Unelmien johtaminen

30.10.2017 12.44Unelmalla johtaminen

Jokainen yritys tarvitsee unelman. Unelma luo toiminnan suunnan. Jos yhteistä suuntaa tai unelmaa ei ole, yritys ei käytännössä ole menossa minnekään. Kaikkein ensimmäinen ja tärkein asia yritykselle on se, että sen toiminnassa on selkeä yhteinen suunta ja koko henkilöstöllä yhteinen ymmärrys siitä, mikä se on. Kun suunta on selvä ja kaikki ymmärtävät sen, kaikki energia organisaatiossa kääntyy samaan suuntaan. Jos suuntaa ei ole, energia hajoaa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | KommentoiTyöpaikkatarina: Oulun kaupunki
Oulu10-palvelutiimi on itse rakentanut unelman maailman tyytyväisimmistä asukkaista. Asiakaspalvelu oli poikkeuksellisesti kiinni kokonaisen päivän, jotta kaikki pääsivät mukaan unelman muotoiluun. Ulkopuolisen fasilitoijan avulla hahmottuivat unelma ja arvot, joiden avulla unelma on saavutettavissa. Oulun kaupungin rahoituspäällikkö Veli-Matti Keloneva on ollut kaupungin asiakaspalveluprosessin omistaja helmikuusta 2017 alkaen. Hän ihailee asiakaspalveluhenkilökunnan rohkeutta unelmoida.

– Henkilökunta haluaa kurkottaa korkeammalle kuin me uskalsimme edes ajatella, myöntää Keloneva.

Lue koko tarina


Nuoret unelmatyötä etsimässä

Työterveyslaitos tarjosi kesällä 2017 yhteensä 60 Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkaa nuorille. Sähköisessä työhakemuksessa nuorilta kysyttiin avokysymyksellä heidän näkemyksiään tulevaisuuden työelämästä: ”Kuvaa lyhyesti millainen on mielestäsi hyvä suomalainen työpaikka vuonna 2030?” 611 nuorta kuvasi omia ajatuksiaan tulevaisuuden työelämästä ja työpaikasta.

Lue lisää TTL:n sivuilta


Mitä nuoret oikein haluavat työpaikoiltaan vuonna 2030?

Työterveyslaitoksen nuoret kesätyöntekijät kuvasivat alla olevan videon, jossa avaavat ajatuksiaan tulevaisuuden työelämästä.
Katso Työterveyslaitoksen video Youtubessa

Sparrausta esimiehille Hämeenkyrössä: tuloksena Fiksu Kuntatyö – johtamisen käsikirja

Fiksu kuntatyö
Hämeenkyrön kunnassa kehittämisen kulttuuri on voimissaan. KunTeko 2020 -kehittämisohjelmasta haettiin sparraustukea kunnan esimiehille. Sparrauksen tuloksena laadittiin Fiksu Kuntatyö – johtamisen käsikirja.

Tutustu käsikirjaan