Häirinnästä vapaa työpaikka

Hyvän työympäristön edistäminen on koko työyhteisön asia. Työnantajan vastuulla on varmistaa, että jokainen voi tehdä työtään ilman fyysisen tai henkisen väkivallan uhkaa sekä olla ylpeä ammatistaan ilman häirintää tai vähättelyä.

Työ- ja elinkeinoministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Akava, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Kirkon työmarkkinalaitos, KT Kuntatyönantajat, Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK, Suomen Yrittäjät, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ja Valtion työmarkkinalaitos ovat tuottaneet oppaan työpaikkojen käyttöön seksuaaliseen häirinnän ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi. Seksuaalisen häirinnän vastainen yhteistyö jatkuu vuoden 2018 aikana.

Häirinnästä vapaa työpaikka -opas


SH_fi
Työnantajan ja työntekijöiden hyödynnettäväksi suunniteltuun oppaaseen on koottu ajantasaista tietoa seksuaalisen häirinnän ehkäisemisestä ja siihen puuttumisesta työpaikoilla ja suomalaisessa työelämässä.

Tutustukaa oppaaseen omalla työpaikallanne ja keskustelkaa sen sisällöstä koko työyhteisön kesken, ja ryhtykää tarvittaessa toimenpiteisiin seksuaalisen häirinnän ehkäisemiseksi työpaikallanne.

Lue lisää oppaasta ja lataa se työyhteisösi käyttöön


TEM_etusivu

Työlinjalla Pekka Sauri -podcast:


Jakso 2: Miten puuttua häirintään ja kiusaamiseen työyhteisössä?

Häirintä ja kiusaaminen työyhteisössä on yllättävän yleistä. Miten epäasialliseen käytökseen tulee puuttua, ja miten työyhteisön kulttuuri käännetään ehkäisemään häirintää ja kiusaamista? Podcastin toisessa jaksossa aiheesta keskustelevat Helsingin kaupungin henkilöstöjohtaja Marju Pohjaniemi ja Työterveyslaitoksen johtava konsultti ja sosiaalipsykologi Susanna Kalavainen.

Kuuntele podcastia täällä. 

Tarinoita työpaikalta

IF_metoo_rajattu

If: Nollatoleranssi on ainoa vaihtoehto

Vakuutusyhtiö Ifissä oli nollatoleranssi aiemminkin, mutta seksuaalisen häirinnän noustua #metoo-kampanjan myötä vuonna 2017 laajaan, toimialarajat ylittävään keskusteluun, päätettiin asiaan tarttua vielä hanakammin. Näin haluttiin vahvistaa koko henkilöstön yhteistä käsitystä siitä, ettei häirintää suvaita missään muodossa.


juliste_häirinnästä_vapaa_työpaikka


Lataa juliste työpaikkasi käyttöön

Ladda ner posteren