Joustavuuden johtaminen

26.7.2017 13.46Muutoksen hallinnasta muutosjoustavuuden johtamiseen

Yritysten ja organisaatioiden toimintaympäristö on muuttunut peruuttamattomasti parin viimeisen vuosikymmenen kuluessa. Muutokset ovat monimutkaisia, nopeita ja ennakoimattomia, eikä niihin ole yhtä ainoaa oikeaa tai lopullista vastausta.

Lue lisää | 2 Kommenttia | Kommentoiheli_mika_sitaatti1

Työpaikkatarina: Vorssan malli sai aikaan verkostomaisen ja osallistavan toimintakulttuurinHämeen ammattikorkeakoulu HAMKin
Vorssan malli -hankkeessa luotiin uusi toimintamalli, jonka tavoitteena oli vahvistaa uudenlaista toimintakulttuuria Forssan yksikössä. Mallilla tavoiteltiin joustavaa, yhteistyöhön perustuvaa ja verkostomaista toimintaa. Hanke kasvatti merkittävästi myös henkilöstön resilienssikyvykkyyttä.

Lue koko työpaikkatarina.

Muutoksentekijät-verkosto

Muutoksentekijät-verkosto on kasvattanut resilienssiä valtionhallintoa keväästä 2013 lähtien. Missiolla ”Kokonaisuus ensin – sitten vasta oma toimiala” korostetaan ilmiölähtöistä, ei hallinnollisista rakenteista käsin tapahtuvaa, asioiden valmistelua.cropped-muutosagentit1

Muutoksentekijän arvopohja rakentuu esteiden poistamisen sekä tietoa ja osaamistajakavan toimintakulttuurin pohjalle. Verkostossa toimii virkamiehiä, jotka ovat valmiita ylittämään rajoja, kyseenalaistamaan ja haastamaan totuttuja toiminta- ja ajattelumalleja,  haluavat kokeilla ja oppia uutta, laittavat itsensä peliin luomaan yhdessä parempaa sekä sietävät muutoskitkan mukanaan tuomaa kuormitusta.

Verkosto on avoin kaikille, jotka haluavat olla luomassa valtionhallintoon uutta virkamieskulttuuria tässä ja nyt.

Lue lisää www.muutoksentekijat.com