TEM_podcast_banner_730x438_V1-ilmanlogoja

Työlinjalla Pekka Sauri -sarjassa puhutaan työelämästä ja työn murroksesta. Joka jaksossa ajankohtaisia aiheita käsittelevät omien alojensa parhaat asiantuntijat. Studiossa pyritään tarjoamaan puheen ympärille jotain konkreettista, työkaluja niille, jotka haluavat  olla avaamassa keskusteluja omilla työpaikoillaan. Podcast-jaksojen vieraat esittävät sarjassa omia henkilökohtaisia näkemyksiään. 

Jaksot ovat kuunneltavissa myös Spotifyssa, Soundcloudissa ja iTunesissa.
10: Ilmastotekoja vai viherpesua - Mitä merkitystä on työpaikkojen ilmastotoimilla?

Kuuntele Soundcloudissa (avaa selaimen Soundcloud.com) 

Löydät jakson myös Spotifysta ja iPhonen Podcast-sovelluksesta

Mitä on ympäristövastuullisuus? Kenen suunnalta tulevat suurimmat paineet tai motivaatio yritykselle olla ympäristövastuullinen? Miten selvittää lähtötilanne ja onko yhtäkkinen muutos parempi vai asteittainen siirtyminen kohti ympäristöystävällisempää organisaatiokulttuuria? 

Ilmastojaksossa ei jätetä ympäristötekoja pelkästään suurten teollisuusyritysten harteille, sillä toimistotyöpaikkojen osuus ilmastotyössä on merkittävä. Jaksossa aiheesta ovat keskustelemassa Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar sekä ManpowerGroupin markkinointi- ja viestintäjohtaja Mika Wilén9: Tunnetko työpaikkasi arvot? Kuuntele Soundcloudissa (avaa selaimen soundcloud.comissa)
Löydät jakson myös Spotifystä ja iPhonen Podcast-sovelluksesta

Toisen kauden ensimmäisessä jaksossa puhutaan arvoista. Kuinka tiheään niistä tulisi käydä keskustelua, ja miten arvoilla johdetaan, jos johtajan ja työntekijöiden arvot poikkeavat toisistaan. Mukana keskustelemassa ovat Allianssi ry:n toiminnanjohtaja ja Suomen partiolaisten entinen puheenjohtaja Anna Munsterhjelm sekä teologi, tietokirjailija ja pitkän uran työelämävalmentajana tehnyt Tapio Aaltonen

Joko johdat arvoilla tai kohta ei ole mitään, mitä johtaa. Oletko samaa mieltä? Kuuntele ja keskustele #Työlinjalla.


1. Kauden jaksot: 


8: Miten itseohjautuvuus muuttaa työtä?Kuuntele Soundcloudissa (avaa selaimen soundcloud.comissa)

Työlinjalla-podcastin ensimmäisen kauden päätösjaksossa keskustellaan itseohjautuvuudesta. Mitä se vaatii työyhteisöltä? Entä jos kaikki ohjautuvatkin eri suuntiin? Kenellä on lupa keksiä hyviä ideoita ja miten johtajan pitäisi suhtautua niihin ideoihin, jotka vaikuttavat ennakkoon aivan typeriltä.

Muun muassa yhteisestä suunnasta ja esimiehen uskalluksesta sallia virheet keskustelemassa Filosofian Akatemian tutkija Frank Martela ja Elisan henkilöstöjohtaja Merja Ranta-aho.

7: Uskallammeko palkata erilaisia osaajia?


Kuuntele Soundcloudissa (avaa selaimen soundcloud.comissa)

Onko luottamusta helpompi rakentaa ominaisuuksiltaan ja taustoiltaan yhtenäisessä kuin moninaisessa ryhmässä? Osataanko monikulttuurista ja monimuotoista osaamista hyödyntää? Auttaisiko anonyymi rekrytointi? Podcastin seitsemännessä jaksossa erilaisuudesta ja luottamuksesta keskustelevat Helsingin kaupungin apulaispormestari Nasima Razmyar  ja vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas ry:n toiminnanjohtaja Pauliina Lampinen.


6: Luotammeko pomoihimme?


Kuuntele Soundcloudissa (avaa selaimen soundcloud.comissa)

Mikä on esimiehen tärkein tehtävä, ja onko tulevaisuudessa edes pomoja? Podcastin kuudennessa jaksossa luottamuksesta ja johtamisesta keskustelevat ETLAn tutkimusjohtaja Mika Maliranta  ja HENRY ry:n puheenjohtaja ja Oralin henkilöstöjohtaja Sara Purhonen.


5: Digi tuli, mitä tapahtuu vuorovaikutukselle? Kuuntele Soundcloudissa (avaa selaimen soundcloud.comissa)

Podcastin viidennessä jaksossa keskustellaan digitalisaatiosta. Mitä digi tekee vuorovaikutukselle, luottamukselle ja empatialle? Millaisia ovat tulevaisuuden oppeja tarjoavat organisaatiot? Mukana keskustelemassa aivotutkija Katri Saarikivi ja OP Ryhmän henkilöstöjohtaja Outi Taivainen.


4: Arvostetaanko Suomessa kaikkea työtä?Kuuntele Soundcloudissa (avaa selaimen soundcloud.comissa)

Onko töissä kivaa? Mikä tekee työstä merkityksellistä tai merkityksetöntä? Mitä muuta arvoa työllä on kuin toimeentulo? Podcastin neljännessä jaksossa työn arvostuksesta keskustelevat Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen ja kirjoittaja-valmentaja Aki Ahlroth.


3: Miksi töissä uuvutaan?


Kuuntele Soundcloudissa (avaa selaimen Soundcloud.comissa)

Miksi ja minkälaisissa töissä ihminen jaksaa? Kertooko uupumus enemmän yksilöstä vai organisaation työkulttuurista? Miten luottamus tai epäluottamus näkyy jaksamisessa?  Podcastin kolmannessa jaksossa työssä jaksamisesta keskustelevat työeläkeyhtiö Elon johtava asiantuntija Kari-Pekka Martimo ja S-ryhmän työhyvinvointijohtaja Sanna-Mari Myllynen.  Löydät sarjan myös iTunesista.


2: Miten puuttua häirintään ja kiusaamiseen
työyhteisössä?


Kuuntele Soundcloudissa (avaa selaimen soundcloud.comissa)

Häirintä ja kiusaaminen työyhteisössä on yllättävän yleistä. Miten epäasialliseen käytökseen tulee puuttua, ja miten työyhteisön kulttuuri käännetään ehkäisemään häirintää ja kiusaamista? Podcastin toisessa jaksossa aiheesta keskustelevat Helsingin kaupungin henkilöstöjohtaja Marju Pohjaniemi ja Työterveyslaitoksen johtava konsultti ja sosiaalipsykologi Susanna Kalavainen.


1: Näkyykö luottamus viivan alla?

Kuuntele Soundcloudissa
(avaa selaimen soundcloud.com:issa)

Podcastin ensimmäisessä jaksossa paneudutaan luottamuksen merkitykseen organisaatiossa. Onko luottamus kova arvo ja näkyykö se viivan alla? Mitä on etukäteisluottamus ja millainen on luottamusta herättävä johtaja?  Pekka Saurin kanssa keskustelemassa Suomen ja Euroopan parhaana palkitun työpaikan Vincit Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Kuitunen (@mikko_kuitunen) ja Leidenschaft Oy:n yrityskulttuurimuotoilija Panu Luukka (@panuluukka).  Löydät jakson myös iTunesista.