johtaminen nyt ja tulevaisuus

Suomalaisen johtamisen tila ja tulevaisuus


Mitä on suomalainen johtajuus nyt, ja mihin suuntaan sen pitäisi kehittyä, jotta suomalaiset organisaatiot menestyisivät tulevaisuudessakin? Voisiko yhteinen käsitys suomalaisen johtamisen vahvuuksista ja heikkouksista sekä tulevaisuuden kehittymistarpeista auttaa suomalaista työelämää ja suomalaisia johtajia ottamaan seuraavan edistysaskeleen? Voisiko sitä käyttää houkuttelemaan Suomeen osaajia muualta maailmasta?

Olemme selvittäneet asiaa kevään aikana ja tulokset voit lukea Suomalaisen johtamisen tila ja tulevaisuus -raportista. Aiheesta keskustellaan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #suomalainenjohtaminen.


suomalainen johtaminen_kuvaLue projektin taustoista ja etenemisestä:Blogit

3.4.2018 10.14Ruotsalainen johtaminen – maailman parastako?

Pohjoismaat ovat maailman kärkeä useissa yhteiskunnan kehittyneisyyttä, taloudellista menestymistä sekä elämän ja työelämän laatua koskevissa kansainvälisissä vertailuissa. Pohjoismaisen erityislaatuisuuden ja ylivoimaisuuden uskotaan pätevän myös johtamiseen.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

21.2.2018 10.43Suomalainen johtaminen on suoraselkäistä ja rehellistä, mutta siitä puuttuu aito dialogisuus

Työelämä 2020 -hankkeessa käännettiin vuoden vaihteessa katse johtamiseen ja johtajuuteen. Halusimme lisätä yhteistä ymmärrystä suomalaisen johtamisen ominaispiirteistä ja pohtia mahdollisuuksia hyödyntää näitä voimakkaammin suomalaisen työelämäbrändin rakentamisessa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

2.2.2018 9.34Suomalainen johtamistapa

Haastattelimme toista kymmentä suomalaista huippujohtajaa heidän johtamiskokemuksistaan sekä näkemyksistään johtamisen tulevaisuudesta.  Olemme myös kutsuneet suomalaisen johtamisen asiantuntijoita niin johtajia, esimiehiä kuin tutkijoitakin työpajaan helmikuussa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Uutiset

5.2.2018 Millaista on suomalainen johtaminen nyt ja tulevaisuudessa?

Suomalainen johtaminen on suoraa, selkeää, rehellistä, ratkaisukeskeistä ja epähierarkista. Siinä muutamia luonnehdintoja suomalaisesta johtamistavasta, joita kuultiin Työelämä 2020 järjestämässä johtamisen työpajassa maanantaina 5.2. kun Paasitorniin kokoontui viitisenkymmentä johtamisen asiantuntijaa keskustelemaan suomalaisen johtamisen ominaispiirteistä ja tulevaisuudesta.

Lue lisää