Tarinoita työpaikoilta

Suodata tarinoita:

työhyvinvointi työilmapiiri yhteisöllisyys kehittäminen osallistaminen koulutus ja osaaminen kokeilu työturvallisuus joustavuus Liideri verkostot digitalisaatio monitoimitila johtaminen viestintä ketterä kehitys lean yrittäjyys tuottavuus työkyky ja työterveys ikäjohtaminen innovointi ja kehittäminen arvotyö monikulttuurisuus palkitseminen tuloksellisuus etätyö kasvu luottamus

Handelsbanken: Avuliaisuus ruokkii luottamusta

Handelsbankenin toimintamahdollisuudet ja menestys markkinoilla perustuvat asiakkaiden, yleisön ja viranomaisten luottamukseen. Vierailu helsinkiläisen Handelsbanken Ruoholahden konttorilla todistaa, että tämä luottamuksen perusvire elää vahvana myös yksittäisen konttorin tasolla.

Lue lisää

Helsingin tarkastusvirasto: Arvosta, osallista ja luota

Kaupunkikonsernin hallintoa ja taloutta tarkastavan ja arvioivan yksikön toiminta ei voi oikein pohjautua muuhun kuin luottamukseen. Julkisessa toiminnassa luottamuksen tulee olla kaiken tekemisen ytimessä. Niin se on myös tarkastuslautakunnan alaisena toimivan Helsingin kaupungin tarkastusviraston arjessa.

Lue lisää

Mantsinen: Avoimuus on avain luottamukseen

Ensin oli yksi traktori ja kaksi veljeä, Veli ja Juhani Mantsinen. Sittemmin, 55 vuoden sekä satojen miljoonien puukuutioiden ja muun irtotavaran käsittelyn myötä, Mantsinen Groupista on kehittynyt noin 500 henkilöä työllistävä, kahteen liiketoimintayksikköön jakautunut kansainvälinen yritys.

Lue lisää

Joensuun kaupunki: Toimivaan arkeen voi luottaa

Osatyökykyiset sissit, rokotukset työpaikoilla, palkintokaappi, positiivinen palaute ja tosi siistit pikkujoulut. Joensuun kaupungin henkilöstön työtyytyväisyyttä on kehitetty osin ilmeisin, osin yllättävinkin keinoin. Pohjavireenä kaikessa kaupunkiorganisaation tekemisessä on luottamuksen vahvistaminen, ja yhtenä osoituksena onnistumisesta vuonna 2017 saatu Työelämäpalkinto. Myös työkyvyttömyyskustannusten ja sairauspoissaolojen määrät ovat kääntyneet laskuun.

Lue lisää

If: Nollatoleranssi on ainoa vaihtoehto

Vakuutusyhtiö Ifissä oli nollatoleranssi aiemminkin, mutta seksuaalisen häirinnän noustua #metoo-kampanjan myötä vuonna 2017 laajaan, toimialarajat ylittävään keskusteluun, päätettiin asiaan tarttua vielä hanakammin. Näin haluttiin vahvistaa koko henkilöstön yhteistä käsitystä siitä, ettei häirintää suvaita missään muodossa.

Lue lisää

Tupahoiva: Luottamus on suuri voimavara

Naisen kädet sujahtavat kehon ympäri. Parilla hellän huomaavaisella liikkeellä hän avustaa iäkkään miehen sängystä sylinsä kautta pyörätuoliin. Antti ei enää kävele itse, mutta se ei tarkoita, että hän makaisi päivät pitkät sängyssään. On iltapäiväkahvin aika ja Antti nauttii sen samalla tavalla kuin muutkin Tupahoivan keittiössä yhteisen pöydän ääressä. Tämä kysyy luottamusta, ajattelen.

Lue lisää
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15