Verkosto-blogit

Työelämä 2020 -verkoston blogeissa ääneen pääsevät työelämätoimijat ja alueverkostot. Blogeissa käsitellään niin luottamusta kuin työelämän kehittämistä yleisellä tasolla. Verkoston työelämätoimijoista voit lukea lisää täältä.  


18.10.2018 9.37Kaiken takana on luottamus!

Otsikko lupaa paljon ja luotan siihen, että jokainen, joka osallistuu Pohjois-Karjalan Työelämä 2020 -alueverkoston seminaariin Joensuussa 30.10.2018 saa lupaukselle vastinetta.  

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

5.6.2018 7.47Verkostoissa löytyy luottamus – silloinkin kun työelämässä tärisee

Työelämä muuttaa muotoaan maailman muuttuessa ja organisaatiot järjestelevät uudelleen rakennettaan ja toimintaansa pärjätäkseen kilpailussa. Luottamusta työpaikan pysyvyyteen, yrittäjällä asiakkaiden löytymiseen tai opiskelijalla työelämään pääsemiseen ei ole helppo synnyttää eikä ylläpitää. Nopeasti muuttuva työelämä vaatiikin meiltä aiempaa enemmän joustavuutta. Työelämässä, kuten elämässä yleensä, pitää voida myös luottaa johonkin. 

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

7.5.2018 9.03Kosteus hallintaan – luottamuksella rakentaen!

Itseluottamus ohjaa ammatillisia arvojärjestyksiä eli työn prioriteetteja. Hommista, joissa itsellä on hatara osaaminen, tulee siksi usein vähemmän tärkeitä ja arvokkaita. Miksipä tuollaisiin aikaansa kuluttamaan!

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

28.3.2018 8.00Vaatiiko työyhteisösi luottamusrakenne remontin vai riittääkö stailaus?

Työyhteisössäni on liuta innostuneita ja tavoitteellisesti työtään tekeviä asiantuntijakoordinaattoreita. Työyhteisömme työntekijät postaavat säännöllisesti Twitteriin ja Facebookiin työnsä yhteyteen #parastyöpaikkaikinä. Koska kaikki toimii myös omasta näkökulmastani hyvin ja tuloksellisesti, jäin pohtimaan jääkö minulta esimiehenä jotain huomaamatta, joten päätin selvittää asiaa tarkemmin.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

23.3.2018 10.56Luottamuksen rakentaminen on keskeistä kehittämistyössä tulosten saavuttamiseksi

Organisaatioiden kehittämisprojekteissa on ensiarvoisen tärkeätä tutkitusti johdon sitoutuminen ja vetovastuun kantaminen, luottamuksen rakentaminen työyhteisön sisällä ja tulevaisuuden uskon luominen. Tämän lisäksi kehitystoimintaan osallistuvien sitouttaminen osallistavalla toimintamallilla jo alusta alkaen kehitystoiminpiteitä suunniteltaessa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

5.3.2018 12.30Vahva luottamus taklaa vanhan maailman puheen

Huomaat muutoksen paikan elämässäsi, tiedät ja tunnet uudistamisen tarpeen ja hyödyn. Otat askeleita kohti uutta, kokeilet, tulee hetkittäisiä onnistumisia - ja törmäyksiä uuden ja vanhan kesken. Homma hidastuu, paluu menneeseen houkuttaa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

7.2.2018 15.34Luottamus työyhteisön arjessa

Olen viime aikoina pohtinut paljon luottamusta - sen rakentamista ja toisaalta sen haurautta - monessakin yhteydessä. Luottamus kietoutuu niin työpaikan arkeen, vapaa-aikaan, perheeseen, ystäviin ja jopa yhteiskuntaan ja sen rakenteisiin sekä järjestelmiin.

Lue lisää | 1 Kommentti

 

5.2.2018 14.25Luottamus on työelämän tärkeintä pääomaa

Työelämä 2020 -hanke keskittyy tänä vuonna herättämään keskustelua luottamuksesta ja synnyttämään uusia ajatuksia ja käytännön ideoita luottamuksen vahvistamiseen suomalaisilla työpaikoilla. Väitämme, että luottamus on työelämän tärkeintä pääomaa ja vain luottamuksen varaan voi rakentaa menestyvää yrityskulttuuria.

Lue lisää | 0 Kommenttia