyyden ja oman työpaikan taloudellisen tilanteen odotetaan menevän entistä parempaan suuntaan.

Lue lisää