Suomalainen johtamistapa


Työelämä 2020 -verkostossa haluamme oppia lisää suomalaisesta johtamisesta. Tavoitteenamme on luoda yhteistä ymmärrystä suomalaisen johtamisen ominaispiirteistä ja tulevaisuudesta.

Muutama vuosi sitten Työelämä 2020 -hankkeen ympärillä toimivien työelämäasiantuntijoiden keskuudessa virisi ajatus suomalaisen työelämän brändäämisestä. Todettiin, että suomalaisessa työelämässä on paljon vahvuuksia monien kansainvälisten tutkimusten, tilastojen ja muiden vertailujen valossa. Syntyi kolme työelämäbränditarinaa osaamisesta, yhteistyöstä ja turvallisuudesta.

Nyt tammikuussa 2018 käynnistyneen, suomalaista johtamistapaa selvittävän projektin tarkoituksena on muotoilla johtamisen bränditarina täydentämään työelämäbrändiä.

Projekti huipentuu Suomalaisen johtamisen tila ja tulevaisuus -julkaisuun, joka  julkistetaan 22.5.2018 järjestettävässä Luottamusfoorumissa.  Seuraa projektin etenemistä tämän sivun asiantuntijablogeista ja uutisoinnista.Materiaalit


Tyoelamabrandiraportti_200x284

10askelta_kansi

Työelämäbrändin kehittämisen tarkoituksena on tukea Suomen talouskasvua pitkällä aikavälillä, auttaa Suomea menestymään kansainvälisessä yhteistyössä ja nostaa suomea esimerkiksi ja innoittajaksi muille. (PDF)
Vuonna 2017 kokosimme 10 näkökulmaa uudistuvaan johtamiseen. Tutustu!

Blogit

3.4.2018 10.14Ruotsalainen johtaminen – maailman parastako?

Pohjoismaat ovat maailman kärkeä useissa yhteiskunnan kehittyneisyyttä, taloudellista menestymistä sekä elämän ja työelämän laatua koskevissa kansainvälisissä vertailuissa. Pohjoismaisen erityislaatuisuuden ja ylivoimaisuuden uskotaan pätevän myös johtamiseen.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

21.2.2018 10.43Suomalainen johtaminen on suoraselkäistä ja rehellistä, mutta siitä puuttuu aito dialogisuus

Työelämä 2020 -hankkeessa käännettiin vuoden vaihteessa katse johtamiseen ja johtajuuteen. Halusimme lisätä yhteistä ymmärrystä suomalaisen johtamisen ominaispiirteistä ja pohtia mahdollisuuksia hyödyntää näitä voimakkaammin suomalaisen työelämäbrändin rakentamisessa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

2.2.2018 9.34Suomalainen johtamistapa

Haastattelimme toista kymmentä suomalaista huippujohtajaa heidän johtamiskokemuksistaan sekä näkemyksistään johtamisen tulevaisuudesta.  Olemme myös kutsuneet suomalaisen johtamisen asiantuntijoita niin johtajia, esimiehiä kuin tutkijoitakin työpajaan helmikuussa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Uutiset

5.2.2018 Millaista on suomalainen johtaminen nyt ja tulevaisuudessa?

Suomalainen johtaminen on suoraa, selkeää, rehellistä, ratkaisukeskeistä ja epähierarkista. Siinä muutamia luonnehdintoja suomalaisesta johtamistavasta, joita kuultiin Työelämä 2020 järjestämässä johtamisen työpajassa maanantaina 5.2. kun Paasitorniin kokoontui viitisenkymmentä johtamisen asiantuntijaa keskustelemaan suomalaisen johtamisen ominaispiirteistä ja tulevaisuudesta.

Lue lisää